حکیم مهر - دبیر کل سازمان بهداشت جهانی دام (OIE) گفت: ایران ظرفیت های خود را برای مقابله با چالش های بهداشتی در منطقه خاورمیانه اثبات کرده است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «دکتر مونیکا الیوت» دبیر کل سازمان بهداشت جهانی، خواستار نقش پر رنگ تر ایران برای ارائه کمک های علمی و اجرایی به سایر کشورها به منظور مقابله با بیماری های دام و طیور به عنوان چالشی مهم در منطقه خاورمیانه شد.
وی ادامه داد: با پیدایش بیماری های جدید و گسترش آنها از قبیل آنفلوآنزای پرندگان و طاعون نشخوارکنندگان کوچک، شرایط سلامت دام و طیور همواره پرخطر است و محدود به محیط خاصی نیست و مربوط به همه جهان است.
دبیر کل سازمان بهداشت جهانی دام افزود: همه کشورها باید مراقب این شرایط باشند و در مورد سازمان دامپزشکی ایران (IVO) این اطمینان را دارم که به خوبی شرایط را کنترل می کنند و توان مقابله با چالش های مختلف را دارند.
الیوت که به منظور شرکت در سی امین کنفرانس منطقه خاور دور و اقیانوسیه سازمان جهانی بهداشت دام در مالزی حضور یافته بود، تصریح کرد: هدف اصلی این کنفرانس تبادلات تجربیات و دستاوردها در بین کشورهای مختلفی بود که در این نشست گردهم آمدند تا از طریق افزایش تعاملات بتوانند توانایی خود را برای مقابله با چالش های احتمالی تقویت نمایند.
دبیر کل سازمان بهداشت جهانی دام با اشاره به اینکه بیماریهای دام فرامرزی هستند، گفت: از نظر موقعیت جغرافیایی ایران یک کشور مهم است که در بین آسیای دور و اروپا قرار گرفته است.
الیوت افزود: ایران هم از نظر خدمات و هم از نظر تجهیزات و قابلیت های آزمایشگاهی در جایگاه قابل قبولی قرار دارد، که با ارائه اطلاعات و گزارش های مختلف می تواند امکان استفاده از این قبیل داده ها را در چندین منطقه دیگر فراهم سازد.
وی ادامه داد: ایران در زمینه کنترل بیماریهای دامی تاکنون موفق عمل کرده است و به رغم اینکه با چندین کشور هم مرز است و از طرفی نیز نقطه جغرافیایی تعامل بسیاری از کشورهای آسیای و اروپایی است، ظرفیت های خود را به اثبات رسانده است.
الیوت با اظهار تاسف از وجود بیماریهای دامی متعدد در سطح جهان، تاکید کرد که حتی برای کشورهایی که در این حوزه موفق عمل کرده اند، همچنان جای توسعه و پیشرفت وجود دارد.
این مقام ارشد سازمان جهانی بهداشت دام همچنین بیان کرد: امنیت غذایی یکی از مباحث مهمی است که از طریق مراقبت و کاهش بیماری ها می توان آن را کنترل کرد، بنابراین اگر امکان افزایش تعداد دام و طیور وجود ندارد، باید با غلبه بر بیماریهای موجود تولید را افزایش داد.
الیوت در پایان تصریح کرد: استفاده از داروهای مربوط به دام نیز از دیگری مواردی است که امنیت دام و طیور و در نتیجه امنیت غذایی را افزایش می دهد.
سی امین کمیسیون منطقه ای آسیا خاوردور و اقیانوسیه سازمان جهانی بهداشت دام باحضور ایران و 18 کشور در روزهای 20 تا 24 نوامبر (29 آبان تا 3 آذر) در هتل پولمن پوتراجایا کوالالامپور مالزی برگزار شد.