حکیم مهر - آمارها نشان می دهد که از ابتدای خرداد ماه تاکنون دوقلاده روباه، یک مرغ ماهیخوار، یک بزمجه و یک عقاب در نقاط مختلف پایتخت به دام افتادهاند.دیروز هم که 4 توله شیر و 2توله خرس در مشهد به این آمار اضافه شدند!
نخستین روباه پایتخت در سالجاری که باعث مزاحمت و وحشت شهروندان شده بود در دومین روز خرداد داخل یکی از چاهکهای پارکینگ یکی ازفروشگاههای واقع در بزرگراه شهید لشکری دیده شد که عوامل آتشنشانی پس از حضور در محل این روباه را به دام انداختند و به سازمان حفاظت محیط زیست منتقل کردند.
دومین حیوانوحشی که پایتخت را به عنوان مقصد سفرش انتخاب کرده بود، مرغ ماهیخواری بود که یک روز پس از به دام انداختن روباه در قسمت اداری فرودگاه مهرآباد فرود آمد.این پرنده ماهیخوار که علت آمدنش به تهران نامعلوم است، توسط آتشنشانان و عوامل انتظامی فرودگاه به دام افتاد به مراکز نگهداری پرندگان تحویل داده شد.
در روز شنبه هفتم خردادماه نیز یک بزمجه 90 سانتیمتری که به علت نامعلومی در محوطه پارک مدرس در شهرری سرگردان و موجب وحشت شهروندان شده بود به دام افتاد و به سازمان حفاظت محیط زیست تحویل داده شد.در عصر همان روز یک قلاده روباه در سوی دیگر پایتخت واقع در موتورخانه یک ساختمان مسکونی پنجطبقه در میدان سلماس خیابان شهریار از سوی شهروندان رویت شد که این حیوان نیز دقایقی بعد توسط آتشنشانان به دام افتاد و به مرکز نگهداری از این حیوانات منتقل شد تا تعداد حیوانات وحشی کشف شده در پایتخت در عرض پنج روز به شمار چهار برسد.عقاب زخمی، دیگر مهمان ناخوانده جنگل بود که در محوطه یک ساختمان اداری واقع در بلوارآیتالله کاشانی به دام افتاد.
این پرنده که به دلیل شکستگی بال داخل محوطه یک شرکت افتاده بود به رغم آسیبدیدگی شدیدی که داشت اما با چنگال و نوک تیز خود اجازه نزدیکشدن افراد به خود را نمیداد و قصد حمله به آنان را داشت که همین موضوع باعث وحشت کارمندان شرکت شده بود اما سرانجام این پرنده نیز که معلوم نبود علت شکستگی بالش عامل انسانی یا جدال با حیوانات بود، با استفاده از تجهیزات ویژه نجات به دام افتاد و در هفدهم اردیبهشت سالجاری برای درمان به مرکز مخصوص نگهداری از پرندگان منتقل شد.
آخرین مهمان وحشی پایتختنشینان نیز عقاب عظیمالجثهای بود که در پشت بام خانهای سه طبقه دربزرگراه آزادگان، محله مرتضیگرد، فرود آمده بود، آتشنشانان پس از کشف این حیوان آن را به سازمان حفاظت محیطزیست تحویل دادند تا به زیستگاه اصلیاش باز گردد.
پنجشنبه اول تیر ماه هم که پیدا شدن 2 توله خرس و 4 توله شیر در مشهد خبر ساز شد.
رژه حیوانات وحشی در پایتخت در حالی بار دیگر تکرار شد که سال گذشته نیز حیوانات وحشی از جمله سه قلاده تولهشیر، روباه، گرگ و کرکس و... در خیابانهای تهران به دام افتادند اما این حیوانات از کجا می آیند و در خانه های شهروندان کلان شهر چه می کنند؟
نگهداری حیوانات وحشی در خانه ای در لواسان!
گویا ایرانیها علاقه مند به نگهداری حیوانات در خانه خود شده اند. اسماعیل میران زاده فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست استان تهران از کشف یک خانه محل نگهداری حیوانات وحشی خبر می دهد و می گوید: همان طور که اطلاع داده شده بود در در ویلایی شخصی در روستایی اطراف لواسانات فردی به صورت غیر قانونی اقدام به نگهداری حدود 5 قلاده میمون ، یک بهله عقاب طلایی ، هفت قطعه طوطی ، 6 قطعه طاووس و 4 قطعه قو می کرد و مجوز لازم را نداشت به همین دلیل تمامی این حیوانات پس از ضبط با خودروی خصوصی سازمان حفاظت محیط زیست به مرکز نگهداری حیوانات پارک پردیسان منتقل شدند.
وی در گفت وگو با فارس با اشاره به ماده 7 قانون شکار و صید می گوید: در این قانون آمده است که خرید، فروش، تکثیر، پرورش، صدور و ورود حیوانات وحشی و اجزای آنها که غیر بومی بوده و از خارج به کشور وارد شده و یا از قبل در کشور تکثیر شده و پرورش یافته اند فقط با کسب پروانه یا اجازه از سازمان حفاظت محیط زیست مجاز است.
شیرهای سال گذشته تهران از مازندران تا اصفهان
حتما به خاطر دارید که سال گذشته در طی چند روز 7 بچه شیر در تهران پیدا شد ،و بالاخره با پی گیری خبر آنلاین صاحب این بچه شیر ها و البته پدر و مادرشان در مازندران و در باغ وحشی در بابلسر پیدا شدند.
و البته موضوع به اینجا ختم شد که این شیر کوچولو ها قصد سفر به اصفهان و حضور در سیرک را داشتند که به علت تصادف کامیون حامل آن ها در تهران ،آواره کوچه های این شهر شدند و به اصفهان نرسیدند.
ماجرای فرار توله خرسها و توله شیرها در مشهد چه بود؟
مدیرفنی نگهداری حیوانات گوشتخوار باغ وحش مشهد از نیاز توله خرسها و شیرها به نگهداری در شرایط ویژه سخن گفت و خود را مسوول این مسئله دانست، اما رییس سازمان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، ادعای وی را مورد قبول ندانست.
به گزارش ایسنا محسن طیرانی از شرایط ویژه نگهداری این گونه سخن گفت: بعضی گونهها در باغ وحش، هم از نظر زیستی و هم ریالی برای کشور ارزش زیادی دارند و من اولین مسوولیت خود را نجات و حفظ این گونهها می دانم او با اشاره به اینکه بعضی از تولهها پس از تولد در باغ وحش توسط مادرشان نمیتوانند تغذیه شوند و اگر جداسازی و نگهداری آنها در شرایط ویژه، دیر صورت گیرد توسط مادرشان کشته میشوند، خاطرنشان کرد: من و همکارانم این تولهها را تحت مراقبت ویژه خودمان قرار دادیم و من خود را موظف میدانم اگر گونهای آسیب پذیر است، در درجه نخست آن را به طور مناسب حفظ کنم.
طیرانی افزود: حیواناتی که شیر آغوز مادرشان را نمیخورند، به طور مرتب دچار مشکلات گوارشی میشوند همچنین شیردهی آنها باید به طور منظم انجام گیرد، دمای شیر دقیق و کنترل شده باشد که چنین کاری را نمیتوان به دست کارگران عادی باغ وحش سپرد، به همین دلیل من آنها را در منزل نگهداری میکنم و حتی بعضاً در کنار تخت خودم میخوابند، من دو وعده در شب به آنها شیر میدهم.
مدیرفنی حیوانات گوشتخوار باغ وحش مشهد، علت فرار حیوانات را اینگونه عنوان کرد: توله شیرها حدود یک ماه و توله خرسها بیش از 2 ماه سن دارند، این روزها رشد آنها قابل توجه شده است و شیطنتهای بسیاری دارند.
وی ادامه داد: حدود ساعت پنج صبح، ظاهراً یکی از توله خرسها که به دلیل رشد روزانه سریع دستانش بلند شده، به طرف در باغ رفته و زنجیر در را زده و در باز شده است، پس از آن هر 6 توله که کنار هم بزرگ شدند پشت سر هم راهی خارج از باغ شدند، متاسفانه شب قبل از این اتفاق فراموش کرده بودم چفت در را ببندم و این تقصیر را به گردن می گیرم.
طیرانی اظهار داشت: تاکید میکنم که شرایط نگهداری آن ها بسیار خاص است و کسی که آنها را نگهداری می کند باید اطلاعات و آگاهی کافی داشته باشد، البته این گونهها تا زمانی که بتوانند به درستی تغذیه کنند در این شرایط نگهداری میشوند و مادامی که قادر به تغذیه در حالت عادی باشند آنها را به باغ وحش منتقل میکنیم.
وی تاکید کرد: این گونهها تا زمانی که کوچک هستند، آسیبی به اطراف نمیرسانند و علاوه بر آن آسیب پذیر نیز هستند، البته این 6 قلاده که توسط آتشنشانی نجات داده شدند اکنون سالم هستند و فقط استرسی به دلیل سرو صدا و برخوردهای نا آگاهانه مردم در سطح شهر به آنها وارد شده بود که خوشبختانه رفع شد، دامپزشک باغ وحش نیز با معاینه آنها تایید کرد که هیچ گونه مشکل فیزیکی و ظاهری برایشان رخ نداده است.
وی مشکل اصلی را در جریان حادثه رخ داده، نام این حیوانات وحشی دانست و افزود: این حیوانات، چون شیر و خرس نام دارند، مردم را دچار ترس کردند، اما بحث اصلی این است که در رسانهها فقط نباید به شیر و خرس بودن آنها توجه کنند بلکه باید اصل قضیه را نیز عنوان کنند.
ایسنا بعد از این به به سراغ مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست استان خراسان رضوی رفته و از او خواسته است تا توضیحات خود را بیان کند
مهندس سید حسین آقا میری، در واکنش به سخنان مدیرفنی حیوانات گوشتخوار باغ وحش مشهد، عنوان کرد: ادعای ایشان مبنی بر نگهداری تولهها خارج از باغ وحش قابل قبول نیست و حتی معلوم نیست که آیا تولهها مربوط به باغ وحش هستند یا خیر؟
وی افزود: تولههای یاد شده، از خیابان گرفته شدهاند و حتی منطقهای که آنها را پیدا کردهاند نیز در اطراف باغ وحش نبوده و ارتباطی با آنجا نداشته است. آقامیری تاکید کرد: طبق ضوابط، اگر تولهها به دنیا آمده باشد، باغ وحش موظف است که بلافاصله به ما اطلاع دهد و حتی اگر بخواهد آنها را در خارج از باغ وحش نگهداری کند، باید با سازمان حفاظت محیط زیست هماهنگ باشد، اما چنین مسالهای نبوده است و ما از وجود این تولهها کاملا بیاطلاع بودیم.
مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست استان با عنوان اینکه ما مرتباً بر باغ وحش نظارت داریم و اگر زاد و ولد یا مرگ و میری باشد در جریان هستیم، گفت: ادعای آقای طیرانی کذب است و زاد و ولدی در باغ وحش نبوده و در سازمان ثبت نشده است.
وی با بیان اینکه احتمال میدهیم تولهها قاچاق شدهاند و به دلیل عدم نگهداری درست، رها شدهاند اظهار داشت: ما مدرکی نداریم که ثابت کند محموله تولهها متعلق به باغ وحش است، و اگر کسی مدعی میشود باید ادعایش را رسماً در دادگاه ثابت کند.
اما مدیرفنی حیوانات گوشت خوار باغ وحش مشهد در پاسخ به سخنان مهندس آقامیری، عنوان کرد: آمار گونه خرسی که در باغ وحش زایمان داشت، حدود 2 ماه پیش اعلام شده است و من شخصاً آمار مرگ و میر و زاد و ولد را ماه به ماه به سازمان حفاظت محیط زیست اعلام می کنم.
محسن طیرانی افزود: آمار تولههای تازه متولد شده نیز پس از آنکه برهه زمانی حساس خود را طی کنند و زنده بمانند به سازمان حفاظت محیط زیست اعلام می شوند.
وی گفت: شیرها حدود یک ماه دارند و همه چیز در بانک اطلاعاتی ما ثبت شده است، ما هیچ گونه مشکل قانونی نداریم.
خبر مرتبط :