کد خبر: ۸۴۰۲۳
تعداد نظرات: ۱ نظر

ماجرای واردات گربه‌های وحشی میلیاردی به ایران چیست؟!

حکیم مهر: خبرگزاری فارس نوشت:

واردات گربه‌های میلیاردی به ایران ماجرای عجیبی دارد؛ قیمت هر گربه، «۱۰ هزار دلار» اعلام شده و هنوز مشخص نیست این گونه‌های وحشی چطور در شمال تهران آزادانه خرید و فروش می‌شوند.

انتشار ویدئویی از یک دامپزشک در شمال تهران که گربه‌هایی از نژاد «ساوانا» را معرفی می‌کند، موجی از واکنش‌ها را در بین فعالان محیط‌زیست به همراه داشته است.

«دکتر سالار کارساز سهی» دامپزشکی که در منطقه فرشته در شمال تهران فعالیت دارد و خود را رکورددار بیش از ۳۳ هزار عمل جراحی عقیم‌سازی حیوانات خانگی معرفی می‌کند، در پستی اینستاگرامی می‌گوید: «گران‌ترین نژاد گربه‌های جهان را آوردیم ایران؛ نژاد ساوانا.»

او در پاسخ به یکی از مخاطبانش، قیمت هر گربه را «۱۰ هزار دلار» اعلام می‌کند که با احتساب دلار ۱۱۰ هزار تومان در بازار آزاد در روز یکم آبان‌ماه، چیزی حدود یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان برای خریداران آنها آب می‌خورد.

گربه ساوانا یکی از نژادهای هیبریدی به شمار می‌رود که از جفت‌گیری گربه اهلی با گونه وحشی سروال (بومی آفریقا) به وجود آمده و در بسیاری از کشورها به دلیل خطرات زیست‌محیطی و رفتاری، پرورش و نگهداری آنها، ممنوع یا محدود اعلام شده است.

در همین حال، «کامبیز برادرانی» مهندس علوم دامی و پژوهشگر حیات‌وحش در واکنش به این ویدئو می‌گوید: در بسیاری از کشورها، پرورش یا نگهداری گونه‌ها و زیرگونه‌های هیبریدی ممنوع اعلام شده و گربه ساوانا در همین دایره ممنوعیت قرار دارد.

او با تأکید بر اینکه دامپزشک مذکور در ویدئوی خود مرتکب تخلف شده، افزود: این حیوانات باید توقیف شوند و با فرد خاطی برخورد قانونی صورت گیرد.

یکی از فعالان حوزه محیط‌زیست نیز تبلیغ این گربه‌های میلیاردی را در صفحه اینستاگرامی دامپزشک یادشده «تخلف» دانسته و خواستار برخورد قانونی با چنین اقدامی شده است.

از سوی دیگر، «دکتر ایمان معماریان» دامپزشک در توضیح علت نامناسب بودن گربه‌های هیبریدی برای زندگی خانگی گفت: سروال رفتارهای کاملاً وحشی خود را حفظ کرده و در محیط خانه دچار مشکلات رفتاری و رفاهی می‌شوند.

او همچنین ابراز نگرانی می‌کند که نگهداری این گربه‌ها تجارت غیرقانونی حیوانات را تقویت می‌کنند و به همین دلیل، نگهداری از آن‌ها در بسیاری از کشورها غیرقانونی اعلام شده است.

در شرایطی که فعالان محیط‌زیست نسبت به انفعال سازمان حفاظت محیط‌زیست در برخورد با این‌گونه تخلفات هشدار می‌دهند، بسیاری تأکید دارند که برخورد جدی با دامپزشکان متخلف و مسدودسازی مسیر تبلیغ و خرید و فروش حیوانات وحشی در فضای مجازی ضروری است.

به باور کارشناسان، زمان آن فرارسیده است که برابر چنین تخلفاتی که با پوشش فعالیت‌های علمی و دامپزشکی انجام می‌شود، موضعی روشن و قاطع اتخاذ شود.

 

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
مصطفی قلاوند
|
United States of America
|
۱۹:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۸/۰۴
0
0
در راستای صیانت از تنوع زیستی کشور، پایبندی به تعهدات بین‌ المللی و اعتلای اصول اخلاق حرفه‌ای، لازم به ذکر است که واردات، تکثیر و عرضه تجاری گربه‌ سانان هیبریدی نظیر نژاد ساوانا، که حاصل تلاقی گونه وحشی حمایت‌شده سروال (مندرج در پیوست دوم کنوانسیون CITES که دولت تهران از متعاهدین آن است) با گربه اهلی می‌باشد، در تعارض آشکار با مبانی حقوقی و اصول علمی قرار دارد. این اقدام، نه تنها به موجب ماده ۱۴ آیین‌نامه اجرایی قانون شکار و صید و تکالیف ناشی از عضویت در CITES مستلزم کسب مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان مرجع ملی است، بلکه بر اساس قانون حفاظت و بهره‌برداری از منابع ژنتیکی کشور، ورود و رهاسازی بالقوه نمونه‌ های ژنتیکی بیگانه که قادر به تخریب زیست‌ بوم و فرسایش ژنتیکی گونه‌ های بومی است، جرم‌ انگاری شده
این حیوانات به دلیل حفظ غرایز ذاتی شکار، قلمرو طلبی و نیازهای پیچیده محیطی، در شرایط متعارف خانگی دچار کسری رفاه مزمن و اختلالات رفتاری شدید می‌گردند، امری که ترویج آن توسط هر عضو حرفه دامپزشکی، با سوگندنامه حرفه‌ ای و وظیفه بنیادین کاهش آلام حیوانات در تضاد است، لذا، هرگونه اقدام تسهیل‌ گرانه در این خصوص مصداق نقضِ قوانین ملی، تضعیفِ تعهدات بین‌المللی و تخطی از شؤون حرفه‌ ای تلقی شده و از مراجع ذی‌ صلاح، به‌ویژه سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان نظام دامپزشکی، انتظار میرود با اعمال قاطعانه اختیارات قانونی خود، از این رویه مخاطره‌آمیز که امنیت زیستی کشور و سلامت جامعه را تهدید می‌کند، ممانعت به عمل آورند
نظر شما
ادامه