کد خبر: ۳۲۳۱۴
تعداد نظرات: ۲ نظر
 

متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تشریح علت افرایش سریع وزن مرغ ها در مرغداری های صنعتی گفت: عامه مردم در این زمینه تصور درستی از موضوع ندارند و به همین خاطر از اصطلاح مرغ های هورمونی استفاده می کنند، درحالی که چاقی مرغ ها کار هورمون نیست.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «دکتر موسی صالحی» اظهار داشت: این درست است که مرغ ها زودتر از حالت عادی رشد می کنند، اما این رشد به دلیل هورمون رشد نیست، چون این کالا بسیار گران است و تزریق آن به مرغ بازده اقتصادی ندارد.

وی ادامه داد: درمرغداری ها چند عمل انجام می گیرد که باعث این رشد غیرمعمول می شود، از جمله اینکه ساعت 12 شب چراغ ها را روشن می کنند و مرغ ها به مدت نیم ساعت به خیال روز شدن دانه می خورند. همچنین ساعت چهار صبح هم این عمل را تکرار می کنند؛ روز هم که مرغ ها دانه می خورند که با این همه خوردن، رشد سریع تر انجام می گیرد.

این متخصص رژیم درمانی گفت: بر خلاف غذای سفره ایرانیان که فاقد ویتامین ها و مغذی هاست، غذای مرغ ها حاوی مقادیر زیاد ویتامین است چون همان سبوس که ما از نان و برنج جدا کرده ایم و فرزندان بی گناهمان را از آن محروم کرده ایم، در دانه مرغ به وفور یافت می شود.

صالحی افزود: مرغ های صنعتی امکان حرکت ندارند و در یک فضای محدود و قفسه مانند نگهداری می شوند، پس هرچه می خورند باعث چاقی و اضافه وزن آنها می شود که البته این چاقی مرغ برای کسی که مرغ می خورد مضر است.

بر اساس آیین نامه مربوط به 'تعیین معیارهای ظاهری / ارگانولپتیک، شیمیایی و میکروبی خوراک طیور' و در ماده 4 بند ج آن مصوب اداره کل نظارت بر بهداشت عمومی سازمان دامپزشکی کشور به شماره 45121/43 مورخ 19/8/88 در زمینه معیارهای شیمیایی خوراک طیور، محموله باید عاری از هر گونه دارو، مواد آنتی بیوتیک و هورمون های استروئیدی باشد.

با وجود ممنوعیت استفاده از هورمون درپرورش طیور شاید برخی این ذهنیت را داشته باشند که تعدادی از مرغداران به صورت غیر قانونی برای رشد طیور از هورمون استفاده می کنند، در حالی که هیچ گونه دلیل علمی، منطقی و اقتصادی برای مصرف هورمون وجود ندارد.

پیشرفت های بدست آمده در زمینه های مختلف صنعت پرورش طیور در دهه های اخیر، نقش بسیار مهمی در گسترش کّمی و کیفی فراورده های تولید شده در این صنعت داشته اند که از جمله آن اصلاح نژاد است.

متخصصین ژنتیک و اصلاح نژاد طیور طی چند دهه اخیر در زمینه به وجود آوردن سویه های جدید جوجه های گوشتی که از سرعت رشد بالایی برخوردارند، به پیشرفت های چشمگیری دست یافته اند، در نتیجه می توان گفت سرعت رشد بالای طیور به دلیل اصلاح نژاد طی چند دهه اخیر نیز هست.
 
 
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
رضا شيباني
|
Iraq
|
۱۵:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۰
0
1
با سلام
نكته خيلي جالب در سخنان جناب دكتر محروميت جامعه از سبوس گندم هست.بنده به نوبه خودم بارها در مجامع علمي و محفلهاي دوستانه اي كه دوستان داراي مسئوليت در حوزه هاي مختلف و مرتبط با موضوع بوده اند نسبت به اين اشتباه فاحش دولت يعني حذف سبوس گندم و كسب درامد از طريق فروش به پرورش دهندگان دام و طيور هشدار داده ام.عمده غذاي ايرانيان را نان تشكيل مي دهد كه به فرهنگ غذايي ما بر مي گردد و به همين دليل كمبود ويتامين هاي گروه B تهديد جدي براي جامعه محسوب مي شود كه كم خوني و ناراحتي هاي عصبي از عواقب آن است.جاي تاسف است در حالي كه بسياري از دولت ها سعي در غني سازي نان به منظور تامين سلامت جامعه دارند دولت ما از سبوس گندم نيز به عنوان كالايي براي كسب درامد بيشتر استفاده مي كند.
کربلایی هستم شنونده مستقیم شما
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۴
0
0
با سلام خدمت شما ایا مقصر فقط ما مردم هستیم یانه .شما به عنوانوان منادی،دولت بهعنوان مجری نیز مقصر است .شما که حرفتان خوانده میشوددرمحافل ،چرا اقدام نمی کنید،درسه گوشه مثلث همه ما مقصریم.درمورد گندم،برنج،نمک و....موفق باشید
نظر شما
ادامه