حکیم مهر - رئیس انجمن میکروب شناسی ایران، نحوه برخورد سازمان نظام پزشکی با فارغ التحصیلان میکروبیولوژی، زیست شناسی، ژنتیک و دامپزشکی را صنفی و غیرعلمی خواند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «دکتر محمدمهدی فیض آبادی» روز سه شنبه در مراسم آغاز به کار هفدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی ایران اظهار داشت: سازمان نظام پزشکی به کسانی که در مقطع لیسانس از دانشگاههای وابسته به وزارت علوم فارغ التحصیل شده اند و بعداً در مقاطع بالاتر در دانشگاههای وزارت بهداشت به تحصیل ادامه داده اند، شماره نظام پزشکی نمی دهد و این در حالیست که شرط ورود به تعدادی از دانشگاه های معتبر جهان برای تحصیل در رشته پزشکی داشتن لیسانس (کارشناسی) در رشته زیست شناسی است.
وی خاطرنشان کرد: رشته میکروب شناسی در مقطع کارشناسی فقط در دانشکده های علوم وابسته به وزارت علوم تحقیقات و فناوری ارائه می شود، بنابراین کسانی که پایه درسی آنها میکروب شناسی بوده و از دانشکده های علوم پایه فارغ التحصیل شده اند و دارای سطح بالای دانش تخصصی در این رشته هستند، توسط سازمان نظام پزشکی از ارائه خدمات به نظام بهداشت و درمان کشور محروم شده اند.
به گفته فیض آبادی، این موضوع در مورد فارغ التحصیلان برخی رشته های دانشگاههای وابسته به وزارت علوم ژنتیک و دامپزشکی نیز صادق است.
رئیس هفدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی ایران ادامه داد: متاسفانه رشته زیست شناسی و میکروبیولوژی در رشته های دانشگاه علوم پزشکی وجود ندارد، درحالیکه این رشته ها زیربنای رشته های علوم پزشکی محسوب می شود.
وی بیان داشت: سازمان نظام پزشکی به دانشجویان فارغ التحصیل دانشگاه های وابسته به وزارت بهداشت در رشته میکروبیولوژی و زیست شناسی شماره نظام پزشکی نمی دهد و این امر حق ادامه فعالیت را از آنها گرفته است.
رئیس انجمن میکروب شناسی ایران، برخورد سازمان نظام پزشکی با این مساله را صنفی خواند و یادآور شد: به گفته یکی از مسئولان نظام پزشکی، انجمن های علمی حمایت خود را از تصمیم غیر علمی این سازمان اعلام کرده اند، ولی این موضوع صحت ندارد و اغلب انجمن های علمی تخصصی مرتبط با آزمایشگاه ها با این تصمیم غیر علمی سازمان مخالف هستند.
وی از مسئولان خواست از نظرات مشورتی متخصصان عضو در انجمن های علمی در این رابطه استفاده کنند.
نایب رئیس انجمن میکروب شناسی ایران نیز در مراسم افتتاحیه هفدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی از طرح مباحث مربوط به میکروب شناسی دهان و دندان و بیماری های منتقله از طریق روابط جنسی برای نخستین بار در این دوره از کنگره خبر داد.
«دکتر پژواک خاکی» افزود: در کنگره امسال به محورهای تخصصی همچون مقاومت های آنتی بیوتیک، عفونت های بیمارستانی، واکسن های میکروبی، میکروب شناسی بالینی، بیماری های میکروبی مشترک بین انسان و دام، بیماری های عفونی نوپدید و نانوتکنولوژی در میکروب شناسی پرداخته خواهد شد.
دبیرعلمی هفدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی افزود: با توجه به اهمیت اخلاق حرفه ای در پزشکی و پژوهش، این موضوع نیز به طور اختصاصی در کنگره امسال مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
هفدهمین کنگره بین المللی انجمن میکروب شناسان ایران از امروز، دوم شهریورماه در سالن ابن سینای دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران گشایش یافته و به مدت سه روز ادامه خواهد داشت.
سخنران هایی از کشورهای فرانسه، آمریکا، دانمارک، اسپانیا، آلمان، انگلیس و آفریقای جنوبی با حضور در این کنگره و ارائه مقالات خود آخرین اطلاعات و پژوهش های حوزه میکروب شناسی را به اشتراک خواهند گذاشت.