حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: مشکلات حوزه دامهای بزرگ در کانون توجه سازمان دامپزشکی قرار دارد و این سازمان برنامههای متعددی را برای کاهش مشکلات این عزیزان دنبال میکند. این را معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور به حکیم مهر میگوید.
«دکتر قاسم رضاییانزاده» از تدوین شیوهنامه جدید صدور پروانههای درمانگاهها، کلینیکها و بیمارستانهای دامپزشکی کشور خبر میدهد و این مهم را گامی بزرگ در جهت امنیت شغلی فعالان بخش دامهای بزرگ معرفی میکند.
حکیم مهر: آقای دکتر، مهمترین مسائل مربوط به دامهای بزرگ چیست؟
وظایف بخش دامهای بزرگ به شکل صد درصد به بخش خصوصی واگذار شده و بهنوعی میتوان گفت که این عزیزان بحث درمان را به شکل کامل عهدهدار هستند و خدمات آن را ارائه میدهند. این مساله بسیار مهمی است که همواره مد نظر سازمان دامپزشکی بوده و سیاستگذاریهای سازمان در راستایی قرار داشته که بتواند هرچه بیشتر از این صنف حمایت کند.
حکیم مهر: سازمان دامپزشکی کشور تاکنون چه حمایتهایی کرده است؟
از جمله اقداماتی که در این مدت صورت گرفته، تدوین شیوهنامه جدید صدور پروانههای درمانگاهها، کلینیکها و بیمارستانهای دامپزشکی کشور است. در بازنگری این شیوهنامه چند مساله مهم مدنظر قرار گرفته است. از جمله بحث امنیت شغلی این عزیزان که میتواند خیلی بیشتر از قبل باشد. همچنین بحث سهولت دسترسی به پروانههای بیمارستانها را داریم. ازجمله موارد دیگر بحث مایهکوبی است که مراکز میتوانند آن را در مناطق مختلف داشته باشند.
در بازنگری شیوهنامه کاملا سعی شده که به امر درمان توجه کامل شود، کمااینکه بعضا مشاهده میکنیم که برخی مناطق در امر درمان مشکلات خاص خود را دارند. ما به دنبال این هستیم که با سیاستگذرای این مسائل را ترمیم کنیم.
حکیم مهر: به مساله امنیت شغلی همکاران اشاره کردید. شیوهنامه جدید چطور این مهم را عملیاتی میکند؟
بخشنامهای که در خصوص رعایت اصل نسخهنویسی به استانها ابلاغ شده، همین هدف را دنبال میکند. امروز کمیتههای اجرایی در سطح استانها تشکیل شده و امیدواریم که با ابلاغ دستورالعمل جدید به آن مهم بیش از پیش پرداخته شود. این مسائل میتواند زمینه را برای فعالیت بهتر همکاران، بیشتر از قبل میسر کند. همچنین در سازمان دامپزشکی که رویکرد جدیدی نسبت به بخش درمان داشته است، کمیتههای ملی که اولین آن کمیته ملی مسمومیتهاست، تشکیل شده و به زودی سایر کمیتهها در بخشهای دیگر نیز تشکیل خواهند شد. ما امیدواریم بتوانیم با کمک سازمان نظام دامپزشکی که بحث صدور پروانههای این بخش را خواهد داشت، در بحثهای علمی نیز زمینههای لازم جهت ارتقای بیش از پیش در حوزه درمان را داشته باشیم.
حکیم مهر: شیوهنامه از چه زمانی قرار است که اجرایی شود؟
تقریبا مراحل انتهایی خود را پشت سر گذاشته و در حال بحث فی مابین سازمان نظام و سازمان دامپزشکی است که پیشبینی میشود تا قبل از پایان سال ابلاغ شود.