حکیم مهر - گروه پژوهشی فرآوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی موفق به تولید «بستنی ماستی سیمبیوتیک» شدند.
مهندس الناز میلانی، عضو هیات علمی گروه پژوهشی فرآوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی، موفق به ثبت اختراع طرح «بستنی ماستی سیمبیوتیک» به عنوان یک فراورده لبنی سلامتیزا از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور شد.
فراوردههای غذایی سینبایوتیک که شامل هر دو بخش پروبیوتیکی و پری بیوتیکی هستند امروزه مورد توجه مصرف کنندگان قرار گرفته است.
در تولید محصول بستنی ماستی در گروه پژوهشی فرآوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، باکتریهای پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس کازئی به دو صورت آزاد و ریزپوشانی شده به بستنی ماستی اضافه شد و قابلیت زندهمانی آن مورد ارزیابی قرار گرفت.
نتایج تحقیق گروه پژوهشی فرآوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی نشان داد: عمل ریزپوشانی باکتریها و افزودن ترکیبات پریبیوتیک به فراورده بستنی ماستی، نقش اساسی در حفظ و افزایش زندهمانی باکتریهای پروبیوتیک در شرایط شبیهسازی شده دستگاه گوارش انسان داشت، بطوری که میزان بقای این باکتریها از حداقل مقدار پیشنهادی از سوی فدراسیون بینالمللی لبنیات فراتر بود.
به این ترتیب میتوان این محصول را به عنوان یک محصول دارای خواص سلامتزایی بالا برای تولید صنعتی معرفی کرد.