کد خبر: ۸۳۷۴۳

حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: دبیرکل فدراسیون طیور ایران گفت: با وجود رسیدن قیمت هر کیلوگرم تخم‌مرغ درب مرغداری به ۷۷ هزار تومان، این نرخ تنها جبران‌کننده بخشی از زیان شش‌ماهه ابتدایی سال برای تولیدکنندگان است، اما برای مصرف‌کننده چندان منطقی و عادلانه نیست.

به گزارش حکیم مهر، «دکتر فرزاد طلاکش» در جریان بازدید خبرنگاران از یکی از واحدهای تولید و بسته‌بندی تخم‌مرغ شناسنامه‌دار که با همکاری روابط عمومی سازمان دامپزشکی و سازمان نظام دامپزشکی برگزار شد، اظهار کرد: «اکنون در یک محله، ممکن است سه فروشگاه یک محصول را با سه قیمت مختلف عرضه کنند. این نابسامانی ناشی از فروش فله‌ای تخم‌مرغ است و در حق مصرف‌کننده اجحاف محسوب می‌شود.»

وی با اشاره به الزام قانونی بسته‌بندی فرآورده‌های خام دامی در بند ۷۱ قانون برنامه هفتم توسعه افزود: «دیگر نمی‌توان بسته‌بندی تخم‌مرغ را به منافع صنفی یا مقاومت‌های سنتی نسبت داد. از این پس رعایت بهداشت و بسته‌بندی، یک تکلیف قانونی است و باید در فرهنگ عمومی جامعه نهادینه شود.»

طلاکش در ادامه با اشاره به وضعیت تولید گفت: «امسال تولید تخم‌مرغ کشور به حدود یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار تن خواهد رسید، در حالی که نیاز داخلی حتی با افزایش مصرف حداکثر یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار تن برآورد می‌شود. به همین دلیل مازاد تولید وجود دارد و اگر خرید حمایتی و صادرات به موقع انجام نشود، تولیدکنندگان دچار مشکل می‌شوند.»

وی میزان صادرات تخم‌مرغ در سال گذشته را حدود ۱۶۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: «در پنج ماه نخست امسال نیز بیش از ۵۵ تا ۶۰ هزار تن تخم‌مرغ به کشورهایی مانند قطر، عراق و افغانستان صادر شده است. پیش‌بینی ما این است که با افزایش تقاضا در نیمه دوم سال به ویژه از سوی صنایع غذایی و نیز استمرار صادرات، قیمت‌ها به تدریج متعادل شود.»

دبیرکل فدراسیون طیور ایران با تأکید بر این‌که حدود ۲۰ درصد از تخم‌مرغ‌های کشور شناسنامه‌دار هستند، تصریح کرد: «مصرف تخم‌مرغ بسته‌بندی و شناسنامه‌دار به نفع مردم است، زیرا هم از نظر کیفیت و بهداشت تضمین‌شده است و هم ثبات نسبی قیمتی دارد.»

برخی محموله‌ها، از سال گذشته در بندر مانده‌اند

وی در بخش دیگری از سخنان خود، تأمین پایدار نهاده‌های دامی را لازمه ادامه تولید دانست و گفت: «اکنون محموله‌های زیادی از نهاده‌ها به دلیل عدم تخصیص ارز ماه‌ها و حتی بیش از یک‌سال در بنادر معطل مانده‌اند. این تأخیر موجب کاهش ارزش غذایی نهاده‌ها و در واقع هدررفت منابع ملی می‌شود.»

طلاکش در پایان با اشاره به جایگاه ایران در صنعت طیور گفت: «ایران هم‌اکنون رتبه هشتم تولید تخم‌مرغ و رتبه نهم تولید گوشت مرغ دنیا را دارد. با این حال باید تلاش کنیم کیفیت و بهداشت محصولات بیش از پیش ارتقا یابد.»

 

نظر شما
ادامه