
حکیم مهر: مدیرکل دامپزشکی استان یزد با ارائه آمارهای جدید، از شناسایی ۱۱ مورد ابتلا به تب خونریزیدهنده کریمه کنگو در استان خبر داد و ضمن اشاره به یک مورد مرگ ناشی از این بیماری، بر ضرورت رعایت پروتکلهای بهداشتی تأکید کرد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «دکتر علی فاتحینیا» امروز چهاردهم مهر به مناسبت روز ملی دامپزشکی، در نشست با خبرنگاران ضمن قدردانی از زحمات فعالان این حوزه، رسالت دامپزشکی را حفظ و حراست از جمعیت دامی کشور و به تبع آن، صیانت از سلامت مردم دانست.
وی با اشاره به توانمندیهای استان یزد در صنعت دامپروری، تأکید کرد: فعالان این حوزه با وجود اقلیم سخت و نامساعد، نقش حائز اهمیتی در تأمین نیازهای داخلی و حتی سایر استانها ایفا میکنند.
وی در همین رابطه به ظرفیتهای بالای صنعت طیور استان اشاره کرد و گفت: یزد علاوه بر تولید مازاد، بستر مناسبی برای تولید محصولات متنوع وابسته به این صنعت، به صورت بهداشتی و سالم فراهم کرده است.
فاتحینیا با اشاره به وظایف دامپزشکی در پیشگیری از بیماریهای دامی و بیماریهای مشترک میان دام و انسان، ضمن قدردانی از همکاران بخش دولتی و خصوصی، به آسیبهای وارد شده به کادر درمان اشاره کرد و گفت: تنها طی چند ماه اخیر، سه نفر از همکاران بخش دولتی استان دچار آسیب شدهاند.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات حفاظتی دامپزشکی استان، از واکسیناسیون ۵۶۰۰ قلاده سگ صاحبدار استان در برابر هاری طی یک سال گذشته خبر داد.
این مسئول همچنین به گزارشهای مربوط به بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو (CCHF) اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال جاری ۱۱ مورد ابتلا در استان گزارش شده که متاسفانه منجر به یک مورد مرگ زنی ۳۷ ساله نیز شده است.
وی تأکید کرد: ویروس این بیماری تنها با سرد کردن لاشه در کشتارگاه به مدت ۲۴ ساعت از بین میرود لذا از مردم میخواهیم از خرید گوشت از مراکز غیرمجاز و ذابحین خارج از نظارت رسمی خودداری کنند.
این مسئول با ارائه آمار واکسیناسیون دامهای استان در مورد دیگر بیماریها، از ایمنسازی ۱۱۷ هزار رأس دام سبک (نابالغین) در برابر بروسلوز و ۲۷۵ هزار رأس دام بالغ در برابر تب مالت خبر داد.
وی همچنین افزود: ۴۰ هزار رأس دام سنگین استان در برابر تب مالت واکسینه شده و با خونگیری از ۱۹ هزار رأس دام، موارد مثبت شناسایی و کشتار شدهاند.
فاتحینیا در خصوص سایر بیماریها، از واکنش به ورود سویه جدید تب برفکی به کشور از سال گذشته خبر داد و گفت: واکسیناسیون دامها با واکسنهای جدید از شهریور آغاز شده و تا پایان مهر ادامه دارد.
وی همچنین از واکسیناسیون ۲۸۶ رأس دام سنگین و بیش از یک میلیون رأس دام سبک در سال گذشته علیه تب برفکی خبر داد و گفت: در همین راستا و در زمینه بیماری سل، ۲۴ هزار رأس دام در استان تست شده و موارد بیمار روانه کشتارگاه شدهاند.
وی با بیان این که بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک هم برای دامهای اهلی و هم حیات وحش حائز اهمیت است، گفت: در همین راستا تلاش شده با ایمنسازی دامهای اهلی، مانع گردش بیماری در حیات وحش نیز شویم که بدین منظور نیز در یک سال اخیر ۴۱۷ هزار راس دام سبک در مقابله این بیماری واکسینه شدهاند.
این مسئول همچنین از واکسیناسیون ۳۹۷ هزار راس گوسفند و بیش از ۲۰۰ هزار راس بز در برابر بیماری آبله خبر داد.