مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه 52 درصد ظرفیت کشتارگاههای صنعتی کشور خالی است، گفت: با توجه به بعد اختصاصی که مدنظر سرمایهداران قرار دارد، جمعیت دامی ما از 50 میلیون تجاوز نمیکند.
مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور افزود: در منابع پروتئینی الگوی مصرفی به شکلی است که علاوه بر هزینهای که در بر دارد هدررفت نیز داریم؛ بنابراین باید مصرف و ارائه خدمات را مدیریت کنیم.
وی بیان کرد: کشتارگاههای صنعتی کشور بجز کشتارگاه مشهد اشکالاتی دارند، اما کشتارگاههای مشهد نمره قابل قبولی میگیرند چون مدرن ساخته شدهاند.
عباسی تصریح کرد: کشتارگاههای صنعتی به لحاظ ماهیتی و قانونی کاملا وابسته به سازمان دامپزشکی کشور هستند و با اقداماتی که در سال 94 پیشبینی کردهایم امیدواریم وضعیت کشتارگاههای کشور بهبود یابد.
مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر 75 واحد کشتارگاه صنعتی در کشور وجود دارد که 304 واحد آن سنتی است و عمدتا با مالکیت شهرداریهای کشور اداره میشوند اما باید توجه داشت که کشتارگاههای سنتی برای سلامت جامعه مخاطره ایجاد میکنند.
وی افزود: این 75 واحد در سال 93 حدود 75 درصد دام کشور را تولید کردند، همچنین 2 میلیون و 200 هزار رأس دام را در سال میتوانند در خود جای دهند.
عباسی تصریح کرد: 52 درصد ظرفیت کشتارگاههای صنعتی کشور خالی است و افق کشتارگاههای صنعتی برای آینده زیاد رضایتبخش نیست و با توجه به بعد اختصاصی که مدنظر سرمایهداران قرار دارد، جمعیت دامی ما از 50 میلیون تجاوز نمیکند، در سال گذشته یک میلیون رأس دام سنگین و 10 میلیون دام سبک کشتار کردیم و کل تولید ما 500 هزار تن گوشت قرمز بوده که به دست مردم رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: نزدیک به 300 هزار تن گوشت وارد کردهایم و این نشان میدهد منابع داخلی حدود 300 هزار تن کسری دارد و افت در تولید را داشتهایم.