حکیم مهر - دکتر محمد دانشوران در وبلاگ خود نوشت :
سالهای سال انتقال ویروس تب برفکی به انسان مورد بحث ومجادله بوده است . بهرحال تاکنون در 40 مورد ابتلای انسانی اکثرا به تیپ O بعد تیپ C وندرتا تیپ Aتثبیت شده واز بیماران ویروس جدا شده است.
حالا شکی نمانده که بیماری تب برفکی یک عارضه مشترک بین انسان وحیوان بوده و دردسته zoonosis جای گرفته است . با توجه به واگیری بالای تب برفکی در دامها درگذشته وحتی دربعضی مناطق در حال حاضر نیز کماکان مشکل آفرین میباشد، ولی بروز این بیماری درانسان بندرت اتفاق می افتد . سابق براین که بیماری تب برفکی در اروپای مرکزی بومی شده بود بیشتر موارد انسانی به تاولهایی در دست افراد یا دهان آنها وگاهی پای اشخاص دیده میشد و تب برفکی نامیده میشد .
اولین موردی که بیماری تب برفکی درانسان شناسایی شده برمی گردد به سال 1695 که توسط والنتینی در آلمان تشخیص داده شده است. تمام مواردی که تا قبل از سال 1897 گزارش شده ؛ سالی که ویروس تب برفکی بوسیله لوفلر و فروش (Loeffler and Frosch) کشف گردید ؛ بدون تایید وجداکردن ویروس یا اثبات ردپای آنتی بادیهای ناشی از ورود ویروس دربدن بوده است .
مگر موردی که درسال 1834 بوسیله Hertwig گزارش شده که بنظر میرسد بیشتر شبیه تب برفکی درانسان بوده است ؛ که این مورد مربوط میشود به سه دامپزشکی که 250 سی سی از شیر حیوان آلوده به تب برفکی را 4 روز پشت سرهم خورده بودند . علائم بیماری در این سه نفر ظاهر شد. بیماریهای ویروسی ازدسته Coxsackie( با عفونت دست ودهان )، یا herpes simplexها وبعضی اوقات تورم دهان ولثه تاولی اغلب با بیماری تب برفکی انسانی اشتباه می شوند .بهرحال ازاوایل 1921 تا 1969 حداقل 38 نوشته منتشرشده و بروز بیماری تب برفکی درانسان و ظهور علائم بالینی دراین افراد را دربیشتر از 40 مورد شناسایی و تشریح نموده اند .
دریک مورد دیگر بیماری تب برفکی بدون علائم مشخص درانسان گزارش شده است.
معیار اساسی برای تثبیت وتاییدتشخیص بیماری تب برفکی درانسانها جداسازی ویروس یا شناسایی آنتی بادیهای ویژه این ویروس دربیماران یا افراد مشکوک میباشد.آزمایشات معمول برای تشخیص آزمایشگاهی بیماری تب برفکی درانسان مشابه تستهایی است که دردامها انجام میگیرد .
بیشتر موارد بیماری تب برفکی درانسان درچندین کشور اروپایی ،افریقا و امریکای جنوبی رخداده است. تیپ جدا شده درافراد مبتلا به تب برفکی اغلب تیپ Oبوده وبعد تیپ C بوده وبندرت تیپ Aمشاهده شده است.
دوره کمون بیماری درانسانها نامعلوم یا متفاوت میباشد ،معمولاکمتراز 2 روز نبوده وگاهی حتی تا شش روز نیز ادامه داشته است .