حکیم مهر - یک دامپزشک گفت : فسفر بالای گوشت بوقلمون و همچنین مقاومت شتر مرغ در مقابل بسیاری از بیماریها که موجب ارگانیک بودن این گوشت می شود از مهمترین مزایای گوشت بوقلمون و شترمرغ است.
دکتر علی هاشمی در این ارتباط گفت: علاوه بر این، بعلت عدم استفاده از پودر گوشت و پودر ماهی در تغذیه شترمرغ امکان آلودگی به عوامل باکتریایی و مسمومیت های ناشی از آن در این پرنده دیده نمی شود.
به گفته وی با توجه به کمبود آهن و ویتامین E در خوراک مصرفی مردم و نیاز روزمره به این عناصر، شتر مرغ می تواند بهترین گزینه برای تامین آهن و این ویتامین باشد.
هاشمی افزود: علاوه بر این، گوشت شتر مرغ به لحاظ برخورداری از آهن، ویتامین E و از نظر امگا 3 در مقایسه با سایر پرندگان از جایگاه ویژه ای برخوردار است و همچنین از نظر برخورداری از توان تولید مثلی بالا و مقاوم به شرایط سخت محیطی امکان تامین بخش عظیمی از نیازهای پروتئینی کشور را عهده دار باشد.
این دامپزشک ادامه داد: البته این نکته باید مورد توجه قرار گیرد که سن کشتار شتر مرغ 11 تا 13 ماه است و در سنین کشتار بالاتر بعلت رشد کلاژن در بافت عضلانی، گوشت پرنده بسیار سفت و دیرپز می شود.
وی تصریح کرد: صنعت پرورش بوقلمون نیز یکی از مواردی است که طی سالهای اخیر جایگاه ویژه ای در کشور ما به خود اختصاص داده و هر ساله بر تعداد پرورش دهندگان و میزان استقبال از گوشت آن افزوده می شود.
به گفته هاشمی، فسفر گوشت بوقلمون بسیار بالا بوده و قابل رقابت با میگو می باشد و همچنین میزان پروتئین موجود در گوشت بوقلمون حدود 28 درصد بوده که بیش از میزان پروتئین در سایر گوشتها می باشد.
وی خاطرنشان کرد: گوشت بوقلمون از مقدار اوره و اسیداوریک پائینی برخوردار می باشد و علاوه بر این، عضلات تشکیل دهنده اندام ها از میزان چربی میان بافتی کمتری تشکیل شده و به همین منظور برای افراد چاق می تواند مفید باشد.
هاشمی اظهار کرد: گوشت بوقلمون دارای ویتامینهای گروه B, D و C همراه با سلنیوم، کلسیم، فسفر، پتاسیم و روی بوده و بنا به اعتقادی در درمان بیماری های پروستات و سینه و رشد کودکان موثر می باشد.
وی ادامه داد: عدم استفاده و یا استفاده کم از انواع مختلف آنتی بیوتیکها و مواد افزودنی در مراحل پرورش، گوشت این پرنده را از کیفیت مطلوبی برخوردار می سازد.
www.emu.ir/forum