کد خبر: ۸۳۵۵۷
تعداد نظرات: ۱۴ نظر

توضیحات اداره کل دامپزشکی استان همدان درباره فیلم وجود کرم در غذای سلف یک دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی همدان

حکیم مهر: اداره کل دامپزشکی استان همدان در پاسخ به حاشیه‌ها و شایعات اخیر درباره کیفیت غذای سلف دانشگاه علوم پزشکی همدان، ضمن تأکید بر رعایت کامل زنجیره سرد و اصول بهداشتی، علت آلودگی احتمالی را نگهداری غذا توسط دانشجو در خارج از یخچال اعلام کرد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از الوند، اداره کل دامپزشکی استان همدان در گزارش رسمی خود پیرامون شایعات اخیر در خصوص غذای سلف دانشگاه علوم پزشکی همدان اعلام کرد که گوشت مورد استفاده در سلف به صورت منجمد، از برند معتبر برزیلی «جی جی» و با تاریخ تولید ۲۰۲۴/۰۴/۲۷ و تاریخ انقضا ۲۰۲۵/۱۰/۰۸ تهیه شده است.

گزارش اداره کل دامپزشکی به شرح ذیل است؛

با توجه به اینکه گوشت مورد استفاده سلف به شکل منجمد برزیلی و برند جی جی بوده و دارای تاریخ تولید ۲۰۲۴/۰۴/۲۷ و تاریخ انقضا ۲۰۲۵/۱۰/۰۸ است.

طبق ضوابط و دستور العمل سازمان دامپزشکی کشور به صورت کاملا منجمد در دمای منفی ۱۸ درجه سانتیگراد در سردخانه نگهداری شده و بعد از ۱۲ ساعت جهت دیفراسیت شدن در سردخانه بالایی صفر، ۴ درجه سانتیگراد طبق آیین‌نامه بهداشتی نگهداری شده و کلیه زنجیره سرد طبق اصول دامپزشکی زیر نظر مسئول فنی دامپزشکی انجام شده و هیچ گونه گوشت گرم چه قلوه‌گاه گرم یا دنبه گوسفندی مورد استفاده برای پخت قرار نگرفته است.

لذا با توجه به رعایت اصول بهداشتی گوشت جهت جداسازی غدد لنفاوی و غددهای موجود در کباب کوبیده زیر نظر مسئول فنی دامپزشکی و روند چرخ کردن تا پخت توسط دستگاه کباب‌پز که در دمای بالای ۸۰ درجه سانتیگراد و مدت زمانی ۳ الی ۴ دقیقه که فرایند پخت طول می‌کشد، امکان زنده ماندن هر گونه لارو یا تخم مگس غیرممکن است.

بنا به اظهارات دانشجو، غذا ساعت ۱۲ ظهر تحویل گرفته شده و تا زمان سرو آن، در مکان بیرون از یخچال نگهداری شده است.

 

انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
نقیبی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۸
4
7
جالب بود
به نظر میاد این مدل شیطنت‌های دانشجویی دیگه تکراری شده باشند
این مال زمان دانشجویی ما با اون امکانات اینترنت بود الان با وجود هوش مصنوعی انتظارمان از دانشجویان خیلی بیشتره
اولا در گوشت منجمد که اصلا تخم و لاروی زنده نمی‌ماند حالا بگذریم از مراحل چرخ کردن، ادویه زدن، ورزدادن و پختن
دوما تعداد زیادی از دانشجویان داخل سلف غذا میخورند که اگر موردی از لارو بود حتما انجا مشخص میشد مخصوصا خانمها که خیلی به غذا دقت میکنن
سوما این لاروها انگار اصلا در جریان فرآیند تبدیل شدنشان به کوبیده و پختن نیستند ! کاملا تمیز نه رنگ خونابه گوشت را گرفتند نه ادویه ای شدند و حتی یکم هم گرما رو احساس نکردند در صورتی که گوشت کاملا پخته و قهوه ای شده و حداقل داخل گوشت به دمای ۷۰ درجه رسیده
چهارم حتی با فرض اینکه گوشت چند ساعت بیرون از یخچال هم مانده باشد باز هم توجیه کننده حضور این لاروها نیست چون تخم ها هم در آن دما از بین میروند و امکان ندارد طی این چند ساعت تبدیل به لارو شده باشند و اگر الودگی بعد پخت بوده باشه هم اول باید تخم باشد و تخم هم حداااقل به ۴۸ ساعت زمان نیاز دارد که به لارو تبدیل شود
بنظرم بهتر بود حداقل چند تا لارو پخته شده از داخل گوشت بیرون میکشیدند تا کمی به واقعیت نزدیک تر شود!!!
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۸
2
4
سلام بخشی از جواب اداره دامپزشکی صخیح و بخشی هم قابل قبول نیست . با توجه به حرارت پخت در هنگام طبخ غذا قطعا لارو زنده نمی ماند. اما اینکه غذا را 12 ظهر گرفته باشد و فرصا چند ساعت بعد هم مصرف کند نمی تواند غذا کرم کند، احتمال داره فاسد بشه و بار میکروبی بالا بره حال واقعا اگر دامپزشکی می خواست پاسخ بده بهتر بود قضیه را دقیق بررسی و هدف این دانشجو و یا تعمد نداشتن قضیه را بررسی میکرد
پاسخ ها
نقیبی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۸
هدف خاصی ندارند
احتمالا از دستپخت این پیمانکار راضی نیستند
یا میخواهند منوی غذا را تغییر دهند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۰ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۹
مگس ها معمولا بالای 300 تا تخم میگذارند نه 3-4 تخم
من اگر جای دامپزشکی بودم کباب آلوده را در آزمایشگاه نگه میداشتم تا ببینم نهایتا چه میشود؟
اگر لارو مگس باشد باید به مگس تبدیل شود
ناشناس
|
United States of America
|
۰۸:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۸
6
3
یعنی ما کباب بگریم بزاریم بیرون کرم تو ش در میاد،بعد چه مدت زمانی بیرون ن بوده که مسموم نمیشده بخوره ولی کرم توش در اومده اونم تو بافت کباب
وقتی اداره کل به کاری که بهش مربوط نیست دخالت میکنه شما فقط گوشت خامش رو میتونی نظرر بدی بقیش به دامپزشکی مرتبط نیست
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۰۸:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۸
2
7
به دامپزشکی ربطی ندارد.چون کباب ، فرآورده خام دامی نیست.بنابراین مسئولیت پاسخگویی بعهده شبکه بهداشت می باشد.
پاسخ ها
نقیبی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۸
کسی نگفت برعهده دامپزشکی است اما مشورت کردن بد نیست
و اتفاقا احترام گذاشتن به دامپزشکی که ازش مشورت گرفتند
نقیبی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۸
بنظرم حتی از کشاورزی هم مشورت بگیرند بد نیست شاید اصلا کرم میوه باشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۸
0
3
الان بحث فقط سر همین یک مورد است؟
مواد اولیه موجوده که بررسی شود؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۸
یک نفر از ۲۲۰۰ نفر
نقییی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۸
2
6
جوابیه دانشگاه همدان:
«معاون دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: طبق اظهارات دانشجو، غذای مورد نظر ساعت ۱۲ ظهر در قابلمه گذاشته و به خوابگاه منتقل شده بود. بنابراین، در فاصله زمانی تا ساعت ۲۱ احتمال بروز آلودگی در مرحله نگهداری وجود داشته است. طبق گزارش حشره‌شناس دانشگاه، برخی گونه‌ها زنده‌زایی دارند و با تخم‌گذاری روی غذا، ظرف یک ساعت لاروها به کرم تبدیل می‌شوند»
به نظر حشره شناس دانشگاه دقت کنید
برخی گونه ها زنده زایی دارند (با تخفیف قبول) و با تخم گذاری روی غذا (بالاخره چی شد؟ زنده زا یا تخم گذار یا هردو گزینه؟) ظرف یکساعت لاروها به کرم تبدیل میشوند؟!!!
این جوابیه اساتید دانشگاه علوم پزشکی همدان است اونوقت شما انتظار دارید مرکز بهداشت تشخیص دهد؟ واقعا قدر خودمون رو نمی‌دونیم
اولا که تنها گونه ای از کرم های انگلی که زنده زاست تریشنلاست که لاروها معمولا میکروسکوپی هستند و داخل کیست‌هایی به اندازه ۱-۲ میلی متر در بافت عضله قرار دارند و اصلا روی گوشت بالغ نمیشوند و بعد بلع توی روده طی ۳۰ ساعت بالغ میشن

در واقع در حال حاضر همه به لارو مگس مشکوک هستند. مگس هم خداروشکر تخمگذار نه زنده زا. معمولا بوی غذای فاسد مگس رو جذب می‌کنه و بعد تخمگذاری در بهترین حالت حداقل ۲۴ ساعت زمان نیاز هست که که به لارو سن یک تبدیل شه که این لارو هم خیلی ریز در حد ۱-۲ میلی متره
این لارو به سرعت باید غذا بخوره اونم نه کوبیده خشک بلکه باید ی غذایی که مرطوب باشه یا گوشتی که در اثر فساد لزج شده باشه و بعد ۲۴ ساعت پوست اندازی کنه بشه سن دو و بعد سه بار پوست اندازی که حداقل ۳-۴ روز طول می‌کشه تازه اندازش میشه یک سانت و تبدیل به شفیره شه اما این لاروها حداقل نیم سانت هستن
ضمن اینکه از نظر ظاهری هم زیر میکروسکوپ میشه بررسی کرد لارو مگس مخروطی یعنی نوکش تیزه ولی تهش بخاطر وجود اسپیراکل پهن میشه اما لارو میوه دوکی شکل یعنی هم سرش تیزه هم تهش تقریبا مثل این لاروها.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۸
2
6
پیمانکار سلف دانشگاه باید پاسخگو باشه و اداره یهداشت
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۵:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۹
اتفاقا الان انگشت اتهام به سمت گوشت آلوده مصرفی است و دامپزشکی باید پاسخگو باشد
ناشناس
|
India
|
۰۷:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۱
0
0
دامپزشکی اگه جوابگو نبود اینقدر سریع نظر نمیداد حتما میدونسته مشکل از خودشه
نظر شما
ادامه