کد خبر: ۴۰۶۷۹
 

رئیس اداره بهداشت و بیماری‌های طیور دامپزشکی لرستان با اشاره به قرنطینه ۲۱روزه دریاچه کیو خرم‌آباد گفت: کار معدوم‌سازی پرندگان دریاچه کیو خرم‌آباد انجام گرفت.

به گزارش حکیم مهر به نقل از تسنیم، «دکتر عزیزاله نوراللهی» در رابطه با معدوم‌سازی پرندگان آبزی دریاچه کیو اظهار داشت: با توجه به نمونه‌گیری‌ای که از پرندگان دریاچه کیوی خرم‌آباد انجام و به مرکز تشخیص سازمان دامپزشکی ارسال شد بحث آنفلوآنزای فوق‌حاد پرندگان تأیید شد.

وی با اشاره به اینکه کار معدوم‌سازی این پرندگان از شب گذشته آغاز شد، افزود: ازآنجا که این معدوم‌سازی حتماً باید انجام شود، شب گذشته این کار تا حوالی ساعت 4 انجام شد و امروز نیز مابقی کار معدوم‌سازی پرندگان انجام گرفت.

رئیس اداره بهداشت و بیماری‌های طیور دامپزشکی لرستان عنوان کرد: نیروهای دامپزشکی امروز سم‌پاشی دریاچه، زمین و نرده‌های اطراف دریاچه کیو را انجام دادند.

وی از معدوم‌سازی 200 قطعه پرنده دریاچه کیو در شب گذشته خبر داد و گفت: امروز نیز تعداد دیگری از این پرندگان معدوم شد و از آنجا که این دریاچه حتماً باید به‌مدت 21 روز قرنطینه شود، محیط زیست با همکاری شهرداری باید این کار را انجام دهد.

نوراللهی بیان کرد: مشکلی در بحث مرغداری‌های صنعتی وجود ندارد چون ضدعفونی به‌طور رایگان در اختیار مرغداری‌‌های صنعتی قرار داده شده است از طرفی ورود و خروج و مسائل بهداشتی در این مرغداری‌ها کنترل می‌شود.

وی تصریح کرد: پرندگان تالاب‌ها و دریاچه‌ها از پرندگان مهاجر هستند که نمی‌شود جلوی ورود آنها را گرفت اما در مرغداری‌ها که قابل کنترل است جای نگرانی نیست و تاکنون موردی از آنفلوآنزای فوق‌حاد پرندگان در مرغداری‌های صنعتی مشاهده نشده است.

رئیس اداره بهداشت و بیماری‌های طیور دامپزشکی لرستان اظهار داشت به مردم توصیه می‌شود از نگهداری پرندگان زینتی در خانه خودداری کنند، با مرغ و خروس به‌صورت بومی زیاد مواجهه نداشته باشند و در روستاها، مردم در کلاس‌های بهداشتی ــ آموزشی که در سطح روستاها برگزار می‌شود شرکت کنند.

به گزارش تسنیم پنجم اسفند ماه امسال نیز مواردی از آنفلوآنزای فوق‌حاد پرندگان در روستای چشمه‌شیرین پلدختر مشاهده شد که در پی آن بیش از 800 قطعه طیور در این روستا معدوم‌سازی شد.

 
 
نظر شما
ادامه