حکیم مهر - دانه یونجه نزدیک به 1500 سال است که به عنوان یک داروی گیاهی مفید برای درمان بسیاری از بیماریها استفاده میشود.
این دانه، پروتئین زیادی دارد و غنی از کلسیم، ویتامین آ، ویتامین گروه ب، ویتامین ث، ویتامین دی، ویتامین ای و ویتامین کا است.
در بین گیاهان دارویی چینی از دانه یونجه برای درمان اختلالات گوارشی و بیماریهای کلیوی استفاده میشود و آن را برای سلامت استخوان، پوست و سیستم گردش خون مفید میدانند.
آرتریت، بیماریهای مفاصل و اختلال در میزان آب سلولی از دیگر بیماریهایی است که با مصرف دانه یونجه بهبود پیدا میکند.
دانه گیاه یونجه اشتهاآور است و به عنوان تصفیهکننده خون عمل میکند. احتمال ابتلا به عفونتها را کاهش میدهد و با کاهش سطح کلسترول خون از بیماریهای قلبی و عروقی پیشگیری میکند.
ترکیبات مفید موجود در دانه یونجه برای افرادی که از لخته شدن خون رنج میبرند مفید است. مصرف این دانه در دوران بارداری بخصوص اوایل آن توصیه نمیشود زیرا احتمال سقط جنین را افزایش میدهد.
گیاه یونجه نیز حاوی مواد مغذی است که مصرف آن برای درمان کمخونی و دیابت توصیه میشود.