کد خبر: ۸۲۱۵۶
تعداد نظرات: ۱۱ نظر
گفت‌وگوی حکیم مهر با «دکتر فرخ‌رضا کبیر» رئيس جامعه دامپزشکی حیوانات کوچک:
«دکتر فرخ‌رضا کبیر» افزود: باید بدانیم که کار دام کوچک، ویترین دامپزشکی در ایران و در دنیاست. جامعه، دامپزشکی را از طریق کلینیسین‌های دام کوچک می‌شناسد ...

حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: در پی دیداری سازنده میان اعضای جامعه دامپزشکی حیوانات کوچک و ریاست سازمان نظام دامپزشکی کشور، «دکتر فرخ‌رضا کبیر» رئیس جامعه، از آغاز فرآیند احیای «کمیته دام کوچک سازمان نظام دامپزشکی» خبر داد؛ کمیته‌ای که قرار است با مشارکت فعال جامعه دامپزشکی حیوانات کوچک به شکلی ساختارمند به معضلات کلیدی این حوزه رسیدگی کرده و بستر ارتقای امنیت شغلی و حرفه‌ای دامپزشکان فعال در بخش دام کوچک را فراهم سازد.

محورهای اصلی نشست: از مالیات‌های سنگین تا کلینیک‌های غیرمجاز

دکتر کبیر در گفت‌وگو با حکیم مهر، با اشاره به اهداف و محورهای اصلی این نشست گفت: «بر اساس هماهنگی‌هایی که در هیأت مدیره جامعه دامپزشکی حیوانات کوچک انجام شده بود، به دیدار جناب آقای دکتر مطلبی، رئیس محترم سازمان نظام دامپزشکی کشور، رفتیم. در این نشست مجموعه‌ای از مشکلات عمده‌ای که دامپزشکان فعال در حوزه دام کوچک با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، مطرح شد.»

او در تشریح این مشکلات افزود: «یکی از مهم‌ترین چالش‌ها، اخذ مالیات‌های غیرمتعارف و سنگینی‌ست که متأسفانه بدون در نظر گرفتن واقعیت‌های اقتصادی این حرفه اعمال می‌شود. از طرف دیگر، مشکلات پیچیده‌ای با شهرداری‌ها داریم که گاه حتی مجوزهای قانونی کلینیک‌ها را زیر سؤال می‌برند. کیفیت پایین برخی دوره‌های آموزشی نیز یکی دیگر از دغدغه‌هاست که باعث شده بسیاری از همکاران جوان در این حوزه از رشد علمی لازم محروم بمانند.»

وی ادامه داد: «وجود کلینیک‌های غیرمجاز که به شکل غیرقانونی فعالیت می‌کنند و عملاً در هیچ نظام نظارتی قرار ندارند و همچنین تبلیغات نادرست و غیرحرفه‌ای از سوی افرادی خارج از بدنه دامپزشکی، معضلاتی‌ست که نه تنها وجهه حرفه‌ای ما را خدشه‌دار می‌کند، بلکه در مواردی سلامت حیوانات را نیز تهدید می‌نماید.»

احیای کمیته دام کوچک؛ همکاری ساختارمند برای حل بحران‌ها

به گفته دکتر کبیر، نتیجه‌ی این نشست، توافق بر سر فعال‌سازی مجدد کمیته دام کوچک در دل سازمان نظام دامپزشکی بود؛ کمیته‌ای که قرار است به شکل ساختاریافته و در تعامل نزدیک با جامعه دامپزشکی حیوانات کوچک، به حل مسائل صنفی بپردازد.

او تأکید کرد: «این کمیته پیش‌تر نیز در سازمان نظام دامپزشکی وجود داشته، اما متأسفانه به دلایل مختلف چندان فعال نبوده است. اکنون تصمیم داریم با انرژی و رویکردی جدید، با اتکا به توان علمی و اجرایی اعضای جوان و متخصص، این نهاد را به شکل جدی فعال کنیم.»

وی افزود: «خلاهای قانونی، ضعف در نظارت، کمبود حمایت‌های آموزشی و حرفه‌ای از اعضا و نبود زیرساخت‌های حمایتی از کلینیسین‌ها، همه مواردی هستند که از مسیر همین کمیته می‌توان برای آن‌ها راه‌حل یافت. امیدواریم این مسیر به بهبود شرایط حرفه‌ای و روانی همکاران عزیز، به‌ویژه دامپزشکان جوان، منجر شود.»

پیوستگی جلسات و ارتباط مستقیم با بدنه تصمیم‌گیری

دکتر کبیر که اکنون عضو شورای مرکزی نظام دامپزشکی کشور نیز هست، درباره استمرار چنین جلساتی گفت: «با توجه به عضویتم در شورای مرکزی، طبیعتاً ارتباط من با ریاست سازمان نظام دامپزشکی و دیگر ارکان تصمیم‌گیرنده بسیار نزدیک‌تر شده و این امکان را فراهم می‌کند تا جلسات بیشتری با محوریت مسائل دام کوچک برگزار شود. همین موضوع می‌تواند روند پیگیری و طرح مشکلات را تسهیل و تسریع کند.»

او افزود: «البته در دوره ریاست دکتر زارعی نیز این همکاری‌ها همیشه وجود داشت و ایشان با نهایت احترام و تعامل مسائل را پیگیری می‌کردند، اما اکنون این فرصت فراهم شده که به‌واسطه جایگاه سازمانی جدید، دیدارها مستمرتر و روند پیگیری‌ها عملیاتی‌تر شود.»

دام کوچک؛ ویترین دامپزشکی در ایران و جهان

دکتر کبیر در بخش پایانی صحبت‌های خود، با نگاهی کلان به جایگاه دامپزشکی دام کوچک گفت: «باید بدانیم که کار دام کوچک، ویترین دامپزشکی در ایران و در دنیاست. جامعه، دامپزشکی را از طریق کلینیسین‌های دام کوچک می‌شناسد. آنچه در برخورد روزمره مردم با دامپزشکان دام کوچک اتفاق می‌افتد، تعیین‌کننده تصویر عمومی از این حرفه است.»

او ادامه داد: «از زمانی که ما سی سال پیش وارد این حرفه شدیم تا امروز، شرایط بسیار متفاوت شده است. اکنون دامپزشکی دام کوچک هم از منظر تخصصی، هم از نظر انتظارات عمومی، وارد فاز جدیدی شده است. اگر ما نتوانیم ساختارهای حرفه‌ای، حمایتی و قانونی لازم را ایجاد کنیم، نه‌تنها حرفه‌مان آسیب می‌بیند، بلکه فرصت‌های رشد آن هم از دست خواهد رفت.»

به گزارش حکیم مهر، تلاش برای احیای کمیته دام کوچک و طرح دوباره‌ی مسائل بنیادین حوزه‌ی دامپزشکی حیوانات کوچک، می‌تواند سرآغاز دوره‌ای تازه از تعامل، اصلاح ساختارها و ارتقای کیفیت فعالیت‌های این بخش باشد؛ تلاشی که به گفته دکتر کبیر، با انرژی، همدلی و پیگیری مداوم می‌تواند به نتایج ملموس و مثبتی در آینده‌ای نزدیک منتهی شود.

 

انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
چی چی گونی تو
|
United States of America
|
۰۸:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۳۱
5
8
........ این به لطف فضای مجازی است که جامعه دامپزشکی را از طریق کلینیسین های دام کوچک میشناسد . ضمن اینکه جامعه مورد اشاره شما بیشتر جامعه شهری است .‌ وگرنه هنوز که هنوز است در روستاهای دورو نزدیک این کلینیسین های دام بزرگ و تکنسین ها و واکسیناتورها هستند که مورد وثوق و آشنایی قشر دامدار روستایی هستند . همانها که اقتصاد ملی را به دوش میکشند .......................
پاسخ ها
ناز بداشته
| Germany |
۲۱:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۳۱
آفرین
سزار محمدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۳۱
6
0
دامپزشکی دام کوچک به لطف ما حمایت کننده ها رشد پیدا کرد اگر ما نبودیم کسی شما را نمیشناخت دامپزشکی را با درمانگران دام بزرگ میشناختند ما باعث حرکت این رشته به جلو شدیم
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۲۱:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۳۱
دوست عزیز تخریبی که شما در سیستم دامپزشکی کردی مخصوصا تو گیلان، آمریکا تو هیروشیما نکرده
تی ناز می گاز
| Germany |
۲۱:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۳۱
آقای محمدی، تو از صدقه سری دامپزشکی به اینجا ها رسیدی، داستان تعریف نکن ما که شما رو خوب میشناسیم.
حال تو میگیرم
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۱
آخ آخ آخ کار بجایی رسیده که شما داری ما رو رشد میدی ......................
توليد كننده دارو دام كوچك
|
Finland
|
۰۹:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۳۱
0
2
آقاي دكتر كبير،
بي در و پيكر ترين بخش توليدات، بخش دام كوچك هست.
يه عده اي پدرشان در آمده تا مجوز توليد بگيرن (از خوراك و تشويقي گرفته تا دارو)، اما ٩٠ درصد بازار پر از جنس هاي قاچاق است كه هيچ متولي نظارت جنس قاچاق و توليد زير زميني را گردن نميگيرد!! تنها كاري كه ميتوانند انجام دهند، سختگيري هاي بيشتر بر روي شركت هاي داراي مجوز هست كه حذفشان كنند!!!
صدرالله محترمی
|
United States of America
|
۱۱:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۳۱
3
3
درود فراوان بر دکتر رضا فرخ عزیز
باعث افتخار و فخر مایلید.
با همه مشکلاتی که هست همیشه بدون هیچ چشم داشتی به دنبال حل آنها هستید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۳۱
0
2
برگزاری دوره ها بسیار بی در و پیکر است، فکری به حال آن ها کنید

چرا تمام دوره ها و حتی کنگره ی پیش روی مجوز از نظام دامپزشکی دارد؟؟

قبل تر کنگره ها زیر نظر دانشگاه ها برگزار می شد الان چرا از این وضعیت خارج شده است؟

قبل از آنکه دیر بشود جلوی برگزاری این چنین کنگره هایی را بگیرید
دكتر كامرانى
|
United States of America
|
۰۵:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۱
1
2
سپاس از اينكه هميشه تلاش داشته ايد گامهاى رو به جلو در جهت پيشرفت و بالا بردن كيفيت و رفع مشكلات بوده ايد و در طول دهه ها سالم و پر افتخار و حرفه اى به بهترين شكلى اين حرفه را جلوه و وجهه اى در خور آنچه كه بايد بخشيده ايد. پاينده و پر توان بمانيد. قدردان تلاشهايتان هستيم.
محمد خلیلی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۱
3
0
قطعا از اقتصاد ناسالم بوده که ویترین ما چنین گشته، وگرنه همگان میدانیم رسالت و علت پیدایش دانشکده های دامپزشکی food animal's بوده که حیات و ممات بشر بسته به آن بوده و خواهد بود. لطفا ایران و اقتصاد و دامپزشکی ویرانش را با کشورهایی که بدرستی در این مسیر هستن مقایسه نکنید! از دنیا لااقل نگویید!
ارادتمند
خلیلی
نظر شما
ادامه