صفحه خبر (ویژه چپ)
کد خبر: ۸۶۰۳۵
تعداد نظرات: ۲ نظر

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد: گربه‌ها عامل ۶۶ درصد حیوان گزیدگی در استان یزد/ گربه‌های خیابانی را لمس نکنید!

حکیم مهر: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: برخلاف میانگین کشوری که حدود ۶۰ درصد گزش‌ها توسط سگ رخ می‌دهد، در استان یزد حدود ۶۶ درصد حیوان گزیدگی‌ها ناشی از گربه بوده است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، افزایش موارد حیوان گزیدگی و خطر بیماری‌های مشترک انسان و حیوان، ضرورت توجه هم‌زمان به پیشگیری و درمان را بیش‌ازپیش آشکار کرده است؛ موضوعی که تحقق آن به آگاهی عمومی، مراقبت صحیح از حیوانات، واکسیناسیون و هماهنگی مستمر میان نظام سلامت، دامپزشکی، مردم و دستگاه‌های مسئول وابسته است.

در همین راستا، «دکتر مسعود شریفی»، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با بیان اینکه بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، از میان هزار و ۷۰۹ عامل بیماری‌زا، ۸۳۲ عامل معادل ۴۹ درصد از حیوانات به انسان منتقل می‌شود، گفت: این بیماری‌ها که توسط عوامل مختلفی همچون باکتری‌ها، ویروس‌ها، انگل‌ها و قارچ‌ها ایجاد می‌شوند، یکی از مهم‌ترین چالش‌های حوزه سلامت به شمار می‌روند و کنترل آنها نیازمند همکاری نزدیک بخش‌های بهداشت و دامپزشکی است.

وی افزود: بیماری‌های مشترک انسان و حیوان علاوه بر تهدید سلامت جامعه، خسارت‌های اقتصادی قابل‌توجهی نیز به صنعت دامپروری وارد می‌کنند و برخی از آنها مانند هاری، سیاه‌زخم، تب دره ریفت، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و طاعون، به دلیل احتمال همه‌گیری و مرگ‌ومیر، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند.

ثبت ۷ هزار و ۲۹۳ مورد حیوان‌گزیدگی در یزد

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به اینکه هاری همچنان یکی از مرگبارترین بیماری‌های قابل‌انتقال از حیوان به انسان است، ادامه داد: بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، سالانه بیش از ۵۹ هزار نفر در جهان بر اثر ابتلا به هاری جان خود را از دست می‌دهند. وی اظهار داشت: در سال ۱۴۰۴ نیز ۲۰ نفر در کشور به دلیل ابتلا به هاری فوت کردند که متأسفانه یکی از این موارد مربوط به شهرستان اشکذر در استان یزد بوده است.

شریفی با بیان اینکه گزش حیوانات، مهم‌ترین راه انتقال ویروس هاری است، تصریح کرد: در سال گذشته، تعداد ۴۴۵ هزار و ۴۸۶ مورد حیوان گزیدگی در کشور ثبت شد که برای تمامی افراد اقدامات پیشگیری از هاری انجام گرفت. این رقم در استان یزد ۷ هزار و ۲۹۳ مورد بوده است.

وی افزود: برخلاف میانگین کشوری که حدود ۶۰ درصد گزش‌ها توسط سگ رخ می‌دهد، در استان یزد حدود ۶۶ درصد حیوان گزیدگی‌ها ناشی از گربه بوده است.معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد خاطرنشان کرد: خدمات درمان پیشگیری از هاری به‌صورت شبانه‌روزی در ۲۲ مرکز پیشگیری و درمان هاری استان ارائه می‌شود و شامل شست‌وشوی سریع زخم، تزریق ایمونوگلوبولین و واکسن هاری است. این خدمات به‌صورت رایگان در مراکز تعیین‌شده انجام می‌شود و مراجعه سریع افراد حیوان‌گزیده نقش تعیین‌کننده‌ای در پیشگیری از بیماری دارد.

گربه‌های خیابانی را لمس نکنید!

بسیاری از بیماری‌هایی که حیوانات، به‌ویژه گربه‌ها، به آن مبتلا می‌شوند، مخصوص خودشان است؛ بااین‌حال برخی بیماری‌ها مانند چنگ گربه، هاری، قارچ پوستی و کرم قلاب‌دار می‌توانند به انسان منتقل شوند؛ بنابراین توصیه می‌شود گربه‌های خیابانی را لمس نکنیم، آن‌ها را به منازل وارد نکنیم و در صورت گزش یا خراش، فوراً به مراکز درمانی مراجعه کنیم.باید در نظر داشت، آگاهی‌رسانی درباره رفتار ایمن با حیوانات و اقدام فوری پس از حیوان گزیدگی، شامل شست‌وشو و واکسیناسیون، کلید پیشگیری از هاری است؛ بیماری ویروسی کشنده‌ای که پس از بروز علائم درمانی ندارد اما با مراجعه سریع، قابل‌پیشگیری است.از دیگر سو، کارشناسان حوزه بهداشت تأکید دارند برای کنترل این بیماری‌ها، هماهنگی میان وزارت بهداشت، سازمان دامپزشکی، شهرداری‌ها و سایر نهادهای مسئول باید بیش از گذشته تقویت شود.

 

انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی:
غیر قابل انتشار:
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۹ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۵
0
0
آفرین همین‌ها روبذارید جلو شهرداری
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۸ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۵
0
2
احسنت به علوم پزشکی. واقعا کارآمد هستند. حداقل حقوقشون حرام نیست
نظر شما
(به حروف کوچک و بزرگ حساس نیست)
captcha
ادامه