صفحه خبر (ویژه چپ)
کد خبر: ۸۴۷۵۷
تعداد نظرات: ۲ نظر

در صورت بروز اپیدمی تب برفکی، ۸۰ همت خسارت به بخش دام کشور وارد می‌شد که از بروز این خسارت جلوگیری شد

حکیم مهر: رئیس سازمان دامپزشکی کشور از واکسیناسیون سراسری دام‌ها علیه بیماری برفکی از دی‌ماه خبر داد و گفت: «میلیون‌ها رأس دام به‌صورت رایگان واکسینه خواهند شد.»

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایانا، «دکتر علیرضا رفیعی‌پور» در این باره بیان کرد: «در این طرح، حدود ۶ میلیون رأس دام سنگین و ۶۵ میلیون رأس دام سبک به‌صورت رایگان علیه سویه‌های در گردش و سویه جدید واکسینه خواهند شد.»

او با اشاره به اهمیت پیشگیری از بیماری‌های استراتژیک افزود: «بیماری برفکی یکی از بیماری‌های فوق‌العاده مسری و پرخطر دام است که با توجه به موقعیت جغرافیایی کشور و هم‌مرزی با مناطق درگیر، همواره خطر ورود سویه‌های جدید آن وجود دارد. از این رو سازمان دامپزشکی کشور پایش و رصد شبانه‌روزی را در دستور کار قرار داده است.»

رفیعی‌پور با بیان اینکه امسال یک سویه جدید و خطرناک برفکی وارد کشور شد، اظهار داشت: «این ویروس در تیر و مردادماه شناسایی شد و بلافاصله با استفاده از ذخایر واکسن موجود، واکسیناسیون هدفمند آغاز شد که نتیجه آن مهار بیماری در همان استان‌های ابتدایی و جلوگیری از بروز اپیدمی سراسری بود.»

به گفته او، در اوج درگیری بیماری، تنها در استان تهران ۱۲۲ کانون برفکی وجود داشت که با اجرای واکسیناسیون به‌موقع، این عدد به دو کانون کاهش یافته است.

 رئیس سازمان دامپزشکی تأکید کرد: «در صورت بروز اپیدمی، خساراتی بالغ بر ۸۰ همت به بخش دام کشور وارد می‌شد که با اقدامات انجام‌شده از بروز این خسارت جلوگیری شد.»

رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین از برنامه‌ریزی برای ایجاد ذخیره دائمی استراتژیک واکسن خبر داد و گفت: «این ذخیره شامل واکسن سویه‌های در گردش و سویه‌هایی است که احتمال ورود آن‌ها به کشور وجود دارد تا در صورت بروز تهدید، واکنش سریع و مؤثر انجام شود.»

رفیعی، خاطرنشان کرد: «اجرای واکسیناسیون سراسری دی‌ماه، ایمنی دام‌ها را تا چند ماه آینده تضمین می‌کند و نقش مهمی در پایداری تولید، حمایت از دامداران و امنیت غذایی کشور خواهد داشت.»

 

انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی:
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
|
United States of America
|
۰۷:۴۰ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۵
0
2
از نظر کدام مرجع معتبر آماری و علمی این آمار ها و گزارشات بررسی و تایید شده؟
هر آن چه میتوانست اتفاق افتاد، نمک روی زخم مردم نپاشید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۳ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۵
0
3
خب الحمدلله، فهمیدیم‌که اپیدمی نبوده است. ممنون دکتر از اطلاع رسانی علمی!!!!! و دقیق !!!!!
نظر شما
(به حروف کوچک و بزرگ حساس نیست)
captcha
ادامه