حکیم مهر: مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور گفت: نظارت مستمر بر زنجیره تولید در مزارع، نقشی کلیدی در کاهش خطرات ناشی از مصرف مواد غذایی آلوده و تضمین سلامت جمعی دارد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایانا، سازمان دامپزشکی کشور اجرای «برنامه ملی پایش باقیمانده داروها، آفتکشها و سایر آلایندهها» در فرآوردههای خام دامی را به عنوان اقدامی راهبردی که مستقیماً در مسیر تأمین امنیت غذایی، حفظ سلامت مصرفکنندگان و ارتقای کیفیت مواد غذایی حرکت میکند را آغاز کرده است.
این طرح ملی بر اساس بند «خ» ماده ۷۱ قانون برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران اجرا خواهد شد و فرآوردههایی همچون گوشت قرمز، مرغ، شیر، تخممرغ، عسل، ماهی، میگو، روده و خاویار را دربر میگیرد.
سنگبنای تقویت امنیت غذایی کشور
«دکتر هادی تبرایی» اظهار کرد: هدف اصلی این برنامه، کنترل دقیق آلایندههای تهدیدکننده سلامت غذایی شامل باقیمانده داروها، آفتکشهای ارگانوکلره و ارگانوفسفره، فلزات سنگین، مایکوتوکسینها، هورمونها و رنگها است.
مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور افزود:این کنترلها بر اساس آخرین استانداردهای بینالمللی و دستورالعملهای اتحادیه اروپا طراحی و اجرا میشود.
وی با بیان اینکه برنامه ملی پایش باقیمانده داروها، آفتکشها و سایر آلایندهها تمامی مراحل زنجیره تولید از مزارع و مراکز پرورش دام، طیور، آبزیان و زنبورعسل تا بازار را پوشش میدهد؛ افزود: نظارت مستمر بر زنجیره، نقشی کلیدی در کاهش خطرات ناشی از مصرف مواد غذایی آلوده و تضمین سلامت جمعی دارد.
تبرایی با اشاره به ابعاد اقتصادی-اجتماعی این اقدام، تأکید کرد: کاهش مصرف بیرویه داروها، افزایش اعتماد عمومی به محصولات داخلی، توسعه پایدار صادرات و ارتقاء اقتصاد کشاورزی از دیگر پیامدهای مثبت اجرای این طرح بوده، و مهمتر از همه، این برنامه سنگبنای تقویت امنیت غذایی کشور را میگذارد.
مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور از فعالان زنجیره تولید مواد غذایی دامی خواست با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی و همکاری با ناظران دامپزشکی، در تحقق اهداف امنیت غذایی کشور مشارکت کنند.
وی همچنین از مصرفکنندگان خواست تنها از محصولات دارای نظارت رسمی دامپزشکی که در مراکز مجاز کشتار، بستهبندی و عرضه میشوند، استفاده کنند.
به گزارش ایانا، اجرای این طرح شامل نمونهبرداریهای منظم، تحلیلهای آزمایشگاهی دقیق، پایش دادهها و همچنین آموزش بهرهبرداران در حوزه استفاده مسئولانه از داروها و آفتکشها است. این فرایندها بهصورت یکپارچه به ارتقاء استانداردهای ایمنی غذایی در کشور کمک میکنند.
خدا لعنت کنه کسانی رو که شغل مسئول فنی رو بوجود آوردند. بجای اینکار باید نیروی قراردادی سازمان دامپزشکی استخدام میکردند.