کد خبر: ۱۸۷۵۷
تعداد نظرات: ۸ نظر
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت خراسان رضوی گفت: افزون بر 60 نفر از اهالی یکی از شهرستان های واقع در جنوب شرقی خراسان رضوی که گوشت گاو مبتلا به هاری را مصرف کرده اند، واکسینه شدند.

به گزارش ایرنا، دکتر محمد جعفر صادقی افزود: در هفته های اخیر مواردی از روباه گزیدگی به گاو، در یکی از شهرستان های استان خراسان رضوی گزارش شده است.

وی گفت: بررسی های انجام شده، نشان داده است که روباهی که گاو را گزیده است، هار بوده و این گاو ذبح شده و گوشت آن بین مردم به فروش رسیده است.

وی خاطر نشان کرد: مرکز بهداشت خراسان رضوی با هدف پیشگیری از هاری مبادرت به شناسایی تمامی خانوارهایی که این گوشت ها را مصرف کرده اند، نموده و همه آنها را نسبت به بیماری هاری واکسینه کرد.

صادقی در ادامه اظهار کرد: مطالعات انجام شده در کشور نشان می دهد که هم اکنون 38 درصد روباه ها به بیماری هاری مبتلا هستند که می توانند این بیماری خطرناک را انتقال دهند.

رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی دامپزشکی خراسان رضوی نیز در این خصوص گفت: در دو هفته اخیر مواردی از حمله گرگ و روباه به چند گاو و گله گوسفند در شهرستان باخرز استان خراسان رضوی گزارش شده است.

دکتر محسن عابدزاده افزود: دامپزشکی در منطقه حاضر شده و نسبت به معدوم کردن و دفن گاو ها و گوسفندهای مشکوک به هاری، با حضور کارشناسان مرکز بهداشت اقدام کرده است.

وی خاطر نشان کرد: از نظر دامپزشکی دام هایی که مورد حمله و گزش حیوانات وحشی قرار گیرند، مشکوک به هاری بوده و باید معدوم سازی شوند.

به گفته وی، این در حالی است که اگر یک قسمت از بدن دام مورد گزش قرار گیرد و بلافاصله دام به کشتارگاه رسانده شده و ذبح گردد، گوشت آن قابل مصرف است چراکه عامل انتقال هاری در مدت کوتاه نمی تواند دام را مبتلا کند.

عابد زاده در پایان گفت: اما گاوها و گوسفندهایی که در باخزر مورد حمله گرگ و روباه قرار گرفته اند، برای اطمینان بیشتر همگی معدوم گردیده اند.
 
 
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
دکتر آراسب دباغ مقدم
|
-
|
۰۸:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۳۰
0
0
همکاران را ارجاع می دهم به کتاب هاری در ایران، فصل ((هاری و بهداشت مواد غذایی)). به هر حال از نظر علمی، خبر جالبی بود.
دامپزشک کارشناس دادگستری
|
-
|
۰۲:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۱
0
0
سلام
آقای دکتر عابد زاده مطلبی به شرح ذیل نوشته اند و سئوالی از ایشان دارم دارم:
کدام رفرانسی نوشته که «از نظر دامپزشکی دام هایی که مورد حمله و گزش حیوانات وحشی قرار گیرند، مشکوک به هاری بوده و باید معدوم سازی شوند.»
لطفا به دستورالعملهای سازمان توجه فرمایید! دامی که مشکوک به هارگزیدگی باشد ، در 48 ساعت اول قابل اصلاح و قضاوت هست.کتاب اصول بازرسی گوشت FAO حتی این رقم را هفت روز ذکر کرده است. لطفا مطلب خود را اطلاح فرمایید.
دکتر دامپزشک
|
-
|
۱۹:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۷
0
0
38% ابتلای روباهان فاجعه است؟!
جناب صادقی کی هستند و از کجا این آمار را آوردند؟
باشفاف سازی و اطلاعات ارزشمند آگاهی ایجاد بشه بهتره تا این جور
از فردا همه میرن شکار روباه اگه این جور!
ولی با فرض اینکه 38٪ درست باشه باید هرچه سریعتر اقداماتی نظیر واکسناسیون با طعمه در سطح وسیعی انجام بشه
کارمند دامپزشکی
|
-
|
۲۲:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۷
0
0
در صورت صحت آمار 38% هاری روباه، نسلشون رو به انقراضه!!!؟
ناشناس
|
-
|
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۸
0
0
با تشکر از کارشناس محترم داگستری لازم است توجه ایشان را به موارد ذیل معطوف میدارم: 1- در پاراگراف ماقبل آخر اشاره شده است که دام اگر سریع به کشتارگاه اعزام شود قابل مصرف است ولی چون خبر برای عموم است از ذکر جزئیات خودداری شده از جمله اینکه برخی از اندامها در کشتارگاه ضبط می شود
2- الزاما تمام دامهای مورد گزش قرار گرفته توسط حیوانات مشکوک به هاری مصرف انسانی نداشته ونگهداری آن در شرایط دامداری تامشخص شدن وضعیت ابتلا یا عدم ابتلا به هاری دارای ریسک بسیار بالایی است.
3- در برخی از موارد گزش از زمان حمله حیوانات مشکوک به هاری به دامها زمان زیادی گذشته بود. با تشکر - دکتر عابدزاده
دامپزشک کارشناس دادگستری
|
-
|
۰۳:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۵
0
0
با سلام خدمت آقای دکتر عابد زاده
جمله «دامی که مشکوک به هارگزیدگی باشد ، در 48 ساعت اول قابل اصلاح و قضاوت هست» خیلی کوتاه و شفاف است و ارتباطی به «عموم» یا «متخصصین» نداره و بهتره همیشه با دقت و کارشناسانه صحبت کنیم. تا کنون پرونده هایی را دیده ام که بدلیل همین ساده انگاریها منجر به محکومیت دامپزشکان شده فلذا تقاضا دارم همیشه فنی صحبت کنیم
متشکرم
کارمند دامپزشکی سرخس
|
-
|
۱۰:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۵
0
0
با سلام خدمت دامپزشک محترم کارشناس دادگستری: باستحضار جنابعالی می رسانم رفرانس معدومسازی دام های هارگزیده حتی در 48 ساعت اول، پروتکل اجرایی سازمان دامپزشکی کشور در سال 1393 صفحات 69 و 70 می باشد: در صورت گزيده شدن دام اهلی حساس به هاری توسط حيوان مشكوك و يا نامشخص، و عدم قطعيت هار بودن حيوان گزنده ، حيوان گزيده شده بعنوان
هارگزيده تلقي شده و بسته به نظر دكتر دامپزشك مسئول در شبكه ،حذف و يا قرنطينه خواهند گرديد. بديهي است در صورت
سابقه بروز بيماري در محل، اولويت با حذف اين دسته از دام ها بوده و غرامت برابر با دام هار برآورد و تخصيص داده شود.
با تشکر و آرزوی موفقیت جنابعالی
دامپزشک کارشناس دادگستری
|
-
|
۰۳:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۶
0
0

جناب آقای کارمند دامپزشکی سرخس:
سلام
دستورالعمل سازمان بسیار کارشناسانه بوده و نتیجه سالها کنکاش و تجدید نظر کارشناسان مجرب سازمانی می باشد که لازم است همان صفحات را مجدداً مرور فرمایید و فقط توجه داشته باشید که معنای حذف با معدوم متفاوت است و بعید است که شما تفاوت معنی آنها را ندانید.
برای حذف کردن می توان دام را به کشتارگاه فرستاد مانند توصیه حذف دامهای راکتور سل و بروسلوز که قضاوت نهایی با دامپزشک کشتارگاه است و ممکنه حذف کلی و یا اصلاح لاشه باشد. ولی معدوم سازی معنایش واضح است. در بند الف و ب صفحه 70 دقیقاً به مطالبی که آورده ام اشاره شده است.
یک قاضی و یا کارشناس حقوقی یا کارشناس دادگستری ، دقیقاً به این تفاوتها دقت دارد لذا مجدداً خواهشمندم ساده انگار نباشید. البته بنده دامپزشک هستم و از علم کارشناسان سازمان و اساتید بزرگوار استفاده میکنم.
نظر شما
ادامه