حکیم مهر: نشست صمیمانه «شینا انصاری»، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست، با هدف گفتگو و هماندیشی با اصحاب رسانه در حوزه محیطزیست، صبح امروز برگزار شد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست کشور، از اقدامات قابل توجه اخیر در حوزه نجات و درمان حیات وحش خبر داد.
وی اعلام کرد: ما هر هفته گزارشهایی از درمان حیوانات در طبیعت دریافت میکنیم. در همین چند روز گذشته اتفاقات قابلتوجهی رخ داده است. یکی از این موارد، نجات یک یوز آسیایی بود که در لحظه ورود، در آستانه مرگ قرار داشت و اصلاً رمقی در بدنش دیده نمیشد. اما با تلاش متخصصان و انجام یک عملیات دامپزشکی بسیار موفق در سطح بالا، این حیوان احیا شد. توانایی این یوز برای ادامه حیات در طبیعت ارزیابی شد و در نهایت دوباره به زیستگاه طبیعیاش بازگردانده شد. این اتفاق در استان اصفهان روی داد و باید گفت که توجه بزرگی را به خود جلب کرد. تیم دامپزشکی با بهرهگیری از تجهیزات، حتی اقدامات الکتریکی لازم را برای احیا انجام دادند. خوشبختانه حال این حیوان اکنون بسیار خوب است.
ظهرابی در ادامه به ماجرای تلاشهای گسترده برای یافتن یک خرس اشاره کرد و گفت: در حادثهای کمسابقه، یک خرس از محدوده خود خارج شد. این گونه حیوانات قابلیت بالایی برای بالا رفتن از مناطق مرتفع و خارج شدن از حصار دارند. همکاران ما این خرس را در داخل منطقه مشاهده کردند و بلافاصله برنامهریزی برای یافتن آن آغاز شد. نزدیک به ۱۵ شبانهروز تلاش بیوقفه صورت گرفت. این جستجو در منطقهای صورت گرفت که پارک طبیعی با هزاران لانه و زیستگاه حیوانات مختلف است. در این عملیات، با وجود رفتوآمد بسیار زیاد مردم، ورزشکاران و بازدیدکنندگان، همه تدابیر لازم در دستور کار قرار گرفت.
وی ادامه داد: بارها کل منطقه از ابتدا تا انتها جستجو شد. از پهپادهای معمولی و پهپادهای حرارتی استفاده شد. بیش از ۳۰ تله زندهگیری در نقاط مختلف پارک نصب شد. تمامی این اقدامات فقط با هدف یافتن این حیوان صورت گرفت. اما متأسفانه با وجود همه تلاشها، هنوز هیچ نتیجهای حاصل نشده و اثری از خرس یافت نشده است.