کد خبر: ۵۶۷۳۱
تعداد نظرات: ۷ نظر

منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم گفت: معدوم کردن جوجه‌ها روش صحیحی نیست و همه باید مراقبت کنند تا اتفاق‌هایی که در اقتصاد لیبرالی امریکا می‌افتد که مثلا برای کنترل قیمت گندم، آن را به دریا می‌ریزند در ایران رخ ندهد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، «روح الله ایزدخواه» منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم در واکنش نسبت به انتشار تصاویر معدوم کردن جوجه‌های یک روزه با انتشار ویدئویی در صفحه اینستاگرام خود گفت: دولت باید به این موضوع ورود کند و در کوتاه مدت زمینه صادرات  یا جبران خسارت واحدهای فعال در صنعت مرغداری کشور را فراهم کند.

منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم افزود: معدوم کردن این جوجه ها بخاطر این نیست که بعدا مرغ یا جوجه گران شود، بلکه بخاطر ناتوانی مرغداری‌ها در خرید جوجه یک روزه برای جوجه ریزی است. چرا که مرغداری‌ها برای ایام عید و همچنین ایام شادی ماه‌های رجب و شعبان  با ظرفیت کامل جوجه پرورش داده بودند، اما به مشکل کرونا برخورد کردند.

ایزدخواه اضافه کرد: کرونا باعث شد تا مرغ‌ها روی دست مرغداری‌ها بماند و بخاطر افت قیمت هزینه‌های مصرف شده نیز بر نگردد، در نتیجه مرغداری‌ها نتوانستند دوباره جوجه ریزی کنند و واحدهای تولید جوجه نیز راهی جز معدوم کردن جوجه‌ها به ذهنشان نرسیده است.

سهم بری عادلانه در صنعت مرغداری رعایت نشده است

وی خاطر نشان کرد: صنعت مرغداری در کشور در طی این سال‌ها رشد کمی خوبی داشته، اما سهم بری عادلانه عوامل در آن رعایت نشده است. یعنی در حلقه‌هایی از این زنجیره مثل مرغداری‌ها و تولید جوجه شاهد تکثر بالای تولید کنندگان هستیم، اما در حلقه‌هایی مثل کشتارگاه شبه انحصاراتی وجود دارد.

منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم گفت: شبه انحصارات در صنعت مرغداری باعث شده تا کشتارگاه‌ها مرتب سود کسب کنند و مرغدارها نیز دائما ضرر و امروز هم که شرایط بحرانی است باز هم مرغداری‌ها دچار آسیب می‌شوند.

ایزدخواه افزود: دولت علاوه بر اقدامات کوتاه مدت در میان مدت باید به سمت عادلانه کردن ساختار صنعت مرغداری حرکت کند. چرا که الان استانی هست که 300 واحد مرغداری دارد، اما به ازای همه مرغداری‌ها فقط یک کشتارگاه دارد و در این شرایط معلوم است که آن کشتارگاه واحدهای مرغداری را استثمار می‌کند. برای این که مرغداری‌ها و حلقه های قبلی و بعدی آن سر پا بمانند باید ساختار متوازن گردد و مافیا و واسطه گری‌های اضافه ای که برای تامین دان مرغ وجود دارد رفع شود.

به جای معدوم سازی جوجه‌ها می‌توان آن‌ها را خیرات کرد

منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم ضمن تاکید بر نقش دولت برای حل این مسئله گفت: علاوه بر وظایفی که دولت بر عهده دارد باید به افرادی که اقدام به معدوم سازی جوجه‌های یک روزه می‌کنند نیز گفت که روش معدوم سازی، روش درستی نیست، مثلا می‌توان این جوجه های یک روزه را خیرات کرد.

ایزدخواه اضافه کرد: وقتی یک گنجشک به ماشین شهید چمران در زمان جنگ برخورد کرد، او پای گنجشک را پانسمان کرد و پس از اطمینان از سلامت گنجشک به راه خود ادامه داد و این خاطره می تواند الگوی امروز ما قرار گیرد.

وی در پایان گفت: معدوم کردن جوجه‌ها روش صحیحی نیست و همه باید مراقبت کنند تا اتفاق‌هایی که در اقتصاد لیبرالی امریکا می‌افتد که مثلا برای کنترل قیمت گندم، آن را به دریا می‌ریزند در ایران رخ ندهد.

 

انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۳:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
0
2
تمام صحبت هاشون رو تایید میکنم بجز تیتر شما یعنی صحبت آخر ایشون.
اگر خیرات کنند، چ کسی پرورش می دهد؟
این اون جوجه محلی نیست که تو طویله روستائیان عزیز پرورش پیدا کنه و جز تغذیه و بعد از چند روز مرگ جیزی به این عزیزان نخواهد رسید، ضمن اینکه در آن صورت در پاییز بعدی بایستی همین روند عدم جوجه ریزی پس از یک دوره ضرر هنگفت به دلیل شیوع آنفلوآنزا را مرغداران و تولیدکنندگان تجربه کنند.
ناظر بهداشتی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
0
1
این هم نظر منتخب مردم
حسین ترابی
|
United States of America
|
۰۱:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
0
2
عجب نماینده ای خواهد بود برای مردم که هنوز نمیدونه اقتصاد لیبرالی سگش به اقتصاد دلالی و تو بچاپ من بچاپ شرف داره!
ناشناس
|
United States of America
|
۰۳:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
1
0
خیرات موافقم درسته
مصطفی قلاوند
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۰۴:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
0
1
چه جالب صحبت شده با بک گراند مهندسی صنایع و MBA، دانشگاه شریف؟ به به

این قضیه ریختن گندم و ذرت و... به دریا یک زمانی که آمریکا برنامه نداشت در 50 سال پیش انجام شد اونم بشمارید چند بار چون هدیه به هند بود و در آخر به دریا ریخته شد، بعد از دستور کنگره دیگه تکرار نشده، الان این محصولات جز ستون اصلی اقتصاد کشاورزی آمریکا محسوب میشه و مازاد رو ذخیره و قسمتی را صادر و بخشیش رو در مدارس هاشون جیره غذایی دانشجو و دانش آموزان می‌کنند، همچون اروپا قیمت رو بهینه می‌کنند و همیشه بیش از نیاز تولید می‌کنند که سیاستی مشخص هست و در بعضی از مناطق به کشاورز میگند کشت نکن و حقوقت رو بگیر لطفا که به طرح CRP معروف هست
مدل اروپا در یکی از کشور ها در نوع خودش جالبه که برای محصول مازاد مناقصه برگزار می‌کنند و اگر به قیمت مورد نظرشون نرسه معدوم می‌کنند

کسی که از خیرات مازاد صحبت میکنه هنوز درکی از اقتصاد نداره، چرا که تنها خود غذا نیست که با مشکل تولید میشه، هزینه رسوندن غذا به سفره است که قضیه رو پیچیده و سخت و پرهزینه کرده، و باید پول خرج کنید براش.
ناشناس
|
Sweden
|
۰۷:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
0
0
خب پس راه حل چیه؟ ایشان به عنوان نماینده وقتی نمیتونه راه حل پیدا کنه اصلا چرا مصاحبه میکنه؟ خیرات کردن هم شد راه حل؟
محمدرضا باقرپور
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
0
2
بعد از سگ‌کشی، نوبت به جوجه‌کُشی بعد از جوجه‌کِشی هم رسید؛ به نظرم، چنین حرکتی، هیچ توجیه عقلانی ندارد و یک کار وحشیانه است؛ ضمن اینکه، نشانگر بی برنامگی تولیدکنندگان و عدم آگاهی از بازار هم می باشد؛ سؤال این است که اگر امکاناتی، مانند: غذا برای نگهداری جوجه‌ها نبوده، چرا تخم‌ها، در ماشین جوجه کشی گذاشته شده و تبدیل به جوجه شده‌اند؟ سؤال دیگر من این است که یک کودک و نوجوانی که بارها با چه اشتیاقی، جوجه‌ای را گرفته و به خانه برده و ذوق کرده و به جوجه، رسیدگی کرده، اکنون با دیدن این صحنه در رسانه ها، چه حالی پیدا می کند؟ ما چرا با دست خودمان، نسل خودمان را بی‌عاطفه و خشن بار می آوریم؟ چرا به جای تلطیف فضای جامعه، خشونت را تزریق می کنیم؟ چه کسی باید پاسخگوی این ناهنجاری‌ها باشد؟ ساعت‌ها، جلسه و همایش گذاشته می شود تا خشونت‌های اجتماعی کاهش یابد؛ نخبگان علوم اجتماعی و فرهنگی، ساعت‌ها وقت می گذارند تا سند پیشگیری از خشونت اجتماعی نوشته و ابلاغ شود تا بلکه اندکی، از انواع خشونت‌ها و نزاع‌های خیابانی کاسته شود؛ آنوقت، با چنین حرکت‌های نسنجیده و سودجویانه تعدادی ........ و صرفاً با استناد به چندتا فرمول اقتصادی حتی شاید درست اما غیراخلاقی، با انعکاس آن در رسانه های مختلف، همه رشته ها پنبه می شود. برای چنین انسان! هایی، ویروس کرونا هم کم است به نظرم؛ باید یک شهاب‌سنگی بیفتد به همان کارگاه و عاملان این عمل را نابود کند. اینکه از سوی برخی مسؤولان، اظهار شده: معدوم‌سازی جوجه‌های یک روزه، یک روال طبیعی است، گزاره درست و پسندیده‌ای نیست در جامعه‌ای که ادعای اخلاق می کنیم. شما باید قبل از این کار، از وضعیت بازار اطلاع داشته باشی؛ بعداً جوجه کِشی بکنی تا به جوجه کُشی نینجامد. آیا راه حل دیگری نبود؟
نظر شما
ادامه