متخصصین سلامت هشدار می دهند که برخی از حیوانات دوست داشتنی مسئول ایجاد شیوع سالمونلا می باشند، بنابراین میبایست از آنها دوری نمایید.
به گزارش حکیم مهر به نقل از BABW News ، مرکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC) اطلاعیهای منتشر کرد که تماس نزدیک با حیواناتی همچون مرغ، اردک و غاز می تواند منجر به انتشار عفونت سالمونلا و شیوع این بیماری گردد.
مقامات معتقدند سال ۲۰۱۶، یکی از رکورددارترین سالهای ایجاد این عفونت بوده است که با علایمی همچون اسهال و استفراغ، دردهای شکمی و تب همراه می باشد و تعداد مبتلایان به ۸۹۵ تن رسیده که در اثر تماس با این پرندگان، دچار بیماری سالمونلا شده اند. همچنین گمان میرود سال ۲۰۱۷ اوضاع این بیماری بدتر شود، بطوریکه از ۴ ژأنویه تا ۳ می، در هشت ایالتی که دچار همهگیری فوق شده اند، حدود ۳۷۲ نفر در اثر تماس و لمس اردک، مرغ و غاز مبتلا شدند.
چگونگی انتقال بیماری عفونی سالمونلا از پرندگان زنده به انسان:
این باکتری حتی زمانی که پرنده کاملاً سالم به نظر می رسد، می تواند در مدفوع و یا بدن پرنده زنده (پرها، پاها، و منقار) موجود باشد و در نتیجه باعث آلوده شدن قفس، کود، ظروف آبخوری و دان خوری، گیاهان و خاکی که پرندگان در تماس با آن هستند، شود. همچنین سالمونلا، کفش ها، دستان و لباس افرادی که مسئول رسیدگی و مراقبت از پرندگان هستند را نیز آلوده می نماید.
این همه گیری توسط انواع مختلف باکتری سالمونلا ایجاد می شود: سالمونلا براندراپ، سالمونلا انتریتیدیس، سالمونلا هادار، سالمونلا ایندیانا، سالمونلا اینفنتیس، سالمونلا امبانداکا و سالمونلا تیفی موریوم.
تماس با پرندگان زنده و حضور در مناطقی که آنها در آن زندگی مینمایند و تماس مستقیم با آنها باعث ابتلای افراد به این بیماری میگردد. جوجه اردکهای به ظاهر سالم و تمیز، خود میتوانند عامل انتقال عفونت سالمونلا باشند.
از آنجایی که نگهداری پرندگان محلی در حیاط منزل افزایش یافته است، لذا شیوع بیماری های مرتبط با پرندگان زنده نیز رو به فزونی است. در سال ۲۰۱۶ موارد متعددی از بیماری در نتیجه تماس با حیوانات گزارش شده است.
پرندگان زنده همانند مرغ ها، جوجه ها، غازها و بوقلمون ها معمولاً حامل باکتری هایی نظیر سالمونلا می باشند، بنابراین باید:
- به کودکان زیر ۵ سال، سالمندان بالای ۶۵ سال و افراد دارای ایمنی ضعیف مانند افراد تحت درمان شیمی درمانی و دارای بیماری ایدز و یا افراد پیوندی، اجازه تماس و لمس پرندگان زنده همچون اردک و مرغ داده نشود.
- همیشه بلافاصله پس از لمس پرنده زنده و یا هر چیزی که در محل نگهداری آنها وجود دارد، دستانتان را با آب و صابون بشویید.
- هرگز اجازه ورود پرندگان زنده را به داخل منزل نداده، بویژه در مکانهایی مثل آشپزخانه که آمادهسازی و صرف غذا و خوراک صورت میگیرد.
- در مکان نگهداری پرندگان زنده از خوردن و آشامیدن اجتناب گردد.
- از بوسیدن و در آغوش گرفتن پرندگان جدا خودداری نمایید.
- در هنگام نظافت ابزار و وسایل مربوط به پرورش و نگهداری طیور، همانند قفس و یا آبخوری و دانخوری خارج از محیط قرار بگیرید.