حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: چند روز پیش بود که یک محموله 33 تنی گوشت توسط یک فروند هواپیمای ایلیوشین 62 از مبدأ بخارست و با هدف تنظیم بازار گوشت به فرودگاه پیام کرج وارد شد. تصاویر منتشر شده از این محموله که به صورت کشتار شده وارد شده بود، حاکی از شرایط نامناسب حمل و نقل آنها داشت. در این خصوص به سراغ مدیر کل دفتر قرنطینه و امنیت زیستی سازمان دامپزشکی کشور رفتیم.
«دکتر مسعود محمدیان» اطمینان میدهد که محموله بعدی به شرطی اجازه واردات میگیرد که داخل باکسهایی باشد که گوشت در آنها به صورت استاندارد جابه جا شود.
حکیم مهر: آقای دکتر، سازمان دامپزشکی همواره ادعا کرده که گوشت را به صورت فلهای وارد نمیکند، اما به نظر میرسد بر اساس این تصاویر، واردات گوشت به شکل فلهای و نامناسب صورت گرفته است.
من در ابتدا تشکر ویژه میکنم از حساسیت حکیم مهر نسبت به بهداشت جامعه و سلامت مردم؛ این پیگیری جای تقدیر دارد. اینکه حکیم مهر که یک رسانه مورد اعتماد مردم است، نسبت به بهداشت و سلامت مردم حساسیت دارد، وظیفه ما را در ادامه کار سنگینتر میکند.
گوشتهای وارداتی یا به شکل منجمد وارد کشور میشوند که شرایط حمل آنها متفاوت است و گاهی شرایط بهتری برای حمل و نقل دارند، یا به صورت لاشه سرد میآیند که این لاشه سرد، میتواند به شکل وکیوم از کشورهای مورد تایید وارد شود.
بنده محمولهای را که تصاویر آن منتشر شد، ملاحظه کردم؛ با مدیر کل و مسئول قرنطینه استان نیز صحبت و اعلام کردم که محمولههای وارداتی داخل باکسهایی قرار میگیرد که این باکسها جابهجایی آن راحتتر کرده و محموله را از هر گونه مخاطرات حفظ میکند. همچنین موضوع را به ناظر بهداشتی کشور مبداء اعلام کردم و تذکر دادم که محموله بعدی را به شرطی ارسال کنید که داخل باکسهایی باشد که گوشت در آنها به صورت استاندارد جابه جا میشود.
سازمان دامپزشکی گوشت را از چند کشور به شکل هوایی وارد میکند که همه آن داخل باکس میآیند و هم جابهجایی آن راحت است و هم شرایط محموله در جابه جایی رعایت میشود.
بحث بعدی این است که در فرودگاه مقصد هم باید امکانات تخلیه استاندارد وجود داشته باشد. ما به همکاران در دامپزشکی استان اعلام کردیم که اگر فرودگاه امکانات لازم را برای تخلیه گوشتهای وارداتی سرد هوایی نداشته باشد، باید مقصد استان را عوض کنیم. در هر صورت به ناظر بهداشتی تاکید کردیم که محموله بعدی را در صورتی ارسال کند که شرایط ارسال محموله در باکسهای مورد نظر حتما تامین شده باشد.
حکیم مهر: در مورد این محموله چطور؟
این محموله به هر حال رسیده بود و همکاران ما سریعا آن را تخلیه کرده بودند، اما برای محمولههای بعدی، به هیچ عنوان با این شرایط اجازه تخلیه نخواهیم داد.
حکیم مهر: این محموله به لحاظ بهداشتی مشکل نداشت؟
محمولهای که جابه جا شده، اگرچه از نظر ظاهری مورد پسند نبود، اما همراه با پوشش از هواپیما خارج شد. با این حال این محمولهها توسط استان مربوطه به صورت ادواری آزمایش میشوند و جواب آزمایشها را اعلام میکنند.
حکیم مهر: پس هنوز جواب آزمایشها نیامده؟
در مورد این محموله بیشتر بحث ظاهر نامناسب جابهجایی مطرح بود، نه اینکه غیربهداشتی باشد. محمولهها روی هم انباشته شده بودند که باید داخل باکس قرار میگرفتند و باکس توسط سیستم ترابری جابهجا میشد. من فکر نمیکنم در بحث بهداشتی و کیفیت مشکلی داشته باشند. ما حساسیت شما را ارج مینهیم و تشکر میکنیم و به همکارانمان در کشتارگاه مبدا اعلام کردیم که این موضوع را سریعا رفع کنند و محموله بعدی را به شرطی ارسال کنند که شرایط نقل و انتقال استاندارد رعایت شود.
حکیم مهر: در این خصوص برای مردم چه پیامی دارید؟
ما اطمینان میدهیم محمولههایی را که وارد میشوند، در تمام مراحل بررسی میکنیم. همکاران قرنطینه ما در گمرکات حضور دارند. در داخل شهر هم همکاران سازمان دامپزشکی در دفتر نظارت بر بهداشت عمومی مستقر هستند. بالاتر از آن رسانهها هستند که میتوانند گویای عملکرد همکاران باشد. ما همیشه میگوییم رسانهها بازوی توانمند سیستمهای اجرایی هستند. هم میتوانند اقدامات دستگاههای اجرایی را به مردم منعکس و هم ایرادات را به ما منتقل کنند که آنها را حل و فصل کنیم. ما هم اولین موردی را که قبل از مدیرانمان از طریق رسانه به ما منعکس شد، سریعا مکاتبات لازم را انجام دادیم و رفع نقص کردیم. از شما تشکر و باز هم تاکید میکنم که این حمل و نقل در بهداشت محموله نقشی ندارد.
حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.