بزنگاه تاریخ؛ رفرم در روابط دامپزشکان با نهادهای حکومتی
دکتر محمد یادگاری
پس از انتشار لیست کاندیداهای دامپزشک دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی برای اولین بار، ورود سه دامپزشک از میان ٣٤ کاندیدای دامپزشک به مجلس شورای اسلامی را می توان گامی موفق ارزیابی کرد. هر چند این همکاران در مقام نخست نمایندگان حوزه انتخابی خود هستند، اما در وهله دوم نمایندگان جامعه دامپزشکی محسوب می شوند. این در حالی است که به عنوان مثال جامعه داروسازان علی رغم دارا بودن ١٢ کاندیدا در انتخابات این دوره، هیچ یک از آنها قادر به راهیابی به مجلس شورای اسلامی نشدند.
حضور دکتر وقفچی، دکتر منادی و دکتر داوودی نمایندگان حوزه انتخابی زنجان، تبریز و سراب و همچنین دکتر تربتی نژاد دکترای علوم دامی در مجلس می تواند در صورت برنامه ریزی مدون برای انجام یک فعالیت تیمی و لابی گری متناسب با روابط موجود در مجلس و برگزاری جلسات مکرر هم اندیشی با سازمان دامپزشکی، سازمان نظام دامپزشکی و جامعه دامپزشکان ایران، افقی روشن را برای دامپزشکی ترسیم نماید.
همزمانی انتخابات نظام دامپزشکی و آغاز به کار دوره جدید مجلس شورای اسلامی، چهار سال سرنوشت ساز را پیش روی دامپزشکان قرار می دهد که از دل آن می توان تمامی خواست های صنفی را پاسخگو بود.
هر چند قانون سازمان نظام دامپزشکی نیازمند اصلاح است بخصوص در ماهیت اعضای شورای مرکزی که از ١٧ عضو آن، ٨ عضو انتصابی و ٩ عضو انتخابی می باشند که البته با توجه به پایین بودن جمعیت بخش خصوصی در زمان تدوین این قانون، قابل توجیه بود، اما همین موضوع موجب گردیده که سازمان نظام دامپزشکی ساختاری شبه دولتی پیدا کند، ولی می توان به اصلاحاتی گام به گام اندیشید و با تدوین طرحی اصلاحگرایانه، در دوره جدید مجلس شورای اسلامی به این مهم دست یافت؛ هر چند بسیاری از مشکلات را فی الواقع می توان یک شبه حل کرد!