کد خبر: ۸۲۱۴۲

حکیم مهر: مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور گفت: سال گذشته ۱۳ نفر به بیماری هاری مبتلا شدند، افرادی که دچار حیوان‌گزیدگی شدند باید به مراکز پیشگیری از هاری مراجعه کنند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از صداوسیما، «دکتر رضا اسدی» افزود:­ ۳۸۰هزار مورد حیوان‌گزیدگی در سراسر کشور طی سال گذشته گزارش شده است که  ۱۳ نفر از این افراد به بیماری هاری مبتلا شدند.

وی گفت: با تغییر سبک زندگی نگهداری از حیوانات خانگی در حال افزایش است.

وی با بیان اینکه هاری به عنوان یک بیماری صد درصد کشنده مطرح است، گفت: فرایند نگهداری و پرورش این حیوانات در شهر‌ها باید تغییر کند و دوره‌های آموزشی، ترجیحی و آگاهی بخش به مردم ارائه شود.

مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی تصریح کرد: اصول رفتارشناسی حیوانات و نوع واکنش در مواجهه با حیوانات باید به کودکان آموزش داده شود.

وی با بیان اینکه تحقق کاهش موارد حیوان‌گزیدگی نیازمند ورود دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف است، افزود: آخرین دستورالعمل ستاد مرکزی کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان به صورت هماهنگی بین بخشی برای مدیریت جمعیت سگ‌ها مطرح شده که عمده موارد آن از طریق شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور اجرا می‌شود. مجموعه‌ها و دستگاه‌های مختلف مانند سازمان دامپزشکی کشور، سازمان محیط زیست، مراکز بهداشت شهرستان‌ها، نیروی انتظامی به موضوع مدیریت جمعیت سگ‌های پرسه‌زن از طریق شهرداری‌ها و دهیاری‌ها ورود می‌کنند.

مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی با تاکید بر رعایت بهداشت حیوانات خانگی گفت: سازمان دامپزشکی دستورالعمل و برنامه‌های بهداشتی را در این باره تنظیم کرده و مراکز درمانی و واکسیناسیون خصوصی در سراسر کشور بویژه شهر‌های بزرگ ایجاد شده است.

دکتر رضا اسدی افزود: مردم می‌توانند با مراجعه به این مراکز از خدمات بهداشتی و مشاوره‌ای و واکسیناسیون برای حیوانات خانگی خود بهره‌مند شوند و شناسنامه بهداشتی دریافت کنند.

 

نظر شما
ادامه