صفحه خبر (ویژه چپ)
کد خبر: ۸۴۸۴۷
تعداد نظرات: ۱۸ نظر
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور در گفت‌وگو با حکیم مهر:

به تحقق حذف مرگ ناشی از هاری تا سال ۲۰۳۰ خوش‌بین هستم؛ به شرط آنکه اعتبارات مورد نیاز تأمین شود و هنر همگرایی و همکاری واقعی میان دستگاه‌های ذی‌ربط شکل بگیرد

«دکتر سید سعید حسینی» افزود: یکی از پیشنهادها، اخذ یک مصوبه ملی تحت عنوان «ستاد ملی بیماری هاری» و در نظر گرفتن ردیف اعتباری مستقل برای آن است ...

حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی:‌ بیماری هاری به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین و در عین حال مرگبارترین بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان، همچنان یکی از چالش‌های جدی سلامت عمومی در کشور به‌شمار می‌رود؛ بیماری‌ای که هرچند از نظر علمی کاملاً قابل پیشگیری است، اما کنترل و ریشه‌کنی آن بدون تعامل واقعی و مؤثر میان دستگاه‌های مسئول عملاً امکان‌پذیر نخواهد بود. تجربه کشورهای موفق جهان نشان داده است که حذف مرگ ناشی از هاری، بیش از آنکه یک موضوع صرفاً دامپزشکی یا بهداشتی باشد، نیازمند هم‌افزایی ساختاری میان وزارت بهداشت، سازمان دامپزشکی، شهرداری‌ها، محیط‌زیست و سایر نهادهای اجرایی است.

در همین راستا، سازمان دامپزشکی کشور هم‌زمان با روز جهانی هاری، گام‌هایی را برای آغاز فرآیند حذف مرگ ناشی از این بیماری تا افق ۲۰۳۰ برداشته است؛ مسیری که هرچند بلندمدت و پرچالش توصیف می‌شود، اما به باور مسئولان، دست‌یافتنی است؛ مشروط بر آنکه اراده بین‌بخشی و تأمین اعتبارات لازم، هم‌زمان و هماهنگ پیش برود.

آغاز مسیر ملی حذف مرگ ناشی از هاری

«دکتر سید سعید حسینی» در گفت‌وگو با حکیم مهر با اشاره به برگزاری همایش ملی مبارزه با هاری در ششم مهرماه، اظهار کرد: «در این همایش و در قالب قطعنامه پایانی، مقرر شد دستگاه‌های ذی‌ربط و مسئول از جمله وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان دامپزشکی کشور، سازمان حفاظت محیط‌زیست و مجموعه‌های مرتبط با شهرداری‌ها، برای حذف مرگ ناشی از بیماری هاری تا سال ۲۰۳۰ وارد عمل شوند و این مسیر را به‌صورت رسمی آغاز کنند.»

وی افزود: «پس از این همایش، جلسات کارشناسی در همین راستا شروع شد و تا امروز سه جلسه تخصصی برگزار شده است. در این جلسات، پیش‌نویس یک تفاهم‌نامه بین دستگاه‌های مسئول تهیه شده تا بر اساس آن، یک همگرایی عملیاتی حول این موضوع شکل بگیرد و اقدامات به‌صورت منسجم دنبال شود.»

الگوبرداری از تجربه کشورهای موفق

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی با اشاره به بهره‌گیری از تجارب بین‌المللی گفت: «در کنار تدوین تفاهم‌نامه، الگوبرداری از کشورهایی که در حذف مرگ ناشی از هاری موفق بوده‌اند نیز در دستور کار قرار گرفته است. جلسات کارشناسی مرتبط با این موضوع در حال برگزاری است، اما باید توجه داشت که حذف مرگ ناشی از هاری یک پروژه کوتاه‌مدت نیست و تحقق آن تا سال ۲۰۳۰ زمان‌بر خواهد بود.»

وی تأکید کرد: «اجرای این برنامه مستلزم تأمین اعتبارات لازم است و قرار شده هر یک از دستگاه‌های ذی‌ربط، متناسب با نقش خود، منابع مالی مرتبط را پیش‌بینی و تأمین کنند.»

ستاد ملی هاری؛ تصمیمی در دست بررسی

حسینی با اشاره به یکی از تصمیمات مهم مطرح‌شده در جلسات کارشناسی اظهار داشت: «یکی از پیشنهادها، اخذ یک مصوبه ملی تحت عنوان «ستاد ملی بیماری هاری» و در نظر گرفتن ردیف اعتباری مستقل برای آن است. البته درباره امکان تحقق این موضوع، هنوز ابهاماتی وجود دارد، اما جلسات کارشناسی آن آغاز شده و در حال پیگیری است.»

خوش‌بینی مشروط به همگرایی و تأمین اعتبار

در پاسخ به این پرسش که «چقدر می‌توان به تحقق حذف مرگ ناشی از هاری امیدوار بود و مهم‌ترین چالش چیست؟»، معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی گفت: «کشورهای زیادی به این نتیجه رسیده‌اند که حذف مرگ ناشی از هاری ممکن است و تجربه آن‌ها نشان می‌دهد که این هدف دست‌یافتنی است. به نظر من، بیماری هاری ویژگی‌هایی دارد که اگر درست مدیریت شود، می‌توان آن را در انسان ریشه‌کن کرد.»

وی ادامه داد: «اگر بتوانیم با ایمن‌سازی جمعیت سگ‌ها – اعم از سگ‌های صاحب‌دار و سگ‌های پرسه‌زن – و انجام واکسیناسیون حداکثری، این جمعیت را تحت پوشش قرار دهیم، به‌راحتی می‌توان زنجیره انتقال بیماری را قطع کرد. هاری مانند برخی بیماری‌ها نظیر تب برفکی نیست که عامل آن به‌راحتی با باد جابه‌جا شود؛ مخزن اصلی بیماری در حیوانات، به‌ویژه سگ‌ها و بخشی از حیات وحش است.»

آمار مرگ‌ومیر؛ نشانه‌ای از امکان‌پذیری هدف

حسینی با اشاره به آمار مرگ ناشی از هاری گفت: «بر اساس اطلاعات موجود، سال گذشته ۲۴ مورد مرگ ناشی از هاری در کشور ثبت شده و امسال نیز تا یکی دو ماه گذشته، این عدد به حدود ۱۴ تا ۱۵ مورد رسیده است. این آمار نشان می‌دهد که با اقدامات هدفمند، می‌توان به حذف مرگ ناشی از این بیماری امیدوار بود.»

وی تأکید کرد: «در صورتی که حیوانات مخزن بیماری واکسینه شوند، حتی اگر گزش برای انسان اتفاق بیفتد، عملاً بیماری منتقل نخواهد شد.»

جمع‌بندی

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور در پایان گفت: «من به تحقق حذف مرگ ناشی از هاری خوش‌بین هستم؛ به شرط آنکه اعتبارات مورد نیاز تأمین شود و هنر همگرایی و همکاری واقعی میان دستگاه‌های ذی‌ربط شکل بگیرد. بدون تعامل بین‌بخشی، هیچ برنامه‌ای در این حوزه به نتیجه نخواهد رسید.»

 

انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی:
غیر قابل انتشار: ۱۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۶ - ۱۴۰۴/۱۰/۲۶
9
12
دقیقا هاری چه ربطی به سازمان دامپزشکی داره؟
بودجه برای وزارت بهداشته
درمان وزارت بهداشته
پیشگیری وزارت بهداشته
تشخیص حتی در حیواناتش هم با وزارت بهداشته !
جمع اوری و امحا سگ ها با شهرداری و استانداریه!
جلوگیری از سگ ولگرد پروری هم با استانداری و نیرو انتظامیه!
دامپزشکی کجای کاره؟ یکی اینو توضیح بده!!!!
جالب اینکه لویی پاستور هم خودش اصلا دامپزشک نبوده و اصلا از دم یک دانشکده دامپزشکی رد هم نشده!
از روز اول در گوش ما خوندن هاری مربوط به دامپزشکیه! والا هیچ ربطی نداره :))))
پاسخ ها
ناشناش
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۱ - ۱۴۰۴/۱۰/۲۷
دوست عزیز هاری منشا ان حیوان است
پیشگیری وجلوگیری از شیوع ان با دستگاه مرتبط با حیوانات است
حالا شما حال کار کردن ندارید یا دنبال بهانه هستید ........ بودجه نداریم واز این جورحرف ها ،موضوع حل نمیشود
هاری مثل بقیه دنیا بخواهد جمع شود دستورالعمل های مشخص دارد که ۸۰درصد کار دامپزشکی است
حالا شما نیرو ندارید وبه بخش خصوصی هم واگذار نمیکنید که بودجه ها را تسری کنید بحث دیگری است
ولی با امار سازی واکسیناسیون مشکل هیچ بیماری حل نمیشود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۹ - ۱۴۰۴/۱۰/۲۷
ای کاش کامنت های سانسور شده و منتشر نشده را در کنار این نظریه عمیق علمی و تخصصی شاذ و جدید منتشر می کردید تا همگان دلیل عقب مانده تلقی شدن دامپزشکان در نظر وزارت بهداشت را بخوبی متوجه می شدند!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۸ - ۱۴۰۴/۱۰/۲۸
چون منشا ان حیوان است مسولش دامپزشکی است؟
کی چنین فکری در ذهن ما دامپزشکا از روز اول کاشته؟؟؟

والا قسمت انسانیش داره درست کار می کنه مشکل دقیقا انفجار مخزن این بیماری در گله هخای سگ و حیوانات وحشیه!
که بازم میشه تقصیر ما دامپزشکا اما واقعا مگه مسئولیتش با ماست؟ بودجش با ماست؟ اموزش دیدم اصلا برای ان؟؟؟؟؟؟ یه در ویروس شناسی اونم در سالهای نختس دانشکده یه اسمی از هاری برده و تمام ! کدام اموزش دیدیم؟
همکاردامپزشک
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۹ - ۱۴۰۴/۱۰/۲۸
سلام دوست عزیز برای درک ربط هاری به دامپزشکی کافی است گشتی در پرتال سازمان جهانی بهداشت حیوانات وبرنامه های مفصل آنها باهمکاری WHO بزنید که مقر آن در کشور لویی پاستور فقید است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۱ - ۱۴۰۴/۱۰/۳۰
خدمت همکار دامپزشک، بله درست میفرمایید برنامه مفصلی در سازمان های بین المللی نوشته شده و چه و چه
ولی در ایران بودجه و تصمیم نهایی در اختیار دامپزشکی نیست
چرا؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۸ - ۱۴۰۴/۱۰/۳۰
در پاسخ به همکار دامپزشک
پس شما هم حقوق و مزایاتو از سازمان جهانی جهانی حیوانات مزرعه بخواه!!

توهم دارید و بیدارم نمی خواهید بشوید!
1 کلمه در مورد هاری در سرفصل اموزشکی دامپزشکی کشور نیست! اگر هست نشان دهید!
دامپزشکی فقط ادعاست و ادعا !
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۷ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۲
همکاران حتی در تشخیص هاری در سگ هم مشکل دارن و بارها شده که کیس هاری که معمولا هم این حامی ها می اورند کلینیک های دامپزشکی ! همکار اشتباهی تشخیص داده و درمان شروع کرده!!
فاجعه اینه
باور ندارید الان با خودتون علایم هاری مرور کنید!
چیزی که توی ذهنتون میاد کارتون های بچگیتونه و فیلم های سینمایی نه اموزش های علمی دانشکده!
دامپزشکی از بی سوادی داره رنج می بره و برای همینم ضعیف شده و کسی محلش نمی ده
شایان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۵ - ۱۴۰۴/۱۰/۲۷
4
9
ما نه نیروی واکسیناتور داریم نه وسیله نقلیه درست و حسابی . با کدام نیرو میخواهید هاری را ریشه کن کنید . اکثر نیروها هم که دارند بازنشسته می شوند .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۰ - ۱۴۰۴/۱۰/۲۸
در هاری دقیقا می خوای چیو واکسینه کنی؟
جمعیت گله های سگ های ولگردو؟
و یا جمعه حیوانات حیات وحش کشورو؟
یا جمعیت گاو گوسفند و اسب کشورو؟
سگ خانگی که خود صاحبش می بره کلینیک واکسینه می کنه چیو تو می خوای واکسینه کنی؟
با این سطح دانش و سواد توقع دارید وزارت بهداشت دامپزشکی مسخره نکنه؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۸ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۲
شما هم که همش دنبال بودجه و نیرو و حقوقی!
الان بیا بهت ماشین و نیرو بدیم تو فقط بگو برنامت چیه با واکسیناتور!
...............
شایان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۳ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۲
........ منظورم سگ های گله هست . سگ های گله که نمیبرن کلینیک
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۷ - ۱۴۰۴/۱۰/۲۷
1
0
روند رشد بیماریهای مشترک برای همه این مطلب را اثبات کرد مقاومت در خصوصی سازی امور گریبانتان رامیگیرد
امارهای واکسیناسیون سازمان باروند رشد بیماری در جامعه مشخص میکند یک جای کار ایراد دارد ودرماندگی در پاسخگویی را هم بهمراه دارد
بسیار بهانه لازم است از نبود بودجه وماشین و۰۰۰۰ولی واقعیت چیز دیگری است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۸ - ۱۴۰۴/۱۰/۲۸
0
4
تا سگ ولگرد پرور ها هستن و تا دامپزشکی اصلا دخیل حساب نشه اوضاع همینه!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۱ - ۱۴۰۴/۱۰/۲۸
1
1
یعنی قراره همه موش ها شغال ها و گرگ و روباه های کشور رو هم قتل عام شوند تا مخزن هاری از بین بره؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۶ - ۱۴۰۴/۱۰/۳۰
شغال و گرگ و ... توسط گله های سگ های ولگردی که پرورش دادید و الان مخزن هاری شدن دارن الوده میشن!
سگ هار و بکشن مشکل حل میشه ! مثل همه دنیا!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۹ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۲
لازم باشد بله و همینه این موشها و سگ ها و.. که نام بردی حیوان موذی هستند و در همه دنیا مرگ در انتظارشونه!
شغال هم بیاد در شهر باید همین در انتظارش باشه!
....................
ناناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۰ - ۱۴۰۴/۱۰/۳۰
1
1
تاسال 2030 تازه مرگ ناشی از هاری رو میخاین صفر کنین؟
یعنی سگ ولگرد هار باشه
هاری در جمعیت حیوانات باشه
مواجهه و گزش انسان صورت بگیره
اما باعث مرگ نشه؟؟؟؟!!!!
.........
بعدش صفر کردن مرگ ناشی از هاری چه ربطی به دامپزشکی داره؟
............
کشورهای پیشرفته هاری را در جمعیت سگهای کشورشان صفر کرده اند نه مرگ و میر ناشی از هاری را
نظر شما
(به حروف کوچک و بزرگ حساس نیست)
captcha
ادامه