صفحه خبر (ویژه چپ)
کد خبر: ۸۵۷۳۶
تعداد نظرات: ۲ نظر

تغییر استراتژی سازمان دامپزشکی کشور و فراخوان برای تولید داخلی تمامی اقلام و داروهای مورد نیاز صنعت دامپزشکی

حکیم مهر: رئیس سازمان دامپزشکی کشور، از تغییر استراتژی این سازمان و فراخوان برای تولید داخلی تمامی اقلام و داروهای مورد نیاز صنعت دامپزشکی خبر داد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایانا، «دکتر علیرضا رفیعی‌پور» با اشاره به رویکرد جدید سازمان سازمان دامپزشکی، تصریح کرد: «تجربه جنگ اخیر نشان داد که خودکفایی برای کشور ضرورت است. به‌زودی فراخوانی منتشر خواهیم کرد تا تمامی اقلامی که تا پیش از این وارد می‌کردیم، با تکیه بر پژوهشگران دانشگاهی، استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان، در داخل کشور تولید شود.»

او در پاسخ به این سوال که تفاهم میان ایران و آمریکا و لغو محاصره دریایی تا چه اندازه در تسهیل واردات گوشت و مرغ، اثرگذار است، گفت: «با باز شدن مسیرهای دریایی، بن‌بست ایجاد شده در فرآیند واردات گوشت و مرغ منجمد برطرف می‌شود. بر اساس برنامه‌ریزی صورت‌گرفته، محموله‌های گوشتی که پیش‌تر به‌دلیل محدودیت‌های جنگی در کشورهای ثالث از جمله امارات متوقف شده بودند، اکنون می‌توانند به‌طور مستقیم از طریق بندرعباس وارد کشور شوند. این تسهیل در تردد دریایی، امکان تصمیم‌گیری و تأمین نیازهای گوشت قرمز کشور برای کل سال را در بازه زمانی کوتاه‌تری فراهم کرده است.»

رفیعی‌پور معتقد است تجربیات دوران جنگ، درس‌های مهمی در حوزه امنیت غذایی و ضرورت خوداتکایی به همراه داشته که سازمان دامپزشکی را به اتخاذ رویکرد حمایتی برای از تولید دانش‌بنیان داخلی واداشته است.

رفیعی‌پور در تشریح چالش‌های پیش‌آمده در دوران جنگ گفت: «ما در دوران جنگ با دشواری‌های زیادی روبه‌رو بودیم. بخش عمده گوشت وارداتی ما از مسیر دریایی تأمین می‌شد، اما با بسته شدن این مسیر، برخی از محموله‌های ما حتی در بندر جبل‌علی امارات گرفتار شدند و دیگر امکان ورود به کشور را پیدا نکردند.»

او با اشاره به آسیب‌پذیری تأمین مواد اولیه از طریق حمل‌ونقل هوایی افزود: «بسیاری از واکسن‌ها، داروها و مواد غذایی دام و طیور که از طریق هواپیما وارد می‌شد، در شرایط جنگی ما را دچار مشکل کرد.»

رئیس سازمان دامپزشکی به محدودیت‌های واردات داروهای دامپزشکی در جنگ گفت: «برخی کشورهای همسایه به دلیل ماهیت محصولات ما که گاهی به عنوان مواد مضر، سمی یا اشعال‌زا طبقه‌بندی می‌شدند، اجازه عبور کالا‌ها را نمی‌دادند.»

 

انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی:
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۳:۵۶ - ۱۴۰۵/۰۳/۳۱
0
0
فراهم شدن بستر انحصار و رانت
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۴:۳۳ - ۱۴۰۵/۰۳/۳۱
0
0
خودکفایی؟! بفرمائید در زمینه تولید کدامیک از مواد اولیه به خودکفایی رسیده ایم تا در زمینه تولید همه اقلام دارویی و بیولوژیک به خودکفایی برسیم؟
نظر شما
(به حروف کوچک و بزرگ حساس نیست)
captcha
ادامه