حکیم مهر - رییس نظام دامپزشکی استان فارس گفت: اگر دامپزشکی توسعهیافته و دلسوز نداشته باشیم، بدون تردید بیماریهای مشترک بین انسان و دام، جامعه را از پا درمیآورد و در چنین شرایطی هیچ پزشکی نمیتواند فعالیت و خدماتی داشته باشد.
دکتر "احمدرضا تابع بردبار" افزود: شناخت و کنترل بیماری و عوامل بیماریزا، تولید واکسنهای انسانی مثل سرخک، سرخچه و فلج اطفال توسط دامپزشکان در موسسه رازی انجام میشود، در حالی که همه پزشکان را میشناسند.
وی اضافه کرد: وقتی سخن از سلامت و بهداشت میشود، همه تصورها به سوی پزشک و خدمات پزشکی معطوف میشود در حالیکه نقش دامپزشکان هم در سلامت جامعه کمتر از پزشکان نیست.
دکتر تابع بردبار خاطرنشان کرد: جامعه دامپزشکی افتخار میکند که اغلب کارهایش گمنام و نامحسوس است اما این موضوع نباید دستاویزی برای ناشناخته ماندن خدمات دامپزشکی تلقی شود.
رئیس نظام دامپزشکی استان فارس ادامه داد: با توجه به بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان، برای جلوگیری از انتقال بیماری از طریق سگهای ولگرد باید آنها را در کورههای لاشهسوزی سوزاند یا در عمق 3 متری از خاک دفن کرد و با مواد ضد عفونی کننده و خاک پوشاند.
وی اضافه کرد: نگهداری حیوانات خانگی در کشور از نظر فرهنگی رایج نیست ولی در صورت تمایل به خرید، آنها را باید با شناسنامه بهداشتی از کلینیک دامپزشکی تهیه کرد.
تابع بردبار خاطرنشان کرد: برای رفع آسیب ناشی از حیوانات خانگی؛ انجام واکسیناسیون، نگهداری در محل جداگانه و رعایت نظافت محیط ضروری است.
ریس نظام دامپزشکی فارس گفت: بیش از 90 درصد فارغالتحصیلان دامپزشکی در استان بومی هستند و پذیرفتن این تعداد برای اشتغال امری دشوار است.
به گفته وی عدم پذیرش فارغالتحصیلان برای اشتغال، منجر به عدم گرایش افراد به سمت این رشته و تعطیلی 9 دانشکده دامپزشکی شده است!
گفتنی است دکتر تابع بردبار اخیراً در انتخابات چهارمین دوره شورای مرکزی نظام دامپزشکی موفق به کسب رتبه سوم شد و در حالی که خود نیز در جمع رأی دهندگان حضور داشت، 56 درصد از آراء 50 نفر رأی دهنده را از آن خود کرد.
به زودی از میان دکتر آقامیری، دکتر سلامتی و دکتر تابع بردبار یک نفر به عنوان رئیس جدید سازمان نظام دامپزشکی در دوره چهارم از سوی وزیر جهاد کشاورزی برای صدور حکم به رئیس جمهور معرفی خواهد شد.
خبر مرتبط :