کد خبر: ۸۴۲۴۹
تعداد نظرات: ۴ نظر
رئیس سازمان دامپزشکی کشور:

تلاش ما این است که میزان تلفات طیور را از ۱۲ درصد سال گذشته به ۵ تا ۷ درصد کاهش دهیم

«دکتر علیرضا رفیعی‌پور» افزود: سالانه یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون جوجه‌ریزی انجام می‌شود و اگر تنها ۱۰ درصد تلفات داشته باشیم، خسارت بزرگی وارد خواهد شد ...

حکیم مهر: رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه سالانه یک‌ میلیارد و ۸۰۰ میلیون جوجه‌ریزی در ایران انجام می‌شود، گفت: هدف ما کاهش تلفات از ۱۲ درصد به ۵ تا ۷ درصد است تا امنیت غذایی پایدار بماند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از صداوسیما، «دکتر علیرضا رفیعی‌پور» در جلسه مشترک جهاد کشاورزی و دامپزشکی قزوین گفت: ما هیچ روز توقفی نداریم و در هر شرایطی گرد هم می‌آییم تا مباحث امنیت غذایی را بررسی کنیم و برای آن راهکار بیندیشیم.

وی عنوان کرد: سرداران ما از گذشته تا امروز برای حفظ خاک این سرزمین شهید شده‌اند و وجود شهدای شاخص می‌تواند الگویی بزرگ برای ما باشد.

وی گفت: تغییرات اقلیمی اجتناب‌ناپذیر و بسیار شدید شده است و کشورهای دیگر نیز وضعیت بهتری ندارند و در کنار این مسئله، افزایش جمعیت و بالا بودن میزان تلفات در تولید و مصرف از چالش‌های جدی است و امروز در دنیا حدود ۸۰۰ میلیون نفر دچار فقر مطلق هستند.

رفیعی‌پور گفت: در بخش کشاورزی نیز ضایعات و تلفات بالاست، به طور مثال سالانه یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون جوجه‌ریزی انجام می‌شود و اگر تنها ده درصد تلفات داشته باشیم، خسارت بزرگی وارد خواهد شد و تلاش ما این است که میزان تلفات را از ۱۲ درصد سال گذشته به ۵ تا ۷ درصد کاهش دهیم.

وی گفت: وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت امنیت غذایی و زیستی را بر عهده دارد و این موضوع تضمین‌کننده امنیت کشور است.

رفیعی‌پور افزود: در جنگ ۱۲ روزه دشمن تلاش کرد مردم را به خیابان بکشاند اما موفق نشد، زیرا امنیت غذایی مردم تأمین بود و همین نقطه ضعف دشمن شد.

وی گفت: ما در حوزه دام، طیور، زنبور و آبزیان با بیماری‌های استراتژیک مواجه هستیم که ماهیت و رفتار آنها تغییر کرده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: استان قزوین به عنوان شاهراه کشور هم ظرفیت صادراتی دارد و هم می‌تواند خطرزا باشد. در سال ۹۶ آنفلوانزای فوق‌حاد پرندگان از بناب آغاز شد، به اصفهان رسید و پس از هشت ماه به قزوین منتقل شد؛ هر اقدامی در قزوین در واقع خدمت به کل کشور است.

وی در ادامه گفت: با وجود تحریم‌ها، ایران در تولید گوشت مرغ، عسل، تخم‌مرغ و آبزیان رتبه‌های یک تا ۹ جهان را دارد.

رفیعی‌پور افزود: با تولید ۱۲ میلیون لیتر شیر در سال رتبه پنجم دنیا را کسب کرده‌ایم و برای تضمین تولید باید به چهار اصل پایبند باشیم.

وی رعایت شرایط امنیت زیستی به‌ویژه توسط بهره‌برداران و تولیدکنندگان، ایمن‌سازی جمعیت دام با واکسیناسیون، رصد و پایش دائمی دام و باغ‌ها، و اجرای سیستم سرویلانس را یکی از اولویت‌های در دست اقدام پلاک‌گذاری دام‌هاست.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: برای کنترل تب برفکی واکسن وارد شد و با برنامه‌ریزی و ترک تشریفات، واکسیناسیون به موقع انجام گرفت.

 

انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
دکتر قربیانی
|
Finland
|
۰۱:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۴
2
1
با سلام
بهتره صادق باشیم
با توجه به افزایش بی رویه واحد ها و افرایش ظرفیت و مجوز های بدون کارشناسی نه تنها کاهش نیست بلکه قطعا رو به افزایش خواهد بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۴
0
0
شما به عنوان رییس سازمان دامپزشکی کشور به وظایف قانونی و نظارتی تون در واردات واکسن درست عمل کنید تلفات خودش میاد پایین
دکتر حسینی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۴
0
0
جناب دکتر کاهش تلفات به ۵ درصد با این وضع توزیع نهاده که مرغدار با اینکه سرمایه داره اما مجبور به گدایی نهاده از هر جایی هست و اجبار مرغدار به جوجه ریزی ترکیبی دو نژاد کاملا متفاوت از نظر احتیاجات به بهانه حمایت از تولید داخل با استفاده از جیب تولید کننده، برخلاف نظر دامپزشکی و با تاکید سازمان ها و شوراهای بالادستی شما، به نظر شما شدنیه ؟ مخلص کلام، وقتی کاری دست شما نیست چرا وعده میدید ؟
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۴
0
0
یکی از راههای کاهش تلفات بیماری در مزارع صنعتی ، کنترل بیماری در طیور بومی که در روستاهای اطراف و مسیر مزارع گوشتی ، مادر و تخمگذار می باشد که سازمان دامپزشکی این کار را با پخش واکسن نیوکاسل مقاوم به حرارت در مرغان بومی بصورت رایگان آغاز کرده و نتایج خوبی در طیور واکسینه شده بومی اطراف مرغداریها ی صنعتی داشته در صورت تداوم اینکار و افزایش نوع واکسن ها احتمال کاهش و کنترل بیمارهای شایع وجود دارد.
نظر شما
ادامه