حکیم مهر: یکی از خوانندگان محترم حکیم مهر با ارسال یادداشتی به این پایگاه خبری تحلیلی، ضمن تاکید بر تعداد زیاد واحدهای گذرانده شده دروس بهداشت مواد غذایی و بهداشت و بازرسی گوشت توسط همکاران غیردامپزشک فارغ التحصیل رشته بهداشت مواد غذایی در مقایسه با دامپزشکان، خواستار رفع تبعیض در این خصوص و تجدید نظر در عدم اعزام این همکاران به کشتارگاه های خارج از کشور و انتصاب ایشان در مشاغل تخصصی شد.
به گزارش حکیم مهر، متن این یادداشت به شرح زیر است:
جدول مقایسه تعداد واحدهای گذرانده شده در دوره های مختلف علوم دامپزشکی با تاکید بر واحدهای بهداشت مواد غذایی و بهداشت و بازرسی گوشت
این جدول نقش و اهمیت فارغ التحصیلان بهداشت مواد غذایی را در حوزه نظارت بر مواد غذایی و همچنین بازرسی گوشت مشخص می نماید. همانطور که مشخص است، از کاردانی تا دکترای تخصصی بهداشت مواد غذایی با پایه غیر دامپزشک، 63 واحد بهداشت مواد غذایی و 13 واحد بازرسی گوشت، درحالیکه در دوره دکترای حرفه ای دامپزشکی 8 واحد بهداشت مواد غذایی و 3 واحد بازرسی گوشت تدریس می گردد.
با توجه به گذراندن واحدهای درسی مرتبط با بیماری های دامی، نقش دامپزشکان در پیشگیری و درمان بیماری های دامی و همچنین بازرسی بهداشتی دام قبل از کشتار واضح و غیر قابل انکار می باشد. اما جای این سوال در ذهن باقی می ماند که طبق جدول فوق، صلاحیت نظارت بر سلامت غذا و بازرسی بهداشتی دام پس از کشتار توسط فارغ التحصیلان غیر دامپزشک بیش از دامپزشکان مشهود نیست؟
این در حالی است که طبق ضوابط سازمان دامپزشکی کشور، صرفاً دارندگان مدرک تحصیلی دکتری حرفه ای دامپزشکی امکان نظارت بر سلامت مواد غذایی در صنایع وابسته به دام (که بازرسی قبل از کشتار ندارند) و همچنین بازرسی بهداشتی جهت واردات گوشت از کشتارگاه های خارج از کشور را دارند.
قابل توجه اینکه، در سیستم دولتی نیز علیرغم بکارگیری همکاران غیر دامپزشک در مشاغل نظارت بر بهداشت مواد غذایی، گوشت، قرنطینه و... که امکان تخصیص پست سازمانی و بهره مندی از مزایای آن وجود ندارد، این تناقض وجود دارد. لازم به ذکر است در کشتارگاه های داخل کشور، امر نظارت بهداشتی گوشت توسط کارشناسان صورت می پذیرد. لذا با توجه به دلایل و مستندات فوق، حق فارغ التحصیلان غیر دامپزشک تضییع شده و تضمین سلامت مواد غذایی مصرفی جامعه نیاز به تامل و تصمیم گیری دقیق و منطقی تری دارد.
امید است سازمان دامپزشکی کشور به عنوان متولی سلامت فراورده های خام دامی با در نظر گرفتن توسعه روزافزون و تخصصی شدن مشاغل، نسبت به اصلاح قوانین و دستورالعمل هایی که به نظر می رسد سالیان گذشته به دلیل عدم وجود فارغ التحصیلان رشته های تخصصی بدین صورت تدوین گردیده، اقدام نماید.
قاضی شارع در دربار مغول چنین حکم میکرد!
بازرس در کشتارگاه باید بداند صاحب کشتارگاه یا رئیس شبکه شهرستان نظرش چیست همان را حکم کند!
تمام!!!!
بارها دیده ایم و شنیده ایم بازرس کشتارگاه نظر فنی صحیح داده ولی رئیس شبکه به خاطر حفظ صندلی حکومتش بازرس را پیش قصاب و .... سکه یه پول کرده!
من از دوستانی که به واحدهای دانشگاهی در تبحر بازرس استناد می کنند تعجب می کنم مدیریت کشتارگاه توانایی بسیار بالا اعم از اعتماد به نفس و قدرت تصمیم گیری قاطع و بدون ترس از مافوق و ... میخواهد که پاس کردن واحدهای دانشگاهی در مقابل آن خیلی پیش پا افتاده است
عالی گفتی دمت گرم!
براي مثال كشتارگاه طيور
دكترهاي عزيزمون فقط يك مجوز صادر ميكنن اوني كه از پيش سرد تا بازرسي قبل و بعد كشتار چك ميكنه ساير رده ها هستند
خداشاهد ميگيرم كه دكتر دامپزشك اومده كشتارگاه طيور و نظر ميده كه همه اين ها مرغ هستند توي كشتارگاه مرغ نبايد خروس كشت!!!!!!
ما ساير رده ها هيچ
ما نگاه....