کد خبر: ۴۰۰۶۴



مدیرکل دامپزشکی استان کرمان رعایت نکات بهداشتی و قرنطینه‌ایی را مهمترین راه پیشگیری از بیماری‌های مختلف دامی از جمله تب برفکی دانست و گفت: اهمیت بیماری تب برفکی به دلیل خسارات اقتصادی به صنعت دامپروری است،از این رو به عنوان طاعون صنعت دامپروری محسوب می‌شود.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، «دکتر حسین رشیدی» با اشاره به این نکته که تا زمانی که دام سالم وجود نداشته باشد،گوشت سالمی هم وجود نخواهد داشت بیان داشت: سلامت دام زیربنا و شالوده صنعت دامپروری و امنیت غذایی است و پرورش دام همواره بر محور تامین سلامت و بهداشت دام می‌چرخد.

وی با اشاره به اینکه بیماری تب برفکی می تواند به سرعت دامداری‌های یک منطقه را آلوده کند گفت: رعایت اصول امنیت زیستی، رعایت موازین بهداشتی و اصول تغذیه دام، جلوگیری از حمل و نقل بی ضابطه و غیرمجاز دام و واکیسناسیون هدفمند از جمله مهمترین اقدامات جهت پیشگیری از بیماری‌های دامی می باشد.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان در ادامه بیان داشت : هر ساله عملیات واکسیناسیون علیه بیماری تب برفکی در فازهای مختلف در دامداری های صنعتی، نیمه صنعتی و سنتی با هدف ایجاد ایمنی یکنواخت در جمعیت دام‌های سنگین و سبک استان کرمان به اجرا گذاشته می شود که هزینه‌های هنگفتی برای دولت دارد.

دکتر رشیدی با اشاره به این نکته که صنعت دامپروری یکی از بسترهای مهم اشتغالزایی در کشور می‌باشد ابراز داشت: اداره کل دامپزشکی استان کرمان از طریق تامین زیر‌ساخت‌های بهداشتی سعی در حفظ اشتغال موجود و افزایش ظرفیت‌های اشتغالزایی این صنعت در استان را دارد که جای دارد دستگاه‌های ذی‌ربط همکاری لازم را در این خصوص با دامپزشکی داشته باشند.

این مقام مسئول در خصوص علائم بیماری در دام بیان داشت: تب،بی اشتهایی، ریزش بزاق، وجود زخم هایی در ناحیه دهان و زبان و تاج سُم از مهمترین علائم بیماری تب برفکی می باشد و در ادامه روند بیماری، دام مبتلا به لنگش و عدم تغذیه دام به علت زخم های وسیع در دهان درگیر شده، که این عواقب باعث کاهش تولید و خسارات اقتصادی فراوان می گردد و تلفات نیز بیشتر در دامهای جوان اتفاق می‌افتد.

وی در پایان به دامداران محترم توصیه نمود با توجه به اینکه در تمامی روستاهای استان کرمان مسئولینی به عنوان همیار دامپزشکی معرفی شده است در صورت مشاهده هر گونه علائم بیماری در دام سریعا همیار دامپزشکی آن روستا را در جریان گذاشته تا با هماهنگی با شبکه دامپزشکی شهرستان اقدامات مورد نظر در اسرع وقت صورت پذیرد.


 

نظر شما
ادامه