کد خبر: ۸۳۴۲۳
تعداد نظرات: ۱ نظر

حکیم مهر: رئیس سازمان نظام دامپزشکی ج.ا.ا در مراسم رونمایی از مقررات ملی دامپزشکی در حوزه اصول و روشهای بازرسی گوشت در مشهد مقدس گفت: دامپزشکی صرفا درمان دام‌ها نیست! بلکه دامپزشکی همزمان مسئول سلامت دام‌ها و سلامت فرآورده‌های خام دامی است و ‌از این نظر است که تعدادی از همکاران و دامپزشکان در شرایط طاقت فرسای کشتارگاه‌ها و مراکز بسته‌بندی بصورت شبانه روزی مشغول هستند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی، «دکتر عباسعلی مطلبی» افزود: این مقررات و دستورالعمل، ماحصل زحمات و تلاش‌ها و سال‌ها تجربه کارشناسان در امر نظارت بر در کشتارگاها است و مباحث مهمی همچون ضوابط کشتارگاهی، فرایند کشتار و نظارت‌ها و نکات بهداشتی، تشخیص و قضاوت بیماری‌ها در آن قابل دسترسی است.

مطلبی منزلت و شأن جامعه در تولید گوشت و فرآورده های خام دامی بهداشتی را مهم و با ارزش دانست و گفت: این دستورالعمل و مقررات تحول بزرگ و شگرفی را در تولید گوشت قرمز ایجاد خواهد نمود.

وی کشتارگاه ها را در راستای کمک به ردیابی و شناخت بیماری ها تاثیرگذار برشمرد و یادآور شد: کشتارگاه های دام صرفاً محل ذبح دام نیست بلکه می توان از آن به عنوان پالایشگاه دام یاد کرد.

رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور زنجیره تولید را اساسی ترین رکن تولید فرآورده های خام دامی دانست و ابراز داشت: ارتباط کشتارگاه ها با تامین و پایداری امنیت غذایی شهروندان تنگاتنگ است و ارتقای شاخص ها در این مکان، افزایش ضریب امنیت غذایی را در پی دارد.

وی تصریح کرد: دامپزشکانی که احراز صلاحیت شده اند می توانند از طرف حاکمیت در کشتارگاه ها مستقر شوند و کار دولت در حوزه نظارت و مشاوره ها و راهنمایی دادن به مسئولان کشتارگاه ها را انجام دهند تا گوشت سالم به دست مردم برسد و زنجیره سرد رعایت شود.

 

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمدرضا شعله پاش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۳
0
2
هم‌راستا با تأکید رئیس محترم سازمان نظام دامپزشکی، کشتارگاه‌ها امروزه نه تنها محل ذبح دام، بلکه به‌عنوان یکی از واحدهای کلیدی ثبت و گزارش بیماری‌های دامی (قبل و بعد از کشتار) در سامانه پایش و مراقبت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی عمل می‌کنند و داده‌های جامع و معتبر جمع‌آوری شده از این مراکز، پایه و مبنای تصمیم‌گیری‌های علمی، سیاست‌گذاری‌های بهداشتی و ارتقای امنیت غذایی کشور قرار می‌گیرد.
نظر شما
ادامه