حکیم مهر - «دکتر مبین شهرانی» از بینندگان محترم حکیم مهر، در مطلبی ارسالی برای ما نوشت:
بسمه تعالی
جناب آقای دکتر دباغ مقدم، بند به بند گفته هایتان را مرور کنیم:
1- سازمان دامپزشکی کشور استاندارد دوگانه تعریف نکرده است بلکه گوشت صنعتی یا به قول شما درجه دو در نهایت با فرآوری انجام شده به مصرف انسانی خواهد رسید. اگر در پروسس این فرآورده ها برای مصرف انسانی مشکلی وجود دارد به همکاران گرانقدرتان در وزارت بهداشت مراجعه نموده و این مساله را گوشزد نمایید. از سوی دیگر مصرف صنعتی شامل مصرف عمده نیز میباشد که لازم است تحقیقات شما به آن سمت نیز منحرف گردد تا شاید تفاوت و تشابه ایندو عبارت برای مخاطبینتان آشکار گردد.
2- جناب آقای دکتر دباغ ....... در برهه زمانی خاصی وقتی که تحریمهای اعمال شده بر روی کشور هر روز سنگین و سنگین تر میشد و کشورها یکی پس از دیگری به علت مدیریت جهانی آن مرد که رفته است از ارائه کالا و خدمات به ایران به قصد سودجویی بیشتر خود را کنار می کشیدند، به طور قطع و یقین اولین و در دسترس ترین کار یافتن جایگزینی برای کشورهایی بود که همکاری خود را با ایران قطع می نمودند؛ همان کاری که کشور روسیه در حال حاضر در حال انجام آن است و حتی برای بررسی واردات محصول کارشناس به ایران اعزام می نماید. در نظر داشته باشید که روسیه کشوری متعلق به اتحادیه اروپا می باشد.
3- بازدید تفریحی شما از کشور هند با بازرسی کارشناسی که تمامی موارد و مسائل مورد بررسی قرار می گیرد بسیار متفاوت است. در بازرسی کارشناسی به تعداد پرنده های در آسمان توجه نمی شود بلکه به خصوصیات بهداشتی محصول نهایی تولید شده توجه می شود. از کرامات شیخ ما اینست شیره را خورد و گفت شیرین است، همکار محترم نیازی نیست که وضعیت بهداشت دامی هند و برزیل را بر اساس اطلاعات وب سایت ها مقایسه کنید بچه های 10 ساله این مرز و بوم هم نسبت به این تفاوت اذعان دارند ولی گفتن جمله اینکه واردات گوشت از هند خیلی مشکل دارد آدم رو یاد تجار سنتی ..... می اندازد.
4- ............. حتی اگر شخص دکتر خلج هم فیلمبرداری کند شما عنوان خواهید کرد که از جاهای خوبش فیلم گرفته اید ولی راه که مخصوصا برای شما بسته نیست و امکانات تحقیقاتی هم که الی ماشاء الله در دسترس شما هست و طبق گفته تان گوشت بوفالو هم فت و فراوان در بازار موجود است؛ چه ایرادی دارد اندکی از بودجه تحقیقاتی خود را صرف این تحقیق نمایید تا پس از انتشار درس عبرتی باشد برای وارد کننده و مصرف کننده .............
5- جناب آقای دکتر دباغ ......... در خصوص شیر پاستوریزه و شیر فله .... هم دقیقا این اتفاق افتاد و آن رسوایی و فضاحت به راه افتاد که مطابق با اخبار رسمی منتشره بزرگترین تولید کنندگان لبنیات کشور به جرم تقلب محکوم شدند و رسوایی این تقلب همچنان در کشورهای همسایه ادامه دارد و لبنیات تولیدی از آن کشورها مرجوع می شوند. همکار محترم حقوق بسیاری برای مردم این سرزمین از سوی وزارت بهداشت متصور است که هنوز که هنوزه مورد اغفال عمدی یا سهوی صورت می گیرد، آب آشامیدنی، نحوه نگهداری مواد غذایی در مراکز عرضه، عدم درج وجود مواد حساسیت زا در لیبل مواد غذایی، وجود باقیمانده سموم در مواد غذایی و گیاهان و .... و شما در مورد آن مسائل قلم فرسایی و مصاحبه نمی کنید الا در مورد این مساله ........
6- دوست عزیز و محترم توجه شما را به سمت محصولات شیمیایی موجود در بازار که به اسم رنگ و رزین و عایق و با مواد کاملا سرطان زا بهداشت و سلامتی مردم را نشانه گرفته جلب می کنم. چطور است که روح وزارت بهداشت حتی در این مورد خبر ندارد که کلیه این محصولات بصورت قانونی و آزاد در سطح فروشگاهها به فروش می رسد؟ محصولاتی که فرمالین دارند همانند شوینده ها و محصولات حاوی VOD که سرطانزا بودن آنها مسجل و مسلم است.
7- اینکه شبکه توزیع کالایی مشکل دارد، اینکه تجار و بازرگانان همیشه دنبال سودجویی بیشتر هستند، آیا سازمان دامپزشکی کشور مقصر است؟ همکار محترم بنا به اذعان خود شما سازمان دامپزشکی کشور 5000 پست مصوب خود را خالی دارد و نیازمند نیرو است. به طور متوسط در روز از هر استانی 4 یا 5 خبر در خصوص توقیف، پلمب و یا ... در زمینه بهداشت مواد غذایی منتشر می شود، اگر هر اکیپ را فقط و فقط 3 نفر حساب کنید و تعداد استانهای کشور را 33 عدد در نظر بگیرید، از جمعیت 1200 نفری بدنه کارشناسی سازمان دامپزشکی کشور بطور متوسط روزانه 495 نفر فقط درگیر بازرسیهای بهداشتی سطح مراکز عرضه هستند و این یعنی نیمی از بدنه فنی سازمان درگیر این امر می باشند و خودتان میدانید که این امر فقط یکی از وظائف کوچک سازمان دامپزشکی کشور می باشد. نکند میخواهید ادعا کنید که از وضعیت موجود در سازمان دامپزشکی کشور اطلاع ندارید تمامی این مسائل را با حکم حقوقی 1200000 تومانی دکتر دامپزشک تازه استخدامی سازمان در نظر بگیرید.
8- در صورتی که انتظار دارید سازمان دامپزشکی کشور قویتر از این و مانند کشورهای درجه اول دنیا عمل کند، زحمتی بکشید و همان امکانات و اختیارات را در اختیار دامپزشکان سازمانی قرار دهید. در حال حاضر دامپزشک سازمان دامپزشکی کشور در امور اجرایی تبدیل به نوکر بی جیره و مواجب سایر بنگاهها شده است. زمانی که بحث تحقیقات میدانی به عمل می آید اساتید تراز اول دانشگاهی همانها که بالاترین ضریب حقوقی را نه از یک دانشگاه بلکه از چندین دانشگاه دریافت می دارند، ناگهان پیدا شده و ضمن متهم نمودن به بی سوادی دامپزشکانی که خود تربیت کرده اند نسبت به جذب تمام بودجه تحقیقاتی آنها اقدام می نمایند. زمانی که بحث عملیات میدانی و فعالیت در سطح فارمها و شهر و مراکز تولیدی مطرح میشود فلان کارمند پشت میز نشین موجود در سازمان جهاد یا وزراتخانه و یا فلان کارمند استانداری حقوقی حداقل سه یا چهار برابر کارشناس ارشد و مسئول ما دریافت می دارند و وضعیت به قدری اسفبار است که حتی ماموریتهای رفته کارمند دامپزشکی که سند و مدرک آن موجود است پرداخت نشده و تبدیل به دیون شده و همان کارمند با آرزوی دریافت آنها سر بر بالین مرگ می گذارد. آمار و اطلاعات موجود در سازمان دامپزشکی کشور که برای جمع آوری آنها تک تک کارشناسان زحمات طاقت فرسایی را متحمل می شوند به راحتی و بدون هیچ تفکری منجر به نگارش پایان نامه هایی میشود که برای اساتید راهنما و داور پولهای بادآورده قابل توجهی را می سازد.
9- کلرامفنیکل، فلوروکینولون ها و ... با مجوز رسمی سازمان دامپزشکی کشور وارد نمی شود ..........، دوست عزیز ... بنا به نتایج مطالعه محدود شما که نتایج آن قابل تعمیم به کل کشور نیست این ضریب 12 درصد معنایی دارد و آن اینکه 88 درصد تولید کنندگان به درستی عمل می کنند.
10- مثلا شما میخواهید عنوان کنید که سازمان دامپزشکی کشور از بخش خصوص استفاده نمی کند، شرکتهای ممیزی را فراموش کرده اید همانهایی که حتی نگاهی به پرونده عملکرد 5 ساله آنها بیاندازید به تعداد انگشتان دست در این 5 سال پرونده متخلفین را ارائه نداده اند، چند سال است که کشتارگاهها از دامپزشک خصوصی برای این امر استفاده می کنند صورت مسئله را پاک نکنید و قدرت لابی گری سرمایه داران در زمینه حذف ناظران دولتی و خصوصی، تطمیع و سرکوب آنان به روشهای مختلف و تلاش برای فرار کردن از راهکارهای قانونی. آماری بگیرید از درصد تحقق راه اندازی پیش سردکن در کشتارگاههای کشور، آماری بگیرید از درصد کشتارگاههای سنتی که پشت سر هرکدام آقازاده ای و یا نماینده ای خوابیده است.
در مجموع و با تمام تفاسیر بالا باید عنوان کنم که در بهترین حالت و خوشبینانه ترین وضعیت شما دشمن را اشتباه گرفته اید و در بدترین حالت همانند شیر پالم دار بصورت جهت دار مصاحبه میکنید ..........، آقای دکتر دباغ قضاوت آیندگان در خصوص ما بر مبنای نتایج عملکردمان خواهد بود نه برمبنای نظراتمان. لطفا از موقعیتی که در آن سمتی دارید تلاش کنید تا مشکلی از این مردم فقیر برطرف نمایید نه این که مشکلات آنان را پیچیده نمایید.
دکتر مبین شهرانی
توضیح مدیر مسئول: تلاش ما در این پایگاه خبری تحلیلی این است که فضایی تعاملی را فراهم آوریم تا همکاران محترم با دیدگاه های مختلف بتوانند نظرات خود را بیان نمایند. از دکتر شهرانی گرامی هم به خاطر عدم درج بخش هایی از مطلب ارسالی شان پیشاپیش عذرخواهی می کنیم.
توضیحات دکتر آراسب دباغ مقدم:
1- من دلیل عصبانیت جناب دکتر شهرانی را نفهمیدم، ایشان را هم از نزدیک نمی شناسم. ((همکاران گرانقدر من در وزارت بهداشت؟؟!!))، ((بازدید تفریحی من از هند؟؟!!)) (رفته بودم چوگان بازی کنم!!) فکر می کنم ایشان در مقام ((دانای کل)) در کنار من همیشه حضور داشته اند. (کمی ترسناک است!!)
2- روسیه تا آنجا که می دانم هنوز هیچ ماده ی غذایی با منشا دامی با مبدا ایران را تایید نکرده است. ضمن این که می توانیم با مردم هم رو راست باشیم. مثلا بگوییم ((به دلیل تحریم ها، از شما صبوری می طلبیم و می خواهیم گوشت با کیفیت پایین به خورد شما بدهیم. شما هم این وضع راتا رفع تحریم ها تحمل کنید. از صبوری شما ملت همیشه در صحنه تشکر می کنیم.))
3- مگر بنده جایی از مشکلات وزارت بهداشت دفاع کرده ام؟؟، (اگر شک دارید به مصاحبه های بنده مراجعه کنید.) بعد هم گیریم که وزارت بهداشت سر تا پایش ایراد است، این مجوز عملکرد ناقص در دامپزشکی خواهد بود؟؟!!؛ در ضمن من در جای جای مصاحبه گفته ام ((اگر دامپزشکی گوشتی را تایید کند، حتما سالم است)). حتی وقتی خبرنگار پرسید که ((به نظر شما آیا بهتر نیست موضوع سلامت گوشت به وزارت بهداشت سپرده شود؟)) در پاسخ به ایشان گفتم که ((پزشکان هیچ چیزی از گوشت نمی دانند.)) آن چه بنده از دامپزشکی خواستم یکی ((دقت بیشتر)) بود و دیگری ((اقناع نظر کارشناسان)). قطعا سازمان نتوانسته کارشناسان را قانع کند. اگر چنین بود، کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از وزارت جهاد توضیح نمی خواست.
4- در مورد شیر فله و مصرف آن هم همین بس که با تغییر رییس سازمان و عوض شدن سیاست های قدیم، حامیان و کاشفان ((سلامت شیر خام)) که در مجامع به شدت از آن دفاع می کردند، وقتی دیدند رئیس جدید مخالف است، خودشان فرمودند ((هنوز هیچ دامداریی، توان عرضه ی شیر خام سالم را ندارد)). جدیدا هم که رئیس فرموده اند ((لبنیاتی های سنتی را جمع می کنیم)) که اگر موفق شوند، مایه ی خوشحالی است. این موضوع شیر خام، به شدت بنده را یاد داستان معروف ((من غلام توام نه غلام بادمجان بورانی)) می اندازد.
5- اگر سازمان توان مقابله با سودجویان، آقازاده ها و نمایندگان را ندارد، بهتر است طی یک مصاحبه ی رسمی اعلام کند و بگوید که ((من چون چند هزار پست خالی دارم و حقوق کارکنانم هم کم است و ناراضی اند و توان مقابله با آقازاده ها را هم ندارم، تمایلی به ادامه ی نظارت بر مواد غذایی ندارم)). آن وقت قطعا مسولان دلسوز کشور، در مورد ادامه ی کار سازمان یا عدم ادامه ی کار آن تصمیم گیری خواهند کرد. ((یعنی دفاعی بدتر از این از عملکرد سازمان ندیده بودم؛ راست گفته اند که دفاع بد، از حمله بدتر است؛ شما که سازمان را نابود کردید با این نگاهتان به ماجرا برادر من)).
6- قطعا وظیفه ی مدیران ارشد سازمان است که با ارایه ی نقشه ی راه، طرح و برنامه و توجیه مسولان بالاتر، برای سازمان امکانات و نیرو و اعتبار بگیرند، اگر نتوانسته اند یا نمی توانند، ضعف ایشان است؛ پیشنهاد می کنم استعفا بدهند و اجازه دهند که افرادی که این توانایی را دارند در راس سازمان قرار گیرند.
7- در مورد موضوع ((پالم در شیر)) فکر می کنم کامل ترین مقاله ی علمی موجود به زبان فارسی، مقاله ی بنده و همکارانم باشد. اگر شما، مقاله ی کامل تری بنویسید، هم استفاده می کنم و هم خوشحال خواهم شد. (مقاله پالم در همین سایت هم موجود است).
برای پاسخ به بقیه ی مطالب شما هم، مصاحبه ی انجام شده کفایت می کند و گویا است. خداوند نگهدار همه ی اهل ((تحقیق)) (روشن شدن حقیقت) باشد.
دکتر آراسب دباغ مقدم
خبر مرتبط:
گفتوگوی روزنامه شرق با «دکتر آراسب دباغمقدم»: سازمان دامپزشکی دامپزشکان را قانع کند