حکیم مهر - آییننامه نحوه برگزاری و ساماندهی همایشهای علمی تصویب و ابلاغ شد.
دکتر شریفی، مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی با اعلام این خبر اظهار کرد: برگزاری همایشهای علمی به عنوان جزئی از فرایند مدیریت دانش در عرصه علم و برقراری و تقویت ارتباط میان اعضای علمی جامعه به منظور تبادل اندیشه، یادگیری، ارائه یافتهها و نظریههای جدید، نشر و اشاعه جدیدترین دستاوردهای تحقیقاتی و در نهایت رسیدن به خرد جمعی، امری ضروری است.
وی همچنین با اشاره به اهداف و ضرورتهای تدوین چنین آییننامهای افزود: ارتقای سطح کیفی و اثربخشی همایشهای علمی به همراه کاهش یا حذف هزینههای غیر ضروری، ساماندهی و نظاممند کردن همایشها با تقویت چرخه مدیریت دانش در کشور به منظور همافزایی علمی، تقویت ارتباط دانشگاه و نیازهای جامعه و نمایهسازی همایشها و مقالات آنها در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) بمنظور تقویت شبکه علمی کشور از اهداف این آییننامه هستند.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی گفت: تمامی دانشگاهها و موسسات پژوهشی که به برگزاری همایشهای علمی اعم از کنگره، کنفرانس و سمینار اقدام میکنند، لازم است مشخصات همایشهای علمی و نیز مجموعه مقالات همایش را در پایگاه ISC طبق شیوهنامه ثبت، پردازش و اشاعه همایشهای علمی و مقالات آن که قبلاً ابلاغ شده است، ارسال و ثبت کنند.
شریفی با اشاره به ویژگیهای مثبت ثبت همایشهای علمی در این پایگاه خاطرنشان کرد: ثبت همایشهای علمی در پایگاه ISC باعث ایجاد تجمیع و ساماندهی تمامی همایشهای علمی در سطح کشور میشود و با ثبت مجموعه مقالات ارائه شده در همایشها در این پایگاه، امکان دسترسی و استفاده از مقالات برای همگان فراهم میشود.
این آییننامه در هشت ماده و پنج تبصره تدوین و تصویب و برای اجرا به تمامی دانشگاهها و مراکز پژوهشی ابلاغ شده است. همچنین نظارت بر حسن اجرای این آییننامه برعهده معاونت پژوهش و فناوری وزرات علوم، تحقیقات و فناوری است.