حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، ۲ روز پیش میزبان مسئولان وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان دامپزشکی، سازمان حفاظت محیط زیست، معاونت شهرداری و معماری شهرداری تهران و جمعی از فعالان دامپزشک بود تا چارهای برای یکی از مشکلات اساسی بخش خصوصی دامپزشکی، یعنی اجازه فعالیت کلینیکهای دامپزشکی در اماکن مسکونی بیندیشد. در این جلسه البته مسائل دیگری از جمله حواشی مربوط به میزان سم آفلاتوکسین در شیر هم مطرح شد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور میگوید از آنجاکه مجوز راهاندازی مطب در اماکن مسکونی ازسوی وزارت بهداشت صادر میشود و مرجعی که میتواند در این زمینه اظهار نظر کند این وزارتخانه است، کمیسیون کشاورزی در این خصوص از وزارت بهداشت استعلام گرفته است و همکاران ما پیگیر این امر خواهند بود که نظر مثبت وزارت بهداشت جلب شود.
«دکتر علیرضا رفیعیپور» ادامه میدهد: «این هفته شیوهنامه و دستورالعمل کلینیکها و درمانگاهها را به نظام دامپزشکی ابلاغ میکنیم و از این به بعد نظام دامپزشکی مسئول صدور پروانهها میشود.»
حکیم مهر: آقای دکتر ماحصل جلسه کمیسیون کشاورزی مجلس چه بود؟
البته خود بنده به دلیل ماموریت کاری در استان سیستان و بلوچستان، در جلسه حاضر نبودم اما ۲ معاون سازمان در جلسه حضور داشتند و من از طریق آنها در جریان کامل مباحث اصلی قرار دارم. جزئیات بیشتر را نیز معاونین بنده میتوانند در اختیار شما قرار دهند.
بحث اصلی این بود که در حوزه بخش خصوصی بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم که درمانگاهها و مطبهای دامپزشکی، مانند گروههای پزشکی در اماکن مسکونی فعالیت کرده و به کلینیکهای دامپزشکی جنبه بهداشتی درمانی داده شود. این مساله در اخذ تعرفهها و مباحث اینچنینی نیز برای همکاران بخش خصوصی مهم است. ما گاهاً شاهد بهانهجوییهای مختلف شهرداری برای درمانگاهها و بیمارستانها هستیم و این جلسه برای برونرفت از این مشکل برگزار شد. کمااینکه دوستان ما در حوزه نظام دامپزشکی، شهرداری و وزارت بهداشت در این جلسه حضور داشتند.
حکیم مهر: نتیجه جلسه چه شد؟
از آنجاکه مجوز راهاندازی مطب در اماکن مسکونی ازسوی وزارت بهداشت صادر میشود و مرجعی که میتواند در این زمینه اظهار نظر کند این وزارتخانه است، کمیسیون کشاورزی در این خصوص از وزارت بهداشت استعلام گرفته است و همکاران ما پیگیر این امر خواهند بود که نظر مثبت وزارت بهداشت جلب شود و ما بتوانیم از مشکلی که همکاران در حوزه کلینیکها، مطبها و به طور کلی بخش خصوصی با آن مواجه بودند، خارج شویم. در واقع اخذ استعلام از وزارت بهداشت، مصوبه کمیسیون بود.
حکیم مهر: استعلام از کدام معاونت وزارت بهداشت؟
قطعا معاونت درمان وزارت بهداشت مرتبط با این مساله خواهد بود.
حکیم مهر: پاسخ استعلام چه زمانی مشخص میشود؟
خوشبختانه یکی از موارد مثبت کمیسیون این است که همیشه یک بازه زمانی ۱۰ روزه برای پاسخ به استعلامات قائل میشود و ما هم امیدواریم که در همین مدت بتوانیم پاسخ آن را بگیریم. در نهایت پیگیری کننده اصلی طرح، خود نظام دامپزشکی است و جامعه دامپزشکان، سازمان دامپزشکی و همه اعضا پیگیر این کار هستند.
حکیم مهر: سرنوشت شیوهنامه و دستورالعمل کلینیکها و درمانگاههای دامپزشکی چه شد؟
اتفاقاً حکیم مهر اولین رسانهای است که این نوید را منتشر میکند که این هفته شیوهنامه و دستورالعمل کلینیکها و درمانگاهها را به نظام دامپزشکی ابلاغ میکنیم و این مشکلی که تا الان عزیزان ما داشتند به زودی رفع میشود. یعنی از این به بعد نظام دامپزشکی مسئول صدور پروانهها میشود و این مشکل به این شکل هم مدیریت خواهد شد.
حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.
فقط يكسري امتياز به اعضاي شوراهاي استاني داده شده
چون در كل قدرت نظام دامپزشكي نسبت به قبل بيشتر شده است!
واِلا شيوه نامه اي كه به فرد متخصص كه ٤ سال درس خوانده ١٠امتياز مي دهد و به كسي كه دوتا نام نويسي و حق ثبت نام شركت در كلاس نظام مي دهد هم ١٠ امتياز كه شيوه نامه نيست!
در ضمن آقاي دكتر رفيعي پور كارمندهاي بازنشسته تان اگر توانايي كار دارند چرا در سازمان خودتان دعوت به كار نمي شوند به بخش خصوصي با بهترين موقعيت ها براي گرفتن مجوز و مسئول فني ارجاع داده مي شوند!!!!