کد خبر: ۸۳۰۶۱
تعداد نظرات: ۵ نظر

حکیم مهر: نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از رواج سگ‌گردانی در تهران، این پدیده را سوغات غرب خواند و خواستار برخورد جدی با آن شد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از تهران پرس، «سید مرتضی محمودی» درباره معضل سگ‌گردانی در تهران گفت: در چند سال اخیر موضوع سگ‌گردانی و اساساً نگهداری حیوانات حتی از نوع و انواع عجیب و غریب آن که هیچ تناسبی با اهلیت و نگهداری خانگی ندارد در جامعه ما باب شده است و این فرهنگ غلط مغایرت با آموزه های دینی و مبانی اخلاقی و فرهنگی جامعه ما دارد، بیش از آنکه نکته مثبت و آورده‌ای برای کشور و جامعه ما داشته باشد با خود آفت‌ها و ناملایمات فراوانی به همراه داشته است.

وی افزود: این فرهنگ نگهداری از حیوانات به ویژه سگ‌ها و سگ‌گردانی هم در محیط شهری و عمومی به نوعی یک نوع سوغات غرب است، علاوه بر این آفاتی که برای جامعه ما داشته، اعتراضات و گلایه‌های بی‌شماری هم در بین مردم ما که دارای یک زمینه فرهنگی و اعتقادی مبتنی بر ارزش های اسلامی هستند به همراه داشته است و این گلایه‌ها مسئولین را برآن داشته که در ماه‌های اخیر فکر اساسی برای این رفع این موضوع کنند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: البته در مورد سگ‌گردانی که امروز حتی در خود جوامع غربی هم برای آن چارچوب‌های تعیین شده است، در کشورمان هیچ کنش درست و تکلیف مشخصی از سوی دستگاه‌های اجرایی شاهد نبودیم و لازم است که به هر صورت علاوه بر اینکه تکلیف خودمان را با این مسئله به طور شفاف روشن کنیم، نسبت به اجرای قوانین بازدارنده و تنبیهی برای کسانی که  بااین قوانین تخطی می کنند اقدام جدی را داشته باشیم.

محمودی اذعان کرد: موضوع سگ‌گردانی و آفات آن و نارضایتی‌هایی که پیرامون آن شکل گرفته برای همه ما روشن است و نیازی به توضیح ندارد. اگرچه یک بخش کوچکی از جامعه ما با عنوان دفاع از حقوق حیوانات و به عنوان آزادی‌های اجتماعی همواره از نگهداری سگ و سگ‌گردانی در مکان‌های عمومی با چشم بسته و از روی احساسات و فقط به خاطر تعلقاتی که خود دارند از این موضوع دفاع کردند، اما جوانب آن را در نظر نگرفتند.

وی یادآور شد: آسیب‌هایی که سگ از نظر انتقال بیماری‌ها در جامعه دارد و آسیب‌هایی که  نگهداری حیوان به خاطر خوی حیوانیتش گاهی به دنبال دارد یا مأنوس بودن به آن و حمله ی ناگهانی به کودکان که در سال های اخیر به شدت مشاهده می شود، جزء آفت‌هایی هست که نمی توانیم چشم خود را روی  آن ببندیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: شهروندانی هم که اگرچه با تعداد کم هستند ولی مدافع سگ‌گردانی یا نگهداری از سگ‌ها هستند غالباً وقتی با آن‌ها صحبت می شود، مبنای منطقی و عقلانی درستی را برای دفاع از افکار خود ندارند و استدلال‌های منطقی به کار نمی برند .بیشتر سعی می‌کنند با فرافکنی نادیده بگیرند و چشم خود را روی حقیقت ببندند.

محمودی عنوان کرد: مجلس شورای اسلامی مدتی است به دلیل حساسیت‌هایی که در جامعه به ویژه اقشار مذهبی و مردم متدین ما و حتی خانواده هایی که برای فرزندانشان نگرانند از هر سلیقه ای  به وجود آمده است و به تبع این گلایه‌ها و نگرانی‌ها  تصمیم گرفته است که ورود جدی به این موضوع داشته باشیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: قوانینی در کشور موجود هست و در اختیار نیروهای انتظامی قرار داده شده است بازدارندگی خاصی ندارد. مجازات‌ها و قوانین هم بازدارنده نیست. من می خواهم از همین‌جا استفاده کنم و این نکته را عرض کنم به ویژه برای آن‌هایی که مدافع سگ‌گردانی هستند یا با چشم بسته فقط به خاطر احساسی کردن موضوع همواره برخورد با این مسائل را به چالش می کشند، می خواهم عرض کنم حتی اگر به کشورهای اروپایی و غربی هم شما رجوع کنید نسبت به قوانین موجود در آن‌ها ما بسیار بسیار عقب هستیم.

 محمودی گفت: حتی اگر قوانین بازدارنده این کشورها را در کشور خود اجرا می‌کردیم از وضعیت الان وضعیت بهتری داشتیم لذا ما به دلیل نداشتن یک نهاد پاسخگو در قبال برخورد با این معضل و به خاطر ندادن اختیارات به حوزه‌های انتظامی و  پلیس و به دلیل اینکه یک ساز و کار درست قانونی که همه جوانب را داشته باشد از مجازات های بازدارنده تا طرح هایی که به هر حال این مسئله را به طور مبنایی برای مردم حل کند و دیگر موضوعاتی که می تواند در این قالب  قرار بگیرد، امروز در جایی ایستادیم که با کوهی از مشکلات و  ناکارآمدی ها در قبال این مسئله رو به رو هستیم.

 

انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
امید بهروزی نسب
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۰
0
0
چرا آخر جمله علامت تعجب گذاشتین؟
اگه نقدی بود، باید آخر خبر می نوشتین دیگه...
نیما بهرامی
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۳:۲۳ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۰
1
6
سوغات غرب همینه فقط؟ یا همون مجلسی که در آن هستید هم سوغات غرب است. همان کت و شلواری که بر تن دارید، همان میکروفون، همان خودرو، همان هواپیما و همان گوشی تلفنی که در جیب تان است.
.....................
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۱
منظورشان فرهنگ منحط غرب بود
ای کاش در قانون گذاری نگهداری از حیوانات از کشورهای غربی الگو برداری شود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۱
کتاب های دانشمندان ایرانی سالها در کشورهای غربی تدریس شده و لباس و کلاه فارغ التحصیلی برگرفته از لباس ابن سینا است
ناشناس
|
Germany
|
۰۲:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۱
1
3
دوست عزیز این حرف ها چیه من ۵۲ ساله که همیشه سگ و گربه داشتم و از زمان قبل انقلاب بوده و هیچ ارتباطی نداره . فرهنگ مهربانی به حیوانات جهت نداره و شرقی و غربی نداره
نظر شما
ادامه