حکیم مهر - یک متخصص بیماریهای داخلی، شست و شوی سبزیجات با نمک و یا مایع ظرفشویی را بدترین کار ممکن در هنگام شست و شو، ذکر و خاطرنشان کرد: این کار غلطی است که در جامعه رایج شده، چرا که استفاده از این مواد برای شست و شوی سبزیجات بی فایده است.
دکتر همایون بشیری خاطرنشان کرد: باید از سبزیجاتی استفاده کرد که با آبهای آلوده آبیاری نشدهاند و در نهایت با شست و شوی آن ها با مواد ضدعفونی کننده و یا پرکلرین، میکروب زدایی کرد تا سلامت آنها تامین شود.
وی با بیان اینکه برای جلوگیری از ابتلای به حصبه، باید بهداشت فردی و اجتماعی رعایت شود، گفت: یکی از بیماریهای شایع فصل تابستان، بیماری حصبه یا تیفوئید است. این بیماری یک بیماری حاد باکتریال است که عامل آن باکتری به نام سالمونلاتیفی است؛ با خوردن آب آلوده به مدفوع یا ادرار انسان، این باکتری به بدن انسان منتقل میشود.
بشیری ادامه داد: زمانی که این میکروب از بدن بیمار خارج شود میتواند توسط دستهایی که بعد از دستشویی رفتن خوب شسته نشدهاند و با آب و غذای دیگر افراد سر و کار دارد، انتقال یابد.
وی افزود: میوه و سبزیجات خام که کاملاً تمیز و ضد عفونی نشده است نیز از راههای سرایت بیماری است. آبیاری سبزیجات با فاضلاب و یا دفع نامطمئن فاضلاب و سرایت آن به آب آشامیدنی از دیگر راههای انتقال میکروب این بیماری است.
بشیری با اشاره به علایم بروز بیماری حصبه یا تیفوئید در فرد، گفت: بهترین علامت این بیماری، تب طولانی مقاوم به درمان است، اما با شروع علائم، شخص احساس ناخوشی، خواب آلودگی، درد شکم و تب دارد.
وی افزود: ممکن است در بالغین شروع علائم با یبوست و در اطفال شروع علائم با اسهال خفیف و درد شکمی همراه باشد و اگر بیماری طول بکشد شخص اشتهای خود را از دست داده و در نتیجه لاغری و کاهش وزن را در او مشاهده خواهیم کرد.
این متخصص بیماریهای داخلی، آموزش بهداشت و شستن صحیح دستها، پختن کامل موادغذایی، شناسایی افراد ناقل و برقراری محدودیت شغلی و درمان آنها را مهمترین اقدامات بهداشتی و پیشگیری در مورد این بیماری دانست.
گفتنی است این اظهارات در حالی منتشر شده که استفاده از موادی مانند ظرفشویی در مرحله دوم از مراحل چهارگانه شستشوی سبزیجات سبب لیز شدن سطح سبزیجات و جداشدن تخم انگل می شود.