حکیم مهر - معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: گیلان دارای جایگاه مناسبی برای پرورش طیور به ویژه مرغ سبز است و از استانهای پیشرو در تولید مرغ سبز به شمار میرود.
مختار مهدیزاده با اشاره به اینکه این استان به علت داشتن آب وهوایی معتدل، جایگاه مناسبی برای پرورش طیور به ویژه مرغ سبز است، گفت: اگرچه مرغداری هایی که مرغ سبز در آن تولید میشود، باید به سامانههای سرمایشی و گرمایشی مجهز باشند، اما در صورتی که شرایط آب و هوایی معتدل باشد علاوه بر صرفهجویی در مصرف انرژی، هزینههای تغذیه طیور نیز کاهش مییابد.
وی در توضیح تاثیر شرایط آب و هوایی در مقدار تغذیه طیور افزود: در آب و هوای معتدل، غذایی که طیور مصرف میکنند، فقط صرف پروار شدن آنها میشود، این درحالی است که در شرایط آب و هوایی گرم یا سرد بخش عمدهای از انرژی حاصل از تغذیه، صرف گرم و یا خنک شدن طیور میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه برای تولید هر کیلو گوشت مرغ سبز در این استان، 2 کیلو و 90 گرم نهاده و دانه استفاده میشود، خاطرنشان کرد: میانگین مصرف دانه و نهادههای طیور برای تولید یک کیلو گوشت مرغ سبز در کشور 2 کیلو و 370 گرم است که بر این اساس سالانه حدود هزار و 80 تن در مصرف نهادههای مورد استفاده برای تولید 3 هزار و 600 تن مرغ بدون آنتی بیوتیک در گیلان صرفه جویی میشود.
مهدی زاده تاثیر دیگر آب و هوای مناسب گیلان در تولید مرغ سبز را افزایش 15 درصدی جوجهآوری نسبت به دیگر استانها عنوان کرد و گفت: برای مثال از هر 100 تخم مرغی که در دستگاههای جوجهکشی مرغداریهای گیلان قرار میگیرد، 85 تخم تبدیل به جوجه میشود این درحالی است که در استانهای دیگر بطور میانگین 70 تخم به جوجه تبدیل می شود.