کد خبر: ۳۰۵۵۹
 

امروز در بعضی از تقویم های جهانی، "روز جدایی از گوشت" نام دارد؛ هر چند که در تقویم ملی این روز ثبت نشده است. به این بهانه، به فواید و مضرات مصرف گوشت پرداخته ایم.

به گزارش حکیم مهر به نقل از خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، مواد مغذی گوشت‌ های سفید و قرمز تا حدودی متفاوت هستند و مصرف طولانی‌ مدت و زیاد هر کدام از آن ها می ‌تواند مشکلاتی را پدید آورد.

گوشت قرمز یکی از پر مصرف ترین گوشت ها در ایران منبع غنی پروتئین و حاوی فواید بسیار است. نبود یا کمبود این ماده غذایی در رژیم غذایی باعث بروز مشکلات و اختلالاتی می شود، اما از آن جایی که تعادل در مصرف راز تداوم سلامتی است، مصرف بیش از اندازه ی گوشت نیز باعث بروز بیماری های خطرناک هم چون نقرس می شود.

طبق نتایج پژوهشی که به تازگی منتشر شده است، افزایش مصرف گوشت قرمز در بالارفتن خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ نیز موثر است، اما به این معنی نیست که از همه انواع گوشت های قرمز ذهنیت بدی بسازیم و آن را از برنامه غذایی خود حذف کنیم.

در پژوهشی که بر روی حدود ۱۵۰ هزار نفر از افراد ۱۲ تا ۱۶ ساله انجام شد، نشان داد چربی های چسبیده به گوشت ها منبع چربی های اشباع شده هستند و پروتئین های التهابی ترشح می کنند و افرادی را که در مصرف گوشت قرمز زیاده روی می کنند در معرض افزایش وزن نیز قرار می دهند. افزایش وزن نیز خودش یکی از عوامل زمینه ساز ابتلا به دیابت نوع ۲ است.

بنابراین هرگاه خواستید گوشت قرمز مصرف کنید، برش هایی را انتخاب کنید که چربی اشباع کمتری دارد. لازم نیست از ترس دیابت نوع ۲ گوشت قرمز را کلا از برنامه غذایی خود حذف کنید، زیرا گوشت قرمز حاوی پروتئین فراوانی است و بیشترین مقدار آهن مورد نیاز بدن ما را نیز در خود جای داده است.

مرغ نیز منبع خیلی خوب پروتئین است و ۱۲۰ گرم آن حدود ۷۰ درصد نیاز پروتئین بدن را برآورده می ‏سازد.
بدن ما انسان ‏ها از پروتئین تشکیل شده است و پروتئین ها از واحدهای ساختمانی به نام اسید آمینه. ما اسید آمینه ‏های لازم برای ساخت پروتئین‏ های بد‏نمان را از منابع حیوانی و گیاهی آن دریافت می‏ کنیم و با آنها، پروتئین‏ مورد نیاز بدن ‏مان را بازسازی می ‏کنیم.اما تکیه کامل به مصرف مرغ نیز نمی تواند ما را در برابر کمبود ها مصون نماید.

به عبارت ساده ‌تر، اگر فردی فقط گوشت سفید بخورد، کم کم دچار مشکل کمبود آهن و روی می ‌شود که البته در کشور ما نیز بسیار شایع است؛ به طوری که کمبود آهن در زنان و کمبود روی در مردان بیشتر دیده می ‌شود.

ماهی منبع مهمی برای پروتئین محسوب می‌شود.برخوردار از مواد معدنی مثل آهن، فسفر، کلسیم و ریزمغذی‌‌‌هایی هم چون روی، مس، ید، سلنیوم و سرشار از ویتامین D.

بد نیست بدانید بیش از ۸۰ درصد فرانسوی‌ها هر هفته ماهی می‌خورند. مصرف زیاد ماهی نیز نباید از مصرف سایر پروتئین ها بکاهد و گرنه با کمبود مواد مغذی سایر گوشت ها مواجه می شویم.

هر چند "روز جدایی از گوشت" بهانه نوشتن این مطلب بود، اما باید بدانیم خداحافظی با هر ماده غذایی ما را با رویارویی با کمبودها مواجه می سازد،همانطور که مصرف بیش از حد آن ها نیز تجمع بیماری ها را به همراه خواهد داشت.پس تنوع غذایی و تعادل در مصرف درست همان چیزی است که برای حفظ سلامتی به آن نیاز داریم، درست مانند تعادل در بقیه زندگی که راز و رمز بی چون و چرای موفقیت و بهروزی انسان است.
 
 
نظر شما
ادامه