حکیم مهر - دبیر انجمن صنفی صنایع لبنی اعلام کرد: بر اساس استاندارد 88 درصد مواد تشکیل دهنده از شیر آب است و خارج از این میزان اگر آبی به شیر اضافه شود، خلاف قانون استاندارد بوده و جریمه دارد لذا از دامدار تحویل گرفته نمیشود.
رضا باکری درباره اضافهکردن آب به شیر اظهار کرد: میزان آب موجود در شیر باید بر اساس استاندارد باشد و میزان مازاد آب در هر کیلو شیر مشمول جرائم خواهد شد.
به گفته وی اگر دامداران بیش از سه بار آب مازاد در شیر عرضهشدهشان داشته باشند، براساس قانون موسسه استاندارد تحویل این نوع شیر ملغی خواهد شد و کارخانهها از تحویل آن خودداری میکنند.
دبیر انجمن صنفی صنایع لبنی اعلام کرد: براساس استاندارد 3.2 درصد از شیر باید چربی باشد، هشت تا 8.5 درصد ماده خشک بدون چرب (ویتامین، املاح، پروتئین، لاکتوز، مواد مغذی و ...) از شیر را تشکیل میدهند و میزان باقیمانده که بیش از 88 درصد است باید آب باشد و خارج از این میزان اگر آبی در شیر اضافه شده باشد، خلاف قانون استاندارد بوده و جریمه دارد لذا از دامدار تحویل گرفته نمیشود.
باکری افزود: در زمان تولید شیر پاستوریزه در کارخانهها محصولات باید از استاندارد تبعیت کنند و میزان آب موجود در هر محصول لبنی، چربی، ماده خشک و دیگر مواد آن کاملا مشخص شده است که تحت بررسی و نمونهبرداری موسسه استاندارد قرار داشته لذا مصرف آب در شیر هم قابل تشخیص بوده و جریمه دارد.
خبر مرتبط :