کد خبر: ۱۱۴۲۱
تعداد نظرات: ۱ نظر

حکیم مهر - بعد از کاهش نرخ شیر خام دامداران هر تن شیر را 120 هزار تومان کمتر می‌فروشند، این در حالی است که با افزایش قیمت گوشت، این امکان وجود دارد که دامداران اقدام به حذف گاوهای شیری خود کنند.

مدیرعامل مرکز همکاری‌های امور دام با اعلام این مطلب گفت: هزینه‌های دامداران بسیار بالا است و در صورت تأمین نشدن هزینه‌های تولید گاوهای شیری، روانه کشتارگاه می‌شوند.

نیمی از نهاده‌های دامی یارانه‌ای هستند

محمدجواد وکیل‌گیلانی افزود: طبق قرداد اتحادیه با وزارت صنعت، معدن و تجارت، این اتحادیه تنها نیمی از هزینه‌های نهاده‌های دامی را تأمین می‌کند و مابقی آن باید از بازار آزاد خریداری شود.

وی خاطرنشان کرد: دامداران سویا، ذرت و جو را به‌صورت یارانه‌ای دریافت می‌کنند و برای تهیه علوفه‌های خشبی مانند ذرت سیلوشده و یونجه باید آن را از بازار آزاد خریداری کنند.

این فعال بخش خصوصی ادامه داد: متوسط علوفه‌های خشبی نسبت به سال گذشته 66 درصد افزایش یافته و ذرت سیلوشده که در سال گذشته 72 تومان بود، امسال به 120 تا 140 تومان و یونجه از 400 تومان سال گذشته به 600 الی 700 تومان رسید.

وکیل‌گیلانی تصریح کرد: کلش که به‌طور معمول در سال‌های گذشته به مبالغ ناچیزی خریداری می‌شد، امسال تا 300 تومان افزایش یافت و مواد ضدعفونی‌شده افزایش قیمت قابل توجهی داشته‌اند.

وی یادآور شد: دامداران با این کاهش قیمت هر تن شیر را 120 هزار تومان کمتر نسبت به گذشته فروخته، این در حالی است که صنایع لبنی هر لیتر شیر پاکتی را 150 تومان و قیمت بعضی از فرآورده‌های لبنی کم‌مصرف مانند شیرکاکائو و بستنی را تا حدود دوبرابر افزایش قیمت دادند.

وکیل‌گیلانی تأکید کرد: برای اینکه مصرف‌کنندگان فرآورده‌های لبنی را گران نخرند، انواع برخورد از طرف سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان تعزیرات و وزارت صنعت، معدن و تجارت با دامداران انجام شد.

وی مدعی شد؛ به‌نظر می‌رسد صنایع لبنی یک تبانی پنهان ایجاد کرده و در رسانه‌ها از ضرردهی خود خبر دادند. این در حالی بود که دامداران سنگ زیرین آسیاب شدند.

وکیل‌گیلانی در پایان اظهار داشت: به‌دلیل اینکه قیمت گوشت گاوی در بازار مناسب است، این امکان وجود دارد که دامداران اقدام به حذف گاوهای شیرده خود کنند.

 

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
وحید
|
-
|
۲۲:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۱
0
0
حاصل50 سال تلاش و کوشش دامپزشکان و متخصصان ژنتیک ایرانی تولیدی گونه ی گاو هولشتاین شیری ایرانی بود که اکنون به علت ضعف مدیریت و بسیاری مشکلات قابل حل دیگر به ورطه نابودی می رود. کشتار گاه ها مملو از گاوهای ماده شیری اصیل و آبستن شده اند تا دامپرور درمانده خودرا از منجلاب ورشکستگی بیرون بکشد.آینده ماچه خواهدبود بازاری طلایی برای فروش شیرخشک صادراتی کشورهای اروپایی شاید هم کشور چین ولی بدانید آن هنگامی که کلک گاوهای شیری مان کنده شد دیگرقیمت شیرخشک وارداتی به قیمت اکنون نخواهدبود چون کشور های صادر کننده شیر خشک خیالشان راحت است که در ایران دیگرگاوی وجود ندارد تا شیر تولیدیش رقیب شیر خشک صادراتی آنها باشد. بیدار شوید
نظر شما
ادامه