حکیم مهر - رئیس سازمان دامپزشکی کشور توضیحاتی در خصوص نحوه نظارت بر کشتارگاههای دام و پیشگیری از تب کریمه کنگو ارائه کرد.
دکتر سیدمحسن دستور گفت: اصل ورود دام قاچاق به کشور در حوزه سازمانهای مرتبط با امر مرزبانی است ولی سازمان دامپزشکی هم اقداماتی در این خصوص داشته است چون دام قاچاق مشکلاتی را برای بهداشت عمومی و بهداشت دام به وجود می آورد.
وی افزود: تشدید موارد قرنطینه ای در مرزها به خصوص مرزهای شرقی، هماهنگی بین بخشی و دستگاهی برای جلوگیری از جابجایی دام مخصوصا به صورت قاچاق از مناطق مرزی به خصوص در شرق، تجهیز کشتارگاهها و مراکز بسته بندی در مناطق شرقی به خصوص در استان سیستان و بلوچستان، نظارت ویژه بر 9 واحد کشتارگاه و 20 مرکز بسته بندی تحت مدیریت بخش خصوصی در مناطق شرقی از جمله اقدامات برای کاهش مخاطرات بوده است.
دستور ادامه داد: خروج دام به صورت زنده نیز از این استانها ممنوع شده و دام در همان کشتارگاههای استانی فرآوری می شود. همچنین هماهنگی هایی بین سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت برای مبارزه با بیماری تب کریمه کنگو انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه در همین امسال به رغم همه بحثها، آمارهای درگیری این تب نسبت به سال قبل افزایش نداشته است، گفت: به رغم اینکه فصل فعالیت کنه بود ولی اقدامات مبارزه ای جواب داد. البته یک برنامه ساماندهی کشتارگاهها در سطح کشور را هم در دستور کار داشته ایم تا شرایط حداقلی برای مسائل مربوط به نظارت بر کشتار و گوشت استحصالی داشته باشیم.
دستور با اشاره به اینکه مردم بیشتر در مناسبتها مثل عید قربان دام می خرند گفت: در این ایام معمولا میادین عرضه دام نظارت می شوند. در تمام طول سال هم میادین رسمی خرید و فروش دام تحت نظارت هستند. به همه توصیه می کنیم باید دام زنده را از جایی که تاییدیه ناظرین ما را دارد تهیه کنند.
رئیس سازمان دامپزشکی در ادامه اظهار داشت: بهترین گوشت آنست که مهر سازمان دامپزشکی را داشته باشد. به کشتارگاهها هم توصیه کرده ایم گوشت را به صورت تازه عرضه نکنند و تا 24 ساعت در سردخانه نگهداری شود، مردم هم اگر گوشت تازه خریدند ابتدا قبل از مصرف 24 ساعت آن را در یخچال نگهداری کنند.