کد خبر: ۸۵۹۲۷

هشدار جدی دامپزشکی خوزستان نسبت به احتمال شیوع بیماری لمپی اسکین

حکیم مهر: رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی استان خوزستان نسبت به احتمال ورود و انتشار این بیماری در خوزستان هشدار داد و بر لزوم تشدید اقدامات پیشگیرانه توسط دامداران تأکید کرد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره‌کل دامپزشکی استان خوزستان، «محمد آنتیک‌چی»، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی این اداره‌کل با بیان اینکه اگرچه این بیماری در پایش‌های مستمر از ابتدای سال تاکنون در جمعیت دامی استان مشاهده نشده است، اظهار کرد: «با توجه به شرایط اقلیمی خوزستان که برای فعالیت حشرات ناقل (پشه) مساعد است، خطر ورود و گسترش این بیماری دور از انتظار نیست.»

وی لمپی اسکین را یک بیماری ویروسی با سرعت انتشار بالا توصیف کرد که می‌تواند خسارات اقتصادی سنگینی به صنعت دامپروری وارد کند. آنتیک‌چی در این باره گفت: کاهش تولید شیر، سقط جنین، ناباروری، افت کیفیت پوست و در موارد حاد، تلفات سنگین در جمعیت گاو و گوساله از پیامدهای این بیماری است.

علائم بیماری:

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی استان خوزستان، علائم این بیماری را به شرح زیر برشمرد:

تب بالا، ریزش اشک از چشم‌ها و ترشحات بینی و حلق، بی‌اشتهایی و کاهش چشمگیر تولید شیر، ظهور ندول‌ها یا برجستگی‌های دانه مانند در تمام سطح پوست بدن

توصیه‌های بهداشتی به دامداران:

آنتیک‌چی با تأکید بر اینکه بیماری لمپی اسکین درمان اختصاصی ندارد، اظهار داشت: بهترین راه، پیشگیری از طریق واکسیناسیون و کنترل حشرات ناقل است. پشه‌ها نقش اصلی را در انتقال مکانیکی بیماری ایفا می‌کنند؛ بنابراین سم‌پاشی و بهسازی محیط دامداری برای جلوگیری از تجمع حشرات، بسیار حیاتی است.

وی از کلیه دامداران و بهره‌برداران واحدهای پرورش دام سنگین استان درخواست کرد در صورت مشاهده هرگونه علائم مشکوک (تب همراه با ضایعات پوستی)، مراتب را فوراً به نزدیک‌ترین اداره دامپزشکی گزارش دهند.

نکات مهم:

ممنوعیت نقل و انتقال: هرگونه جابه‌جایی دام بدون مجوز دامپزشکی ممنوع و خطرناک است.

اطمینان‌بخشی به مردم:

تأکید می‌شود که بیماری لمپی اسکین، جزو بیماری‌های مشترک بین انسان و دام (زئونوز) نبوده و به هیچ عنوان به انسان منتقل نمی‌شود.

 

نظر شما
(به حروف کوچک و بزرگ حساس نیست)
captcha
ادامه