حکیم مهر - نشست مشترک رؤساي سازمانهاي دامپزشکي و نظام دامپزشکي و نمايندگان انجمن هاي صنفي کارفرمايي و مسئولان فني- بهداشتي در سالن جلسات سازمان دامپزشکي کشور در روز سه شنبه هشتم تیر ماه 95 برگزار شد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومي و امور بينالملل سازمان نظام دامپزشکي جمهوري اسلامي ايران، «دکتر محمدرضا صفري» رئيس سازمان نظام دامپزشکي ج.ا.ا يک نکته مهم را محور اصلي نقطه نظرات خود قرار داد و آن اينکه جلوگيري از وابستگي مالي مسئولين فني –بهداشتي به هيچوجه موضوع اصلي دستورالعمل اجرايي ماده 19 آئين نامه اجرايي نظارت بهداشتي نيست، بلکه اين مسئله تنها بخشي از نيازها براي تضمين عملکرد صحيح و دقيق مسئولان فني–بهداشتي در اجراي آئين نامه مزبور و در نهايت نيز اطمينان يافتن از کامل شدن فرآيند نظارت بر سلامت و بهداشت مواد غذايي با منشأ دامي محسوب ميشود.
رئيس سازمان نظام دامپزشکي اظهار داشت: با استناد به بند ب ماده (1) آئين نامه مذکور، نظارت بهداشتي فرآيندي است که از طريق صدور پروانه و ساير مجوزهاي بهداشتي و بازرسي بهداشتي توسط سازمان دامپزشکي و نيز کنترل بهداشتي واحدهاي موضوع اين آئين نامه توسط مسئول فني-بهداشتي اعمال مي گردد، لذا مسئول فني-بهداشتي فقط بخشي از فرآيند نظارت بهداشتي را که آن هم کنترل بهداشتي مي باشد بر عهده دارد.
دکتر صفری در ادامه گفت: مطابق مفاد ماده 14 آئين نامه اجرايي نظارت بهداشتي دامپزشکي، مسئول فني بهداشتي کنترل کليه امور بهداشتي موبوط به واحد، نظير کنترل بهداشتي فرآوردههاي توليدي، وسايل حمل و نقل، صدور گواهي بهداشتي حمل دام و فرآوردههاي دامي و نظارت بر اجراي کليه قوانين، مقررات و دستورالعمل هاي بهداشتي ابلاغي از سوي سازمان دامپزشکي را بر عهده دارد و مي بايست موارد مغاير با هر يک از وظايف مذکور را به سازمان دامپزشکي گزارش نمايد.
وی افزود: عليرغم تأکيد برخي مدعوين جلسه که مسئوليت کليه امور نظارت بهداشتي را متوجه مسئول فني-بهداشتي ميدانند، مسئول فني-بهداشتي فقط در حوزه اختيارات و وظايف محوله وفق ماده 14 نظارت بهداشتي را اعمال خواهد کرد و تنها بخشي از زنجيره نظارت بهداشتي در واحد قلمداد مي شود.
رئيس سازمان نظام دامپزشکي تصریح کرد: ماده 19 آئين نامه اجرايي نظارت بهداشتي دامپزشکي به منظور اعمال نظارت بهينه بر فعاليت مسئول فني-بهداشتي تدوين شده و دستورالعمل اجرايي آن نيز که توسط سازمان دامپزشکي بعنوان دستگاه حاکميتي و يا همکاري سازمان نظام دامپزشکي که مسئوليت تنظيم روابط حرفهاي بين دامپزشکان بخش خصوصي و رسيدگي به تخلفات احتمالي آنان را بر عهده دارد، تهيه مي گردد. اين دستورالعمل ضمن نظارت بر اجراي وظايف مسئولين فني بهداشتي بايستي تکاليف همه ذينفعان را نيز مشخص نمايد.
دکتر صفری در ادامه گفت: بخشي از مفاد دستورالعمل اجرايي ماده 19 مربوط به عدم ايجاد وابستگي مالي مسئولين فني بهداشتي به صاحبان و متصديان واحدهاي تحت نظارت ايشان مي باشد که در راستاي تأمين امنيت شغلي مسئولين فني-بهداشتي پيش بيني شده و بخش اصلي اين عدم ارتباط به حمايت هاي لازم از طرف سازمان دامپزشکي از مسئولان فني و بهداشتي براي تشخيص درست و قضاوت به موقع مي پردازد. به عبارتي ديگر، اين دستورالعمل چند وجه داشته و تکاليف و اختيارات همه طرفين اعم از سازمان دامپزشکي، سازمان نظام دامپزشکي، کارفرمايان و مسئول فني بهداشتي پرداخته است.
اصلاح شد.