حکیم مهر: معاون سازمان حفاظت محیط زیست گفت: برنامه مدونی در ۶ ماه گذشته برای حفاظت از گونه ارزشمند یوزپلنگ آسیایی تهیه شده و امیدواریم در جلسه آینده شورای عالی محیط زیست تصویب شود.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، «حمید ظهرابی» معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیطزیست در جلسه همفکری تشکل های مردم نهاد محیطزیستی استان سمنان با «شینا انصاری» رییس سازمان حفاظت محیط زیست که در سالن جلسات اداره کل محیط زیست استان سمنان برگزار شد، ییان کرد: با دستور ریاست محترم سازمان فردا (پنجشنبه) بازدیدی از مجموعه معدنی بوکسیت تاش شاهوار خواهیم داشت اما مطابق قانون مجوز معدن خارج از مناطق چهارگانه از سازمان حفاظت محیط زیست استعلام نمی شود ولی تاثیرات این معدن بر محیط زیست شاهوار غیرقابل انکار است.
او افزود: سازمان حفاظت محیط زیست تا کنون موافقتی برای پروژه معدن شاهوار صادر نکرده و این نیز در گذشته عنوان شده است.
وی با اشاره به تهیه پیشنویسی برای حفاظت از کوهستان ها در سالهای اخیر، ادامه داد: مدتی این پیش نویس مسکوت ماند ولی اکنون این آیین نامه فعال شده و با همکاری معاونت حقوقی ریاست جمهوری در حال تهیه یک آیین نامه با مصوبه هیات وزیران هستیم تا بتوانیم از کوهستان ها به عنوان ستونهای زمین حفاظت جدی تری داشته باشیم.
ظهرابی دو مقوله دام و شتر را مشکل اصلی ذخیره گاه زیست کره توران دانست و افزود: در ادوار گذشته سامانه های عرفی مختلفی از دامداران خریداری شده است تا حضور دام در منطقه کاهش یابد و اکنون نیز تمرکز ما بر این است که در ابتدای کار زیستگاه را امن کنیم.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست خبر داد: درخواست برای افزایش حفاطت مشارکتی در منطقه زیاد است و ما از این امر استقبال میکنیم.
او در ادامه گفت: ما در کشور رشته تخصصی دامپزشکی حیات وحش نداریم و دامپزشک آفریقایی که برای پروژه یوزپلنگ با ما همکاری دارد؛ از تجربه و دانش خوبی برخوردار است.
وی توضیح داد: ما یک کمیته دامپزشکی در سطح ملی که دامپزشکان خبره ای از دانشگاه های مطرح کشور در آن حضور دارند، تشکیل داده ایم و کوچکترین مسایل را در آنجا با این متخصصین به اشتراک میگذاریم و هر تصمیمی که جمع اتخاذ کند آن را به عنوان مبنای عمل در نظر می گیریم.
ظهرابی گفت: در مورد مشکلات یوز و زیستگاه های آن در جلسه شورای عالی محیط زیست دو مساله داریم. یکی طرح ملی است که امیدواریم مصوب شود و دیگری موضوع تصادفات جاده فعلی در زیستگاه یوز است و در مورد این مساله و همچنین جاده جدیدی که در دست احداث است تاکید ما این است که باید تمامی ضوابط محیط زیستی و ایمن سازی برای یوز در آن رعایت شود.
ایران در زمانهای قدیم، بدون داشتن پول نفت، صدها دانش آموز و جهت تحصیل و انتقال علم به غرب فرستاد. الان برای یه رشته اینقدر سختتونه که از پول مملکت برای مملکت و محیط زیست ش خرج کنید؟!