کد خبر: ۳۵۶۸۹

نگاهی آماری به وضعیت بیماری تب برفکی در کشور طی ۱۰ سال اخیر

 

نگاهی آماری به وضعیت بیماری تب‌برفکی در ۱۰ سال گذشته، نشان می‌دهد که تلفات به جا مانده از بیماری تب‌برفکی در گوسفند و بز، بیشتر از گاو و گوساله بوده است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایانا، بيماري تب برفكي يك بيماري بسيار عفوني و به‌ شدت واگير دام است كه به لحاظ میزان خسارات اقتصادي يکي از موانع اصلي در تامين بهداشت و توليد دام و فراورده‌هاي دامي و تجارت دام محسوب می‌شود. اين بيماري سبب کاهش شديد توليد دام شده و نقش اساسي در تجارت دام و فراورده‌هاي خام دارد.

تقريباً تمام دام‌هاي زوج سم از جمله گونه‌هاي نشخواركنندگان اهلي نظير گاو‌، گاوميش‌، گوسفند و بز، هدف ويروس عامل بيماري قرار مي‌گيرند.

شدت واگيري در دام‌هاي حساس بسيار بالا (تا ۱۰۰ درصد‌) بوده ولي ميزان مرگ و مير پایين و عمدتاً دام‌هاي جوان را در برمي‌گيرد.

وضعیت بیماری طی ۱۰ سال اخیر در جمعیت گاو و گوساله

 

 

وضعیت بیماری طی ۱۰ سال اخیر در جمعیت گوسفند و بز

 

 

میزان واکسیناسیون انجام شده طی ۹ ساله اخیر

 

منبع: دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور
 
نظر شما
ادامه