کد خبر: ۸۳۶۱۱

حکیم مهر: نشست مشترکی میان اداره‌کل دامپزشکی استان بوشهر و اداره‌کل هواشناسی استان برگزار شد و طی آن بر ضرورت استفاده از داده‌های اقلیمی و پیش‌بینی‌های جوی در مدیریت مراکز تکثیر و پرورش میگو تأکید شد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان بوشهر، با توجه به اینکه بخش مهمی از مشکلات پرورش‌دهندگان میگو به تغییرات دما، رطوبت، باد و بارندگی بازمی‌گردد، دو دستگاه بر همکاری نزدیک در زمینه‌های زیر توافق کردند:

1- دریافت و تحلیل داده‌های هواشناسی کوتاه‌مدت و بلندمدت شامل دمای هوا و آب، سرعت و جهت باد (مؤثر بر تبخیر و شوری) و بارندگی‌های پیش‌بینی‌شده که می‌تواند خطر کاهش شوری یا وقوع سیلاب در استخرها را در پی داشته باشد.

2- راه‌اندازی سامانه هشدار سریع برای اطلاع‌رسانی به موقع در خصوص گرما و سرمای ناگهانی، طوفان‌ها، بادهای شدید و باران‌های شدید.

3- دریافت اطلاعات گذشته‌نگر به‌منظور بررسی اپیدمیولوژیک بیماری‌ها در مزارع پرورش میگو و تحلیل الگوهای بروز تلفات.

4- برنامه‌ریزی تقویم آبزی‌پروری استان بر اساس شرایط اقلیمی و داده‌های هواشناسی برای ارتقای مدیریت مزرعه و افزایش بهره‌وری.

5- برگزاری دوره‌های آموزشی مشترک به منظور ارتقای توانمندی پرورش‌دهندگان در استفاده و تفسیر داده‌های هواشناسی برای برنامه‌ریزی و مدیریت بهتر مزارع.

این همکاری مشترک گامی مهم در کاهش تلفات ناشی از تغییرات جوی، ارتقای مدیریت بهینه و برنامه‌ریزی علمی‌تر برای صنعت میگو در استان به شمار می‌رود.

 

نظر شما
ادامه