کد خبر: ۵۱۱۰۱
تعداد نظرات: ۱ نظر

از این هفته گفتگوی روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی با روسای شبکه های دامپزشکی شهرستان های تابعه منتشر خواهد شد که طی آن به برخی مسایل مهم دامپزشکی خواهیم پرداخت.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی، اولین گفتگوی ما با «مهندس علیرضا آذری» رییس شبکه دامپزشکی شهرستان بجستان انجام شد که ماحصل آن را با هم می خوانیم؛

لطفا خودتان را به طور کامل معرفی کنید؛ با ذکر سوابق اجرایی و تحصیلی

اینجانب علیرضا آذری متولد گناباد سال 1354دارای مدرک کارشناسی  بهداشت مواد غذایی با منشا دامی دارای 22سال خدمت نیروی رسمی در مناطق مختلف استان از جمله : نهبندان –بردسکن(درونه)-مه ولات و بجستان می باشم.

ابتدای خدمت به مدت 3 سال در شهرستان نهبندان و سپس در بردسکن واز سال 1384 بعنوان سرپرست شبکه دامپزشکی مه ولات و همچنین رئیس آن شبکه تا مورخ 13/06/97 و بعد از آن از مورخ 14/06/97 به عنوان رئیس شبکه دامپزشکی بجستان مشغول خدمت می باشم .

عناوین مهم ترین اقدامات و دستاوردهای آن شبکه را در سال گذشته و امسال ذکر نمایید.

طی مدت یک ساله حضور اینجانب در شهرستان اقدامات ذیل صورت گرفته است .

1- پیگیری ساماندهی مراکز جمع آوری شیر –مراکز لبنیاتی و برگزاری دوجلسه با حضور معاونت فرمانداری و اعضای جلسه.

2- انجام مداوم گشتهای مشترک با نیروی انتظامی در خصوص جلوگیری از قاچاق دام و دریافت تقدیر نامه از فرماندار شهرستان.

3- صدور پروانه کارخانه خوراک قائم مرندیز بامساعدت اداره کل و فعالیت این واحد جهت تولید.

4- برگزاری  دوره کد دار آموزشی آنفلوانزای فوق حاد و بروسلوز ویژه ادارات با همکاری فرمانداری –دامپزشکی –شبکه بهداشت با تدریس آقای دکتر رویگری.

5- پیگیری ساماندهی بهداشتی کشتارگاه دام با حضور دادستان محترم در جلسات کمیته ساماندهی کشتارگاه دام.

6- برگزاری مداوم جلسات کمیته زئونوزها و اقدامات پیشگیرانه از بیماری cchfسمپاشی اماکن دامی 8 روستا و سمپاشی بدن دام گاو و گوساله 6 روستا با مشارکت حد اکثری فرمانداری و شبکه بهداشت و جهاد کشاورزی .

7- حضور رئیس شبکه در مناطق روستایی و بازدید های میدانی بطور مداوم.

8- صدور پروانه درمانگاه دامپزشکی خصوصی در شهر یونسی که دارای مجوز فروش دارو می باشد .

9- برگزاری جلسات هم اندیشی مداوم با شرکت تعاونی دامداران –مراکز جمع آوری شیر و لبنیاتی ها –مراکز بخش خصوصی و همکاران شبکه.

برای تحقق شعار سال چه اقداماتی را در نظر دارید؟

- مبارزه با بیماریهای واگیر و مشترک بین انسان و دام از مهمترین وظایف دامپزشکی است.کنترل و پیشگیری از شیوع انواع بیماریهای مهلک مشترک و دامی از طریق نظارت مستمر بر واحد های پرورش –کشتارگاهها-حمل و توزیع انواع فراورده های خام دامی –حصول اطمینان از رعایت شرایط بهداشتی و قرنطینه ای واحد ها از حوزه های خدمت رسانی دامپزشکی می باشد .

- اهمیت سلامت و حلیت غذایی در سلامت جسم و روان افراد و سلامت محصول نهایی با نظارت بر کشتارگاههای دام و طیور و مراکز عرضه و فروش فراورده های خام دامی و اقدامات کنترلی و پیشگیرانه وکاهش رخداد موارد بیماریهای دام و طیور شاهد حمایت از تولید و رونق تولید میباشد.

- برگزاری جلسات مختلف با کلیه سطوح اعم از دهیاران –شوراها-بخشداران-شرکت های تعاونی دامداران و مرغداران ارتباط مستقیم با دامدار ومرغدار یا بصورت حضوری –مراکزبخش خصوصی شهرستان و شرکت های تعاونی جهت شناسایی آسیب ها –رفع موانع خصوصا تولید –کاهش هزینه و زمان و اطلاع رسانی اقدامات صورت گرفته میباشد .

ضمن برشمردن امکانات شبکه، مهم ترین ظرفیت های مرتبط با بهداشت و تولید دام و طیور شهرستان را ذکر کنید؟ 

جمعیت دام سبک 75 هزار – دام سنگین 2363 راس -59 واحد مرغداری گوشتی به ظرفیت یک میلیون و بیست هزار قطعه درهر دوره جوجه ریزی  - دارای یک کشتارگاه سنتی دام (شهرداری ) و کارخانه خوراک قائم مرندیز –مراکزجمع آوری شیر خام که مجموعا 4مرکز می باشد.

چه تعداد پرسنل در شبکه و پست های تابعه آن فعال هستند؟ آیا این تعداد با حجم عملیات مختلف همخوانی دارد؟ در این خصوص توضیح کامل ارائه نمایید.

شهرستان در حال حاضر دارای 6 نیرو که رئیس اداره رسمی می باشد . دکتر اداره پیمانی با سه سال سابقه خدمت ،یک کارشناس امور اداری ، مالی وقرنطینه پیمانی که 14 سال سابقه خدمت دارد نیروی کاردان در طرح دامپزشکی یک نفر، نیروی حجمی کارشناس علوم ازمایشگاهی یک نفر و خودروی استیجاری یک نفر می باشد .

با توجه به اینکه از سال گذشته تا کنون دو نیرو از شهرستان پایان طرح وانتقالی گرفته اند.

تعداد مراکز تولید و توزیع فرآورده های خام دامی شهرستان را ذکر کرده و نحوه نظارت بر آنها را شرح دهید؟

ظرفیت های شهرستان در خصوص مراکز عرضه فرآورده های خام دامی اعم از قصابی-مرغ فروشی-فروشگاه زنجیره ای و پروتیینی شامل 31 مرکز می باشد و در شهرستان تعداد 4 مرکز جمع اوری شیروجود دارد. نظارت کشتارگاه دام بصورت روزانه و نظارت بر مراکز عرضه دو روز در هفته بطوریکه تمامی واحدها در ماه حداقل یکبار تحت پوشش قرار گیرد.

تعداد مراکز درمانی بخش خصوصی و جمعیت شاغل در این بخش را ذکر کنید؛ چه تعاملاتی با این بخش از سوی شما ایجاد شده است؟

 شهرستان دارای داروخانه دامپزشکی مرکز مایه کوبی مستقل 3 کلینیک دامپزشکی و 2 مرکز فروش موقت دارو می باشد که جمعا 5 دکتر دامپزشک و 4 نیروی کاردان دامپزشکی در بخش خصوصی شهرستان مشغول فعالیت می باشند.

همچنین ناظر بهداشتی کارخانه خوراک دام قائم مرندیز نیز دارای مدرک دکترای دامپزشکی میباشد. برگزاری جلسات هم اندیشی بطور مداوم ارایه نقطه نظرات وپیگیری کمبودهای سطح شهرستان حضور بخش خصوصی درجلسات همزمان با بازدید مدیرکل ویا معاونین – پیگیری تمدید وصدور پروانه های مربوط وتسهیل در امور از نقاط قوت می باشد

برای ارتباط بهتر با بهره برداران و اجرای موفق عملیات از جمله پیاده سازی عملیات واکسیناسیون چه راهکارهایی را انجام می دهید و چه پیشنهاداتی در این زمینه دارید؟

 مهمترین راهکار ارتباطات با فرمانداری بخشداری ها وشرکت درجلسات بین بخشی شوراها ودهیاران می باشد همچنین حضور فعال درجلسات جهاد کشاورزی وحضور در مناطق روستایی همزمان دوره های آموزشی توسط رئیس شبکه واطلاع رسانی وتقویت بخش خصوصی با واگذاری واکسیناسیون وشرح خدمات خصوصا بصورت رایگان با مشارکت حداکثری

سختی های کار همکاران دامپزشکی در آن شهرستان شامل چه مواردی است؟

مناطق شهرستان مانند نوق وجزین بعلت پراکندگی به ناچار با موتور به محل واکسیناسیون صورت میگرد که سختی کار دامپزشکی را دوچندان می کند عدم واحد حقوقی جهت رسیدگی به پرونده های تخلفات بهداشتی  پراکندگی دامداریهای سطح شهرستان بخش یونسی بعلت چاه موتورهای متعدد و خشکسالی های اخیر نگهداری دام توسط هر دامدار صورت گرفته از مهمترین مشکلات شهرستان می باشد همچنین کمبود اعتبارات دامپزشکی و نیروی کم از مشکلات اکثر شبکه ها می باشد

چالش های پیش روی آن اداره کدام موارد و مهم ترین خواسته های شما از اداره کل دامپزشکی چیست؟

مهمترین سختی مجموعه دامپزشکی علیرغم داشتن 10 پست سازمانی ثابت فقط 3 پست آن درحال حاضر می باشد جذب نیروی انسانی بصورت پیمانی ورسمی و اخذ تعهد حداقل 10 سال مبنی بر فعالیت در شهرستانهای تازه تاسیس می باشد و تغییر وضعیت نیروها اولین راهکار می باشد.

بروزرسانی سیستمهای شبکه، تعویض لوازم فرسوده، بکارگیری نیروی خدماتی و راننده استخدامی، خرید خودرو جهت امور واکسیناسیون، تامین واکسن های دام و طیور با توجه به جمعیت منطقه جهت پوشش حداکثری از مهمترین درخواستها می باشد.

 

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ایزدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۸
0
0
با سلام و عرض خداقوت.
در متن نکاتی مبنی بر کمبود دارو و نداشتن وسیله ی حمل و نقل مناسب جهت مایه کوبی ذکر شده ک ان شاء الله با عنایت و توجه بیشتر مسئولین مرتفع گردد، ولی در رابطه با کبود نیروی انسانی ک تیتر خبر بود، مطلبی ک به نظرم در خور توجه است متاسفانه عدم توجه مسئولین ذی ربط به منابع موجود و نداشتن طرح برای مدیریت و استفاده ی بهینه از آن است، منظور حقیر عدم استفاده از نیروی کاراموز دامپزشکی ک باید 5 روز را در این بخش بگذرانند ک...
و نیز میتوان به صورت همکاری با بسیج دانشجویی با برگزاری اردو های جهادی در حیطه دامپزشکی اقدام به واکسیناسیون در روستا هایی ک حتی دور افتاده نیز هستند نمود.
و چه طرح های مناسبی ک میتوان با در نظر گرفتن وجود جوانانی پر شور و انگیزه اجرایی نمود ولی مسئولین از این پتانسیل عظیم چشم پوشی میکنن.
نظر شما
ادامه