کد خبر: ۵۶۲۰۳

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام، صادرات کالاهایی که با ارز دولتی وارد کشور شده را کج سلیقگی دانست و گفت: ما در این شرایط حتی به یک کیلو نهاده هم نیاز داریم.

به گزارش حکیم مهر به نقل از رادیو گفتگو، برنامه «صبح و گفتگو» با موضوع وضعیت نهاده های دامی و در ارتباط تلفنی با حسن عباسی معروفان مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام و مهندس مجید موافق قدیری رئیس انجمن صنایع خوراک دام و طیور و آبزیان ایران از شبکه رادیویی گفت و گو پخش شد.

معروفان در برنامه صبح و گفتگو بیان کرد: ما فارغ از بحث کرونا برای شب عید و ماه رمضان تدارک دیده بودیم و ۲۵ میلیون قطعه جوجه یک روزه مازاد معادل ۲۵۰ هزار تن گوشت مرغ اضافی تولید کردیم که این روال هم اکنون نیز ادامه دارد کما اینکه تثبیت قیمت مرغ و گوشت هم نشانه وضعیت مناسب میزان تولید است.

وی در رابطه با اجازه صادرات نهاده های دامی از جمله ذرت به خارج از کشور گفت: تا جایی که بنده اطلاع دارم تا روز گذشته حتی یک کیلو هم صادر نشده البته فعلا یک مجوز هفت هزار تنی برای صادرات به کارخانجات تولیدکننده خوراک دام داده شده که هنوز از کشور خارج نشده است ضمن اینکه ۷ هزار تن در مقابل ۱۸ میلیون تن نیاز کشور و ۱۲ میلیون تن واردات رقمی نیست.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام صادرات کالاهایی که با ارز دولتی وارد کشور شده را کج سلیقگی دانست و گفت: این کج سلیقگی ها در شرایطی که بیش از ۱۵ انجمن و کانون گوشت مرغ و گوسفندی همیشه مقابل هم قرار دارند درست نیست ما در این شرایط حتی به یک کیلو نهاده هم نیاز داریم و این روش باید اصلاح شود.

معروفان خاطرنشان ساخت: ما برای ۴۰ میلیون مازاد جوجه باید نهاده و دانه تهیه می کردیم تا به مرغ تبدیل شوند و بازار افت نکند که شرکت پشتیبانی امور دام ورود کرد و توزیع شد. در حال حاضر هم وضعیت نهاده ها متعادل شده و قیمت گوشت نیز به قیمت قبلی و متعادل خود رسیده است.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام یادآور شد: دو میلیون و ۶۰ هزار تن ذرت از کشتی ها در راه بنادر بودند که ۴۰ هزار تن آن رها شده و به تدریج وارد کشور می شود و بقیه هم وقتی ارز به آنها تعلق بگیرد وارد کشور خواهند شد.

معروفان صادرات مازاد تولید را ضروری دانست و گفت: با صادرات نهاده ها در صورت افزایش تولید هیچ اتفاقی نخواهد افتاد و مشکلی ایجاد نمی شود.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام تأکید کرد: ما در تولید گوشت مرغ و قرمز مشکلی نداریم و به اندازه کافی موجود است و مردم حتی برای شش ماه آینده هم هیچ نگرانی نداشته باشند.

همچنین در ادامه "صبح و گفتگو"، «موافق قدیری» بیان داشت: یکی از خبرگزاری های رسمی کشورمان روز جمعه درخصوص صادرات دام خبری را منتشر کرد که به نظرم هدفش نشان دادن اهمال کاری و تخلف بود که روز گذشته جوابیه ما ارسال شد و خبرگزاری هم آن را کار کرد.

وی افزود: منظور از صادرات خوراک دام، صادرات نهاده های دامی نیست، این دو با هم متفاوتند و خوراک دام بیش از ۹۰۰ قلم کالا و نهاده های دامی و مواد اولیه را تشکیل می دهد.

رئیس انجمن صنایع خوراک دام و طیور و آبزیان ایران عنوان کرد: مجوز صادرات ۷ هزار تن با نظارت سازمان ستاد تنظیم بازار و حمایت از مصرف کنندگان و محاسبه ما به التفاوت ارز خصوصی و دولتی داده شده اما عوارض صادراتی آن به قدری بالاست که تا این لحظه حتی یک کیلوگرم آن هم صادر نشده و بنابراین جای نگرانی نیست.

موافق قدیری با اشاره به اینکه بیش از ۱۳ میلیون تن خوراک دامی در داخل کشورمان تولید می شود گفت: صادرات ۷ هزار تن در مقابل این میزان از تولید عددی نیست که خللی در تنظیم بازار ایجاد کند.

وی تصریح کرد: ما ۱۵ ماه است که بازارهای صادراتی و بازار هدف مان را که سالها برای آن زحمت کشیدیم از دست داده ایم و دولت باید برای این قضیه هم پاسخگو باشد.

 
نظر شما
ادامه